Vitamina C – regina vitaminelor!

Vitamina C – regina vitaminelor!

Vitamina C contribuie de la reducerea inflamației în organism, susținerea imunității, repararea țesuturilor și menținerea sănătății cardiovasculare!

Sunt doar câteva dintre lucrurile în care este implicată această vitamină esențială și, cu toate acestea, noi nu producem vitamina C! Trebuie să o luăm din alimentație, iar asta înseamnă că trebuie să avem în dieta zilnică multe citrice, fructe de pădure, broccoli, varză, ardei, cartofi și roșii.

Din cauza faptului că prea puțini oameni reușesc să aibă un aport corect de vitamina C, este indicată suplimentarea dietei cu capsule, comprimate sau pulberi de vitamina C. Vom face diferențierea între acestea puțin mai încolo. Până atunci, să vedem ce poate face vitamina C pentru noi.

Puternic antioxidantă

Vitamina C este un antioxidant, ceea ce înseamnă că este una dintre substanțele naturale care ajută la ameliorarea unor probleme de sănătate prin neutralizarea radicalilor liberi, molecule instabile care pot deteriora celulele și pot provoca boli.

Prea mulți radicali liberi în organism pot provoca stresul oxidativ, un dezechilibru care este legat direct de slăbirea sistemului imunitar, creșterea inflamației în organism și deteriorarea celulelor sănătoase. Un alt risc adus de stresul oxidativ este cel al bolilor cardiovasculare. Stresul oxidativ poate declanșa ateroscleroza, a afecțiune care reprezintă îngroșarea sau întărirea arterelor din cauza acumulării de plăci formate din colesterol, grăsimi și alte substanțe. Următorii pași sunt declanșarea bolii coronariene.

Alte boli cardiovasculare pot fi declanșate sau agravate de stresul oxidativ, deci este imperios necesar să încercăm să îl ținem sub control.

Reduce severitatea răcelilor

Vitamina C este excelentă pentru reglarea răspunsului imun al organismului, iar acest lucru se reflectă direct în ameliorarea afecțiunilor virale.

Astfel, un studiu cohortă efectuat pe 29 de studii diferite cu peste 11.300 de participanți a evaluat toate datele despre vitamina C și răceala comună. Rezultatele au constatat că administrarea a mai mult de 200 mg de vitamina C pe zi ca terapie odată ce pacientul a răcit, nu a redus severitatea sau durata răcelilor și a gripei, dar administrarea regulată de vitamina C a influențat durata și severitatea răcelii! Cu alte cuvinte, vitamina C nu previne răceala și gripa, însă dă mână sănătoasă de ajutor la menținerea simptomelor la stadiul de ușor!.

Ce vitamina C luăm și cât?

Suplimentele de vitamina C pot fi bazate pe substanțe naturale sau pe vitamina C de sinteză, produsă în laborator. Vitamina C din surse organice este, de departe, ce mai indicată, deoarece este perfect asimilată de organism și conține și alte substanțe nutritive care îi măresc absorbția în organism și efectele benefice.

Doza recomandată variază de la 75 la 90 de miligrame pe zi pentru adulți și se recomandă suplimentarea dietei pe timpul anotimpurilor reci pentru a ajuta organismul să lupte cu frigul și virusurile care declanșează infecțiile respiratorii.

Leave a Reply