Cauzele durerilor de gât

Cauzele durerilor de gât

Durerea în gât poate fi cauzată de mai multe afecțiuni. Unele cauze, cum ar fi faringita streptococică și laringita acută, sunt tranzitorii și adesea se rezolvă de la sine. Alte cauze, cum ar fi refluxul acid, pot fi cronice și necesită tratament adecvat.

Infecțiile virale se numără printre principalele cauze ale durerilor de gât. Gripa, răceala, COVID-19, crupul sau mononucleoza pot fi în spatele durerilor.

Infecțiile bacteriene pot cauza dureri severe de gât. Streptoccocul poate fi cauza unor dureri puternice și a inflamației amigdalelor. De asemenea, o bacterie numită Arcanobacterium haemolyticum poate provoca dureri de gât și o erupție. În general, infecțiile bacteriene se tratează cu antibiotice. Lăsate netratate, pot duce la alte probleme de sănătate.

Infecția sinusurilor poate fi o altă cauză. Sinusurile sunt un set de cavități în craniu. Bacteriile, virusurile și chiar ciupercile pot infecta sinusurile și pot provoca picurare post-nazală (mucusul curge în partea din spate a gâtului). Mucusul infectat poate provoca dureri în gât.

Și alergiile, declanșate de praf, mucegai sau alți alergeni, pot cauza picurare post-nazală care poate fi cauza durerilor de gât.

Refluxul de acid poate fi extrem de dureros! Acidul din stomac poate pătrunde în esofag, în spatele gâtului și în gură, mai ales în timpul somnului. De aceea, o durere în gât cauzată de refluxul acid este adesea mai puternică dimineața.

Laringita reprezintă o inflamație a cutiei vocale. Acest lucru se poate întâmpla atunci când vă folosiți în exces vocea. Laringita poate fi o problemă pentru cântăreți și alte persoane care își folosesc vocile ca parte a muncii lor. Afecțiunea provoacă, de asemenea, răgușeală și dureri în gât atunci când vorbesc.

Când trebuie să mergem la medic

Dacă durerea în gât durează mai mult de o săptămână și nu cunoașteți cauza, consultați un medic.

În cazul infecțiilor virale și bacteriene, veți avea probabil și alte câteva simptome: febră, tuse, oboseală, dureri musculare.  Dacă durerile de gât sunt foarte puternice și aveți o inflamare severă a amigdalelor, puteți de asemenea consulta un medic care să constate dacă aveți sau nu nevoie de antibiotic. O durere de gât însoțită de o erupție cutanată este, de cele mai multe ori, o infecție bacteriană.

Dacă aveți dureri în gât care sunt mai agravate dimineața sau sunt însoțite de dureri de stomac și arsuri la stomac, ar putea fi reflux acid. Acest lucru necesită un diagnostic de către un medic. Nu este o urgență, dar trebuie tratată.

Cum calmăm durerea de gât

De cele mai multe ori, durerile de gât dispar după ce infecția virală și-a urmat cursul. În cazul infecțiilor bacteriene se ameliorează după administrarea de antibiotic, iar în cazul refluxului acid în urma administrării de medicamente contra refluxului.

În ceea ce privește durerile de gât provocate de infecțiile virale, acestea pot fi calmate rapid cu ajutorul dropsurilor sau sprayului BiSeptol.

Produsele BiSeptol conțin un amestec de plante medicinale, albastru de metilen și propolis și acționează direct asupra mucoasei, calmând inflamația și durerea cauzată de aceasta. Substanțele nutritive din BiSeptol ajută la vindecarea locală mai rapidă și, implicit, la însănătoșirea mai grabnică!

BiSeptol poate fi folosit și ca adjuvat în infecțiile bacteriene, refluxul de acid sau alergii!

Multă sănătate!

Leave a Reply