10 plante pentru energie si vitalitate!

10 plante pentru energie si vitalitate! Daca simtiti ca sunteti obositi incontinuu, poate ca este momentul sa apelati la cateva plante medicinale care sa va redea energia! Plantele medicinale despre vom vorbi in continuare va redau echilibrul si linistea interioara, in timp ce va cresc nivelul de energie. Vi se pare ciudat ca o planta medicinala sa faca in acelasi timp aceste lucruri? Ei bine, plantele adaptogene sunt cele care va permit sa fiti mai energic, fara a va stimula in mod excesiv! Plantele adaptogene sunt plante care exercita o influenta de normalizare a functiilor organismului in timp ce confera un efect generalizat de tonifiere.
  1. Maca
Originara din muntii Anzi, maca a fost folosita de populatia autohtona de secole pentru a-si asigura nutrientii necesari. Este extrem de benefica pentru reducerea oboselii, pentru sporirea energiei si a rezistentei. Maca contine 55 de substante fitochimice despre care se stie ca au efecte de imbunatatire a vitalitatii in organism. Maca mai are capacitatea de a spori libidoul si de a imbunatati calitatea spermei. Efectele sale favorabile asupra starii de spirit, ajuta si ele la scaderea anxietatii si la imbunatatirea dorintei sexuale.
  1. Ceai verde
Ceaiul verde se face numai din frunzele de Camellia sinensis care au suferit o oxidare minima in timpul procesarii. Este perfect pentru cresterea energiei in mijlocul zilei, atunci cand ne apuca moleseala de pranz. Ceaiul verde activeaza zona cortexului prefrontal, o zona a creierului asociata cu memoria de lucru, de care avem nevoie pentru rezolvarea si focalizarea problemelor.
  1. Rhodiola – radacina de aur
Radacina de aur este perfecta pentru imbunatatirea starii de spirit si atenuarea depresiei. Efectele sale sunt datorate se pare modificarilor nivelurilor de serotonina si dopamina.
  1. Ashwaganda
Ashwangandha (Withania somnifera) este una dintre cele mai puternice plante de refacere din medicina ayurvedica. Este cunoscuta pentru efectele sale de stabilizare a starii de spirit si de promovare a bunastarii fizice si emotionale. Dar este foarte buna si pentru imbunatatirea memoriei, a concentrarii si a rezistentei.
  1. Schizandra
Schizandra (Schisandra chinensis) sustine sistemul imunitar, amelioreaza anxietatea, creste energia si imbunatateste claritatea mentala. Este considerata una dintre plantele fundamentale din medicina traditionala chineza si este folosita pentru efectele sale tonice, de restabilire a echilibrului organismului si de protectie a ficatului.
  1. Cordyceps
Poate cel mai puternic stimulent al rezistentei este cordyceps (Cordyceps sinensis). Cercetarile au demonstrat ca  ciuperca este foarte eficienta in tratarea afectiunilor respiratorii, cresterea performantei aerobice, intarirea sistemului imunitar si stimularea sexuala.
  1. Ginseng
Ginseng se lauda cu efectele sale excelente adaptogene, afrodiziace, stimulente si nutritive. Este probabil una dintre cele mai studiate plante medicinale din lume. Este un antiinflamator dovedit, poate regla zaharul din sange si poate inhiba chiar si unele caracteristici asociate cu cancerul. Dar este folosita mai ales pentru un rezistenta, ca antidepresiv, pentru memorie si calm si pentru energie.
  1. Busuioc
Mai multe studii au pus in lumina efectele analgezice excelente ale busuiocului. In Ayurveda este folosit pentru a atenua stresul, durerile de cap, racelile, problemele digestive si inflamatia. Studiile recente au aratat, de asemenea, ca este, de asemenea, un antioxidant puternic si poate fi chiar capabil sa reduca nivelurile de glucoza din sange si colesterol.
  1. Astragalus
Este una dintre cele mai faimoase plante medicinale, recunoscuta pentru efectele sale de sustinere a sistemului imunitar, a sistemului cardiac si a celui digestiv. Dar efectul care face Astragalus extrem de atractiv este restabilirea raspunsului imun compromis din cauza stresului excesiv si a toxicitatii din mediul inconjurator.
  1. Reishi
Medicina traditionala chineza foloseste reishi pentru a „linisti spiritul”. Ciupercile Reishi au fost folosite de mai mult de 2000 de ani, facandu-le probabil cea mai veche ciuperca care trebuie folosita din punct de vedere medical. Acestea pot ajuta la reducerea anxietatii, atenuarea insomniei, oboseala de lupta si scaderea tensiunii arteriale. Plantele ne pot ajuta sa avem o stare de spirit excelenta si o energie fantastica! Incercati una din plantele de mai sus, citind prospectul produselor naturale sau la recomandarea fitoterapeutului. Putem fi mai energici si mai concentrati cu ajutorul plantelor medicinale!
Leave a Reply