10 sfaturi pentru sanatatea rinichilor

10 sfaturi pentru sanatatea rinichilor Ce putem face deci pentru a ne mentine rinichii sanatosi si a evita aparitia bolilor de rinichi, silentioase si mortale de multe ori? 1. Ramaneti activ Activitatea fizica ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la scaderea riscului de boli cronice de rinichi.  Miscarea fizica ajuta nu numai la preventia bolilor de rinichi, ci si la mentinerea unei stari de sanatate bune. Nu uitati sa faceti miscare de cel putin trei ori pe saptamana. 2. Tineti glicemia sub control Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le puteti primi in legatura cu preventia bolilor renale! Glicemia crescuta afecteaza vasele de sange din rinichi, diminuand capacitatea de filtrare a acestora. In cazurile mai grave, diabetul este cea mai frecventa cauza a insuficientei renale, aceasta tulburare metabolica schimband modul in care organismul produce sau utilizeaza insulina, hormonul care ajuta la reglarea zaharului (glucozei) in sange. Aproape jumatate din oamenii care au diabet dezvolta boli renale, deci este absolut important ca cei care au diabet sa faca teste regulate de masurare a glicemiei. Afectarea rinichilor ca urmare a diabetului poate fi prevenita sau ameliorata daca este identificata devreme. 3. Tineti sub control tensiunea arteriala Tensiunea arteriala nu este periculoasa doar pentru sanatatea inimii, ci si pentru cea a rinichilor. Nu multi stiu ca tensiunea ridicata nu poate duce numai la infarct, ci si la afectarea rinichilor! Tensiunea arteriala ridicata poate deteriora vasele de sange din rinichi, reducand capacitatea lor de a functiona corespunzator. Cand forta fluxului sanguin este mare, vasele fine de sange din rinichi se dilata pentru ca sangele sa poata curge mai usor. In cele din urma, aceasta dilatare le slabeste. Daca vasele de sange ale rinichilor sunt deteriorate, acestea nu mai pot filtra si elimina eficient deseurile si lichidul suplimentar din organism. Fluidul suplimentar din vasele de sange poate apoi sa creasca presiunea arteriala chiar mai mult, creand un ciclu vicios. 4. Mancati sanatos si mentineti-va o greutate optima Avand o dieta sanatoasa veti putea preveni diabetul, problemele cardiovasculare si alte conditii asociate bolii cronice de rinichi. A manca sanatos nu inseamna numai a manca multe fructe si legume, ci si de a evita un consum ridicat de sare, extrem de nociva pentru rinichi! Nu mancati produse semipreparate despre care se stie ca sunt pline de sare si conservanti, ci incercati sa preparati mancarea numai in casa, din ingrediente proaspete, la care puteti doza singuri cantitatea de sare. Daca cumva suferiti deja de o boala de rinichi, trebuie sa restrictionati urmatoarele substante:
  • Sodiu: Rinichii afectati nu pot elimina excesul de sodiu. Nu consumati mai mult de 2.000 mg pe zi.
  • Potasiul: cei cu afectiuni renale trebuie sa limiteze cantitatea de potasiu la mai putin de 2000 mg pe zi pentru a evita nivelurile periculoase de sange.
  • Fosfor: Nivelurile ridicate de fosfor pot provoca leziuni rinichilor afectati de o boala renasa, astfel incat fosforul alimentar este limitat la mai putin de 800-1000 mg pe zi la majoritatea pacientilor.
  • Proteina este un alt nutrient pe care persoanele cu boli de rinichi trebuie sa le limiteze, deoarece nu pot elimina eficient deseurile provenite din metabolismul proteinelor.
5. Hidratati-va corespunzator Desi studiile clinice nu au ajuns la un acord cu privire la cantitatea ideala de apa si alte fluide pe care ar trebui sa le consumam zilnic pentru a ne mentine sanatatea,  parerea generala a specialistilor din sanatate este ca 1,5 pana la 2 litri de apa pe zi sunt suficienti. Consumul abundent de lichide ajuta rinichii sa elibereze sodiul, ureea si toxinele din organism, ceea ce, la randul sau, are ca rezultat un risc semnificativ mai scazut de aparitie a afectiunilor renale cronice- Este important sa retineti ca aportul corect de lichide pentru orice persoana depinde de multi factori, cum ar fi sexul, exercitiul, climatul, conditiile de sanatate, sarcina si alaptarea. In plus, persoanele care au avut deja pietre la rinichi sunt sfatuite sa bea zilnic 2 pana la 3 litri de apa pentru a diminua riscul de a forma o piatra noua. 6. Nu fumati Fumatul incetineste circulatia sangelui in rinichi. Atunci cand mai putin sange ajunge la rinichi, le afecteaza capacitatea lor de a functiona corect. De asemenea, fumatul creste riscul de cancer renal cu aproximativ 50%. 7. Nu luati medicamente decat la indicatia medicului Medicamentele uzuale, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au „renumele” de a provoca leziuni si boli ale rinichilor daca sunt luate constant, mai ales de cei care au probleme renale si le folosesc pentru ameliorarea durerilor cronice. 8. Apelati la suplimente naturale Rinichii merita intreaga noastra atentie, iar cea mai buna ingrijire o puteti oferi cu ajutorul suplimentelor naturale. Mentinerea sanatatii rinichilor poate fi facuta cu ajutorul plantelor medicinale cu efect depurativ, diuretic, antiinflamator, antimicrobiam. Printre plantele „magice” pentru sanatatea rinichilor se numara coada-calului, pir, cozi de cirese si de visine, matase de porumb, merisor, urzica sau osul-iepurelui. Dar dat fiind faptul ca rinichii sunt, in ciuda puterii lor, niste organe sensibile, este indicat sa apelati la solutii naturale bazate pe o dozare optima a diferitelor plante medicinale astfel incat sa nu irite si sa nu suprasolicite rinichii. Renostim este o solutie naturala bazata pe sapte plante medicinale premium si doua uleiuri esentiale care ajuta la mentinerea rinichilor in stare perfecta de functionare. Apelati la o solutie originala marca Dacia Plant pentru ca rinichii dumneavoastra sa fie intotdeauna in forma maxima! Cei care sufera de afectiuni renale sunt sfatuiti sa ceara sfatul medicului inainte.

2 Comments

  1. Ana Ionescu
    Foarte interesant si bine de stiut!Apreciez produsele Daicia Plant si le folosesc.
    Reply
    1. Ana Sarbusteanu
      Ne bucuram ca va sunt utile informatiile si va multumim ca folositi produsele noastre, va dorim multa sanatate.
      Reply
Leave a Reply