Hepatita, abordarea naturala

Hepatita, abordarea naturala

Hepatita, sub diversele ei manifestari, este una dintre cele mai raspandite si temute infectii virale. Ataca ficatul si poate avea efecte grave pe termen lung. Fiind o boala complicata si inca neelucidata pe deplin, o abordare holistica este cea mai indicata pentru preventia si ameliorarea simptomelor hepatitei.

Hepatita este o boala care provoaca inflamatia ficatului. Fiind un organ vital care proceseaza nutrientii, filtreaza sangele si lupta impotriva infectiilor, atunci cand este inflamat sau deteriorat, ficatul functioneaza defectuos. Consumul intens de alcool, toxine, unele medicamente si anumite afectiuni medicale pot fi cauze ale declansarii hepatitei. Cu toate acestea, hepatita este cel mai des cauzata de un virus. Cele mai comune tipuri de hepatita virala sunt hepatita A, hepatita B si hepatita C.

Hepatita A este unul dintre cele mai raspandite tipuri de hepatita si poate provoca epidemii. O regasim in toate tarile, insa incidenta este marita in tarile cu sisteme sanitare precare.  Se raspandeste prin particule de materii fecale (chiar si in cantitati microscopice) care sunt prezente pe obiecte, alimente sau bauturi contaminate de o persoana infectata. Exista vaccin impotriva acestui tip de hepatita a carei evolutie poate dura de la cateva saptamani la cativa ani.

Hepatita B poate exista nedetectata in organismul uman. Se presupune ca 2 din 3 oameni infectati nu stiu ca au boala. Hepatita B se raspandeste in primul rand atunci cand sangele, materialul seminal sau anumite alte fluide corporale - chiar si in cantitati microscopice - de la o persoana infectata cu virusul hepatitei B intra in corpul unei persoane care nu este infectata. Hepatita B este o cauza principala a cancerului de ficat. Exista vaccin impotriva acestui tip de hepatita. Hepatita B poate varia de la o boala usoara, care dureaza cateva saptamani, la o afectiune grava (cronica) Peste 90% dintre sugarii neimunizati care se infecteaza dezvolta o infectie cronica, dar 6%-10% dintre copiii mai mari si adultii care se infecteaza dezvolta hepatita cronica B.

Hepatita C este principala cauza de transplant de ficat si de cancer de ficat. Jumatate din oamenii cu hepatita C nu stiu ca sunt infectati. Se raspandeste prin sange si poate varia de la o boala usoara care tine cateva saptamani la o boala cronica care poate pune viata in pericol. Cei mai multi oameni infectati cu virusul hepatitei C dezvolta hepatita C cronica.  Intre 5% si 25% din oamenii cu hepatita C vor face ciroza peste 10-20 de ani.

Natura binefacatoare

Imbolnavirea ficatului este o problema grava si trebuie adresata inca de la primele semne. Medicul este cel care va va indica cel mai bun tratament, in functie de tipul de hepatita si stadiul acesteia.  Dar in afara medicamentelor si tratamentelor alopate, exista solutii naturale care ii pot ajuta cu adevarat pe cei cu probleme hepatice.

Inainte de a lua orice supliment este bine insa sa va anuntati medicul dumneavoastra curant. Desi sunt sigure, suplimentele naturale pot avea interactiuni cu anumite medicamente pe care le administrati.

Grija pentru ficat

Modul de viata actual in care stresul, mancatul haotic, alcoolul, alimentatia de tip fast-food si graba se amesteca intr-un carusel fara de sfarsit ne este bine-cunoscut tuturor. Ce nu stim cu totii este faptul ca ficatul este unul dintre organele cele mai sensibile la acest cocktail periculos. Desi are o capacitate de regenerare uimitoare, ficatul nu isi poate reveni la nesfarsit din abuzurile la care este supus.

De aceea, este indicat sa incercam sa protejam ficatul prin evitarea exceselor alimentare si de alcool, prin schimbarea modului de viata, alegand sa fim mai activi si mai relaxati, prin alimentatie cat mai naturala si nutritiva. Si, in plus, sa administram suplimente pentru sustinerea ficatului si mentinerea sanatatii lui. 

Hepatoesential, de la Dacia Plant, este un produs din plante medicinale, special creat pentru protejarea ti sustinerea ficatului. Este dezvoltat de Prof. Univ. Dr. Farm. Ursula Stanescu, membru al Academiei de Stiinte medicale din Romania, un nume de referinta in domeniul fitoterapiei si contine o combinatie unica de de fosfolipide esentiale, extrase din soia, silimarina si plante cu rol hepatoprotector.

Hepatoesential protejeaza ficatul si ajuta la regenerarea celulelor hepatice, ajuta la detoxifierea ficatului, la secretia si eliminarea bilei si la reducerea starilor de oboseala si surmenaj.

Silimarina 14000 este un produs care face un pas mai departe in protectia ficatului. Dezvoltat de aceeasi Prof. Univ. Dr. Farm. Ursula Stanescu, Silimarina 14000 ajuta nu numai la protectia si detoxifierea ficatului, ci si la regenerarea lui.

Extrasa din armurariu, silimarina protejeaza ficatul de toxine, inclusiv de anumite medicamente, are proprietati antioxidante si antiinflamatorii si poate ajuta ficatul sa se repare prin cresterea de noi celule.

Este utilizata cu succes in bolile ficatului provocate de alcool, prin imbunatatirea functiei hepatice, in hepatite, prin imbunatatirea functiei hepatice si scaderea incarcaturii virale, in intoxocatii cu ciuperci prin contracarea efectelor toxice, in unele tipuri de cancer in care actioneaza sinergic cu chimioterapia,

Silimarina reduce inflamatia (de aceea este adesea recomandat persoanelor cu inflamatie hepatica sau hepatita) si este un antioxidant puternic!

Interferonat este cel mai puternic produs de protectie hepatica de la Dacia Plant, fiind utilizat in ameliorarea efectelor hepatitelor si regenerarea ficatului.  Puterea produsului vine din cele 7 extracte fitoactive care stimuleaza secretia de interferon a organismului, esentiala pentru sustinerea functiei hepatice.

Interferonul este un modulator important al raspunsului imun al organismului si este recunoscut pentru capacitatea sa de a interfera cu proliferarea virala. De asemenea, interferonul din organism poate combate infectiile bacteriene si parazitare, poate inhiba diviziunea celulara si poate promova sau impiedica diferentierea celulelor.

Interferonat nu numai ca stimuleaza productia de interferon, esentiala in tratarea hepatitelor, in special a celor cronice, dar ajuta si la protectia hepatica si la regenerarea ficatlui. Combinatia sa unica de plante a ajutat mii de persoane sa aiba o calitate a vietii mai ridicata si sa amelioreze simptomele care insotesc hepatitele si bolile hepatice.

Hepatita este o boala grava, iar suplimentele naturale pot face diferenta atunci cand vorbim despre calitatea vietii, regenerarea ficatului si ameliorarea simptomelor.

O colaborare buna intre pacient, medic si fitoterapeut poate duce la rezultate uimitoare!

Leave a Reply