7 idei pentru un Paste...mai verde!

7 idei pentru un Paste...mai verde!

Pastele este asociat cu lumina, caldura si linistea! Cu natura care reinvie si puterea ei de a a transforma lumea. De ce sa nu facem un pas mai departe si sa facem din Paste un model de sanatate si protejare a naturii, asa cum este si spiritul acestei sarbatori minunate!

Ideea de sustenabilitate se potriveste manusa cu Pastele si ne-am decis sa va dam cateva idei care sa va ajute sa contribuiti, alaturi de noi, la un oras si o comunitate...mai verde!

Vopsiti ouale in culori naturale

Ceapa, nucile, sofranul, galbenelele sau sfecla sunt surse naturale de vopseluri naturale si ecologice. Veti uimi invitatii la masa de Paste cu gama calda de culori date de aceste fructe si legume.  Rosu il puteti obtine din sfecla rosie, violet din varza rosie, portocaliu din cojile de portocala, verdele din spanac, galbenul din coji de ceapa alba!

Decoratiuni naturale

Stim ca parte din bucuria Pastelui este data de impodobirea casei si a curtii cu cele mai frumoase decoratiuni. Dar, din pacate, majoritatea sunt astazi din plastic! Incercati sa faceti dumneavoastra decoratiuni pascale din lemn, coji de oua, ramuri de salcie, pene si flori uscate. Nu numai ca veti avea decoratiuni originale, ci realizarea lor va fi o bucurie pentru intreaga familie! Daca nu aveti timp pentru decoratiuni, apelati la florile naturale si refolositi decoratiunile de plastic in fiecare an.

Vesela si tacamuri adevarate

Pastele este prilej de picnicuri si de gratare in curte, iar tentatia de a folosi farfurii si tacamuri de plastic pe care sa le aruncam imediat dupa picnic este foarte mare! Incercati sa faceti totusi un efort de a folosi tacamuri si vesela adevarate in curte, iar pentru picnic cumparati tacamuri si vesela din hartie biodegradabila.

Fara exces de ciocolata

Iepurasul ne rasfata cu oua si iepurasi de ciocolata care de care mai deliciosi! Insa mai mult de jumatate din acestia ajung la...gunoi! Evitati sa cumparati ciocolata in exces si orientati-va catre ciocolata care are inscriptionata eticheta Fair trade. Acest simbol va arata ca provine din comertul echitabil fiind produsa conform standardelor etice.

Folositi bicicleta

Minivacanta de Paste este prilej de relaxare si de intalniri cu cei dragi. Incercati sa imbinati aceasta cu putina miscare si cu cateva zile in care contribuiti la reducerea amprentei de carbon: folositi bicicleta! In loc sa va urcati in masina si sa mergeti la masa de Paste la bunici, scoateti bicicletele si bucurati-va de primele plimbari in aer liber! Cu siguranta ca organismul va va multumi!

Ramaneti aproape de casa

A fi sustenabil poate include si aplicarea unor masuri pentru a reduce amprenta de carbon. Ramaneti aproape de casa de acest Paste si luati parte la un eveniment comunitar distractiv, bucurati-va de plimbari cu familia in oras sau in imprejurimi.

Concentrati-va pe traditii, nu pe cadouri

Reclamele televizate si pe posturile radio ating apogeul in preajma sarbatorilor si este usor sa fim atrasi in capcana materialismului. In loc sa cumparati cadouri in exces, concentrati-va mai mult pe traditii si experiente decat pe daruri. Petreceti timpul cu oamenii pe care ii iubiti, vopsiti oua, mergeti la plimbare si faceti cozonaci impreuna. Paste fericit!

Leave a Reply