Tinteste catre o imunitate de fier

Tinteste catre o imunitate de fier

Lactoferina, o proteina regasita in lapte, este unul dintre ingredientele esentiale pentru imunitatea noastra.

Aceasta substanta bioactiva se regaseste in cantitate mare in laptele uman, dar si cel al mamiferelor. Este unul dintre motivele pentru care bebelusii au un sistem imunitar atat de puternic. S-a constatat ca, datorita lactoferinei, bebelusii hraniti la san absorb fierul din lapte in proportie de 50%, fata de numai 12% absorbtie in cazul bebelusilor hraniti cu formula si are un impact direct asupra sanatatii intestinale. In plus, se pare ca este substanta cu cel mai cuprinzator tablou antiinfectios dintre substantele bioactive regasite in laptele uman!

Vestea buna? Lactoferina din laptele de vaca are o similitudine foarte ridicata (77%) cu lactoferina umana, este sintetizata (extrasa si purificata) si poate fi administrata in siguranta pentru sustinerea imunitatii noastre!

Beneficiile lactoferinei sunt numeroase

  • Activitate puternica antimicrobiana

Lactoferina are o puternica ”afinitate” pentru fier, iar acest lucru se dovedeste a fi esential pentru activitatea antimicrobiana. Capteaza fierul liber si, in acest mod, indeparteaza substratul care este necesar pentru cresterea microbiana. Are potentialul de a oxida bacteriile, ceea afecteaza permeabilitatea membranei si duce la moartea celulei.

  • Reglarea absorbtiei fierului

Lactoferina ajuta la absorbtia fierului in intestin si la furnizarea acestuia celulelor. Efectele sale de chelare contribuie si la reducerea activitatii oxidante din organism.

  • Actiune antivirala

Nu numai microbii, ci si virusii au de furca cu lactoferina. Substanta bioactiva din lapte are puterea de a actiona asupra unei game largi de virusuri umane si animale bazate pe genomul ADN si ARN, inclusiv virusuri temute cum ar fi virusul herpes simplex, virusul hepatitei C, hantavirusuri, rotavirusuri, poliovirus de tip 1, etc. Lactoferina impiedica atasarea de celula a virusurilor si patrunderea acestora in celule si chiar poate impiedica replicarea virala dupa ce virusul a patruns in celula.

  • Activitate antifungica

Lactoferina se dovedeste eficienta in lupta cu fungii, iar unul dintre cele mai bune exemple este actiunea impotriva Candidei albicans – o ciuperca responsabila deseori pentru infectii in zona orala si genitala. Aceasta ciuperca a fost tratata cu anumite medicamente antifungice, dar a intervenit rezistenta la antifungice. Vestea buna este ca, prin combinatia cu lactoferina, ciuperca poate fi usor invinsa.

  • Efecte anticancerigene

Studiile pe animale arata rezultate incurajatoare pentru cancerul de limba, colon, vezica urinara sau ficat.

Imunitatea de fier, la un comprimat distanta!

Dacia Plant a creat un produs special, bazat pe lactoferina si imbogatit cu amla, echinacea si uleiuri esentiale pentru sustinerea imunitatii naturale. In compozitia produsului regasim

  • Profferin , un extract usacat de lactoferina cu 95% lactoferina, obtinut printr-o tehnologie de extractie de ultima generatie permite pastrarea nealterata a structurii lactoferinei din laptele proaspat.
  • Amla, un fruct folosit in Ayurveda ca remediu Rasayana (tonic, roborant, vitaminizant si mineralizant) si contine cantitati importante de Vitamina C, proteine, lipide, carbohidrati, bre, acizi organici, pectine, quercitina, acizi fenolici (mai ales acid galic si elagic), taninuri si uleiuri volatile.
  • Echinacea contine un cocktail de substante active cu efecte imunostimulatoare.
  • Uleiurile esentiale de lamai si portocal-dulce cu efecte imunostimulatoare, antibacteriene, antiseptice.

Imunitatea naturala are nevoie de sustinere in conditiile vietii actuale, iar lactoferina este una dintre cele mai indicate substante bioactive pentru aceasta. Panoul larg de efecte benefice pentru organism, precum si faptul ca este o substanta naturala, recunoscuta si absorbita usor de organismul uman, o face ideala pentru sustinerea imunitatii in preventia infectiilor si stimularea acesteia in cazul episoadelor de boala.

Leave a Reply