Remedii pentru raceala si gripa

Remedii pentru raceala si gripa

Baba Dochia pare ca isi incearca deja norocul si ne trimite cand zile calduroase si senine, cand zgribulite si innorate. Iar dansul acesta de la cald la inghet si de la soare la vant si zapada nu face decat sa deschida larg poarta infectiilor respiratorii.

Nu este de mirare ca foarte multe persoane sunt racite in aceasta perioada. De aceea,  ne-am gandit sa va oferim cateva sfaturi utile care sa va ajute sa treceti cat mai repede peste episoadele de raceala si gripa:

  1. Nu tratati chiar toate simptomele

Unele simptome fac parte din modul in care organismul lupta cu infectia respiratorie si este bine sa le lasam una doua zile inainte de a le trata. De exemplu, febra este modul in care corpul incearca sa omoare virusii prin crearea unui mediu mai fierbinte decat in mod normal. Daca febra se prelungeste sau atinge valori mari, trebuie tratata.

La fel si tusea. Prin expectorare organismul scapa de mucusul gros, prin de germeni si elibereaza caile respiratorii. Putina tuse nu strica, dar cand incepe sa fie iritanta si va da peste cap somnul si starea de echilibru, este momentul sa o tratati.

  • Suflati-va nasul

Incercati sa va suflati nasul cat mai des si in mod corect pentru a elimina mucusul incarcat de germeni. Atentie! Suflarea incorecta a nasului poate crea o presiune care trimite o parte din mucus catre pasajele urechii, cauzand infectii ale acesteia. Suflarea corecta a nasului se face prin apasarea unei nari si suflarea celeilalte nari. Procesul este reluat apoi cu cealalta nara. Folositi servetele de hartie pe care le aruncati imediat la gunoi. Daca le lasati prin casa, nu faceti altceva decat sa ii expuneti si pe ceilalti membri ai familiei la infectarea cu virusul care a cauzat raceala sau gripa.

  • Scapati de nasul infundat

Un nas congestionat nu va lasa sa respirati si va face viata mizerabila! Curatarea nasului va permite sa respirati din nou si, in acelasi timp, indeparteaza bacteriile si germenii. Cea mai simpla cale este de a trata congestia cu un amestec salin compus dintr-un sfert de lingurita de sare, un sfert de lingurita de bicarbonat si 250 de ml de apa calda.  Folositi o seringa sau un kit de irigare nazala pentru a introduce apa in nas. Tineti o nara inchisa aplicand o presiune usoara in timp ce introduceti amestecul de sare in cealalta nara. Lasati-l sa se scurga. Repetati de doua pana la trei ori, apoi tratati cealalta nara.

Durerile de gat sunt o pacoste. Nu fac parte din gama de simptome care indica capacitatea de lupta a organismului, deci le putem trata rapid, de la primele ”zgarieturi” pe gat. Remediul clasic, folosit de bunicile noastre era gargara cu apa cu sare care, folosita de 3-4 ori pe zi, ajuta la ameliorarea temporara a durerilor.

Dar o solutie mult mai buna, care nu numai ca alina durerile de gat, dar si trateaza gatul si elibereaza caile respiratorii este spray-ul BiSeptol. Are in compozitie albastru de metilen care calmeaza rapid durerea de gat si un amestec de plante medicinale si uleiuri esentiale care ajuta la combaterea congestiei, eliberarea cailor respiratorii si vindecarea mai rapida a gatului. In plus, gratie argintului coloidal din compozitie, contribuie la prevenirea suprainfectarii bacteriene.

  • Eliberati caile respiratorii

In orice infectie respiratorie, eliberarea cailor respiratorii este esentiala pentru o vindecare rapida. De aceea, este bine sa aveti in permanenta la dumneavoastra  dropsurile BiSeptol care vor contribui la o respiratie usoara si la vindecarea mai rapida. Dropsurile sunt ambalate individual si au efect antiseptic, cicatrizant si emolient asupra mucoaselor cavitatii bucale si cele orofaringiene. Puterea dropsurilor de a alina durerile de gat si a reda libertatea de respiratie se datoreaza formulei complexe cu albastru de metilen, miere, propolis, echinacea si uleiuri esentiale.

Un alt remediu care poate fi folosit zilnic si care ajuta la mentinerea sanatatii bucale si, implicit a aparatului respirator, este apa de gura BiSeptol. In plus, cu apa de gura bazata pe mentol si eucalipt, veti avea mereu o respiratie proaspata.

  • Calmati tusea

Am stabilit deja ca tusea moderata este un simptom care arata ca organismul lupta impotriva infectiei si incearca sa scape de mucusul plin de germeni. In schimb, atunci cand trece de un prag moderat, tusea poate fi cel mai neplacut simptom al unei raceli si trebuie calmata pentru a da posibilitatea organismului sa se concentreze pe vindecare.

Remediile clasice de calmare a tusei erau mierea si siropul de brad, remedii pe care toti le-am folosit cel putin o data in viata. Dar astazi avem la indemana o solutie mult mai puternica si la fel de naturala! Siropul BiSeptol cu albastru de metilen si extract concentrat din plante este o solutie excelenta de combatere a tusei si de eliberare a cailor respiratorii.  Linisteste eficient tusea si ajuta la expectoratie si la calmarea gatului iritat. Faptul ca in compozitia siropului se regasesc plante si uleiuri esentiale sub forma concentrata face ca siropul sa aiba efecte imediate si, de asemenea, il recomanda ca o solutie buna de intarire a sistemului imunitar.

  • Sprijiniti imunitatea

Organismul nostru, daca se afla intr-o stare excelenta de functionare, poate face fata cu succes infectiilor respiratorii sezoniere. Dar la iesirea din iarna, majoritatea dintre noi are un sistem imunitar slabit, atat din cauza temperaturilor scazute, cat si ca urmare a timpului lung petrecut la interior si a alimentatiei precare, fara prea multe fructe si legume. De aceea, principala arma impotriva racelilor este acum intarirea sistemului imunitar.

BiSeptol comprimate cu artemisinina si chinina alaturi de zinc si vitamina D3 este solutia naturala care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si sustinerea sanatatii tractului respirator. Produsul contine echinacea, chinina, artemisinina, Zinc, vitamina D3, Pin, Eucalipt, uleiuri esentiale, un regal de ingrediente care stimuleaza imunitatea si au efect antiviral, analgezic, antiinflamator si antibacterian.

  • Stati la caldura si odihniti-va

Este esential sa va odihniti cat mai mult atunci cand sunteti racit sau aveti gripa. Organismul are nevoie de toata energia disponibila in lupta cu boala, asa ca nu o irositi vitejeste pe alte activitati. Totul poate astepta cateva zile pana cand va veti pune pe picioare. Ajutati-va organismul sa castige cat mai repede lupta cu boala!

  • Beti lichide calde

Lichidele fierbinti elibereaza nasul congestionat, previn deshidratarea si ajuta la calmarea inflamatiei din nas si gat. Beti un ceai fierbinte din plante in care puneti putina miere. Ceaiurile Dacia Plant sunt de cea mai buna calitate si puteti alege unul pe gustul dumneavoastra!

  1. Faceti un dus fierbinte

Dusurile fierbinti ajuta la fluidizarea secretiilor nazale si va ajuta sa va relaxati. Ajuta si la cresterea temperaturii corpului si la accelerarea procesului de vindecare.

  1. Puneti o perna in plus

Daca veti dormi cu o perna in plus, veti vedea ca nu veti mai avea nasul atat de congestionat. Cautati o perna care sa schimbe usor unghiul in care dormiti de obicei si care nu va pune probleme in timpul somnului.

  1. Mancati sanatos

Introduceti fructe si legume in dieta care sa va ajute sa treceti mai rapid peste boala:

  • Banane si orez pentru a calma stomacul iritat
  • Alimente care contin vitamina C, cum ar fi ardeiul gras, portocalele
  • Afinele pentru reducerea febrei si ca analgezic
  • Morcovi pentru continutul ridicat de beta-caroten
  • Ardeii iuti ajuta la decongestionarea sinusurilor
  • Ceapa contine fitochimicale care ajuta la vindecare
  • Ceai negru si ceai verde pentru continutul de catehina care are efecte antibiotice naturale

Nu uitati sa aveti in permanenta o atitudine preventiva si sa va feriti pe cat puteti de infectiile respiratorii. Spalati-va des pe maini, nu duceti mana la fata, purtati masca in locurile aglomerate. Daca ati racit, aveti grija ca acasa sa aruncati la gunoi imediat servetelele pe care le-ati folosit la suflarea nasului, sa curatati mereu cu substante dezinfectante manerele usilor si suprafetele folosite des si sa aerisiti in permanenta casa, oricat de frig este afara.

Leave a Reply