Plus de sanatate, din padure!

Plus de sanatate, din padure!

Dimineata, cand soarele se ingana cu luna si pamantul respira in valatuci in aburi tesuti printre arbori, atunci simti cu adevarat puterea si maretia naturii. Cand primele raze de soare mangaie iarba care tremura sub roua, isi scot in lume capul, la marginea padurii, afinele.

Mici si rotunde, aduna in boabele lor tot ceea ce este mai bun in natura si se lasa culese de doar de cei care stiu unde sa le caute si sa le culeaga.  Se hranesc cu apa limpede a izvoarelor si cu caldura blanda a soarelui, se unduie in bataia vantului si au invatat sa fie puternice in fata frigului noptii.

Aduna cu puterea celor pe care natura ii invata sa fie cei mai buni atunci cand sunt pusi in fata greutatilor si strang tot ceea ce natura le ofera mai bun.

Afinele salbatice (vaccinium angustifolium) se deosebesc de suratele lor, afinele de cultura ,prin forma, gust si substantele nutritive continute. Dar numai atata!

Afinele de padure:

  • Au o capacitate antioxidanta mai mare - Afinele salbatice contin mai mult din antocianina antioxidanta puternica si demonstreaza o capacitate antioxidanta mai mare pe portie decat afinele cultivate.
  • Au un gust si savoare mai intense  - Afinele salbatice au un gust mai intens, dulce si mai acidulat decat afinele cultivate
  • Sunt mai mici  - Afinele salbatice sunt in mod natural mai mici si mai compacte (deoarece au un continut mai mic de apa).
  • Afinele salbatice isi pastreaza forma, textura si culoarea atunci cand sunt inghetate sau puse in prajiturI!

Sanatate din natura!

Afinele sunt cunoscute in primul rand pentru continutul lor mare de antioxidanti si, ca atare, pentru capacitatea lor antioxidanta excelenta.  In conditiile in care organismul nostru duce permanent o lupta impotriva radicalilor liberi - molecule instabile de oxigen asociate cu cancerul, bolile de inima si efectele imbatranirii, efectul antioxidant al afinelor nu este deloc de neglijat!

Inseamna ca o jumatate de cana de portie de afine salbatice are puterea antioxidanta de care aveti nevoie zilnic pentru a ajuta la reducerea riscului de cancer, boli de inima, pierderii memoriei pe termen scurt si a altor efecte ale imbatranirii.

Ce este antocianina?

Antocianina este un puternic antioxidant responsabil pentru pigmentii de albastru si rosu intens ai fructelor, cum ar fi afinele salbatice. Se crede ca antocianina protejeaza impotriva imbatranirii creierului si promoveaza sanatatea vederii. Pe langa reducerea oboselii ochilor si imbunatatirea vederii nocturne, oamenii de stiinta examineaza capacitatea afinelor salbatice bogate in antocianina de a preveni degenerarea maculara, principala cauza de orbire la persoanele cu varsta peste 65 de ani.

De asemenea, cercetatorii au demonstrat ca afinele salbatice, bogate in antocianine, sunt extrem de benefice in mentinerea functiei memoriei.

Un studiu efectuat la Universitatea din Illinois a indicat ca anumiti compusi din afinele salbatice pot fi inhibitori eficienti atat ai etapelor de initiere, cat si de promovare a cancerului.

Si, in lunga lista a efectelor benefice ale afinelor, se inscrie si protejarea eficienta a infectiilor tractului urinar!

Aroma si savoare!

Nu mai trebuie sa va spunem ca afinele de padure au un gust si o aroma mult mai intense decat cele de cultura! Iar acest lucru le-a facut demne de a intra in produsele „Bun de Tot” de la Dacia Plant.

Toate afinele folosite in sucurile, dulceturile si gemurile „Bun de Tot” sunt afine de padure si ofera un gust si o aroma unice, alaturi de un biocomplex excelent de substante nutritive !

Sucurile, dulceturile si gemurile „Bun de Tot” sunt savuroase si delicioase si, nu uitati, pastreaza intacta o cantitate mare de vitamine si substante nutritive datorita procedeului de pasteurizate la temperatura mica!

Pofta buna si multa sanatate!

Leave a Reply