Sanatatea…la domiciliu!

Sanatatea…la domiciliu!

Regulile in situatia de carantina ne impun petrecerea unui timp indelungat la domiciliu. Majoritatea muncim si petrecem timpul liber acasa si, de ce sa nu recunoastem, este o situatie total noua la care ne adaptam cu greu.

Primul impuls pe care majoritatea oamenilor l-au avut atunci cand au intrat in izolare, a fost acela sa manance mai mult, in special mancare comandata, sa devoreze emisiunile TV si feed-ul de Facebook si sa apeleze la cate un pahar de alcool pentru calmarea nelinistii. Nimic mai gresit atunci cand vine vorba despre a ne mentine sanatatea fizica si mentala!

Este acum mai important ca oricand sa avem un stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata, hidratare si activitate fizica. In plus, un „ingredient” minune al starii noastre de sanatate este fara indoiala un somn bun.

Ce putem face deci pentru a ne mentine sanatatea?

In primul si in primul rand - mancam sanatos. Uitati de prajeli, grasimi si semipreparate. Acum, pentru ca oricum aveti mult mai mult timp, puteti gati sanatos, bazat pe legume proaspete si alimente integrale (orez, hrisca, paste etc); mancati fructe si legume proaspete; mai multe lactate si in special iaurturi cu lactobacili sanatosi; uleiuri animale si vegetale sanatoase.  Nu uitati insa sa ajustati portiile! Faceti foarte putina miscare si, daca veti pastra aceleasi portii, veti constata ca acul cantarului va incepe sa traga serios la dreapta!

O dieta echilibrata este cel mai bun mod de a obtine toti nutrientii esentiali de care avem nevoie pentru o imunitate buna, dar nu este intotdeauna usor de obtinut. Nu mergem in piata de teama aglomeratiei, iar in magazin cumparam pe repede inainte ce ne trebuie, uitand de multe ori lucruri esentiale.

Este esential atunci sa suplimentam dieta zilnica cu vitamine si minerale de cea mai buna calitate care sa asigure organismului toti micronutrientii necesari.  Gama de Vitamine si Minerale de la Dacia Plant este perfecta pentru acest lucru, toate vitaminele si mineralele din aceasta gama fiind extrase din surse naturale, fiind usor absorbabile de catre organism si venind impreuna cu zeci de alti micronutrienti si substante bioactive sanatoase.

Mai importanta decat oricand poate, suplimentarea cu vitamine si minerale naturale ne poate ajuta sa ramanem sanatosi, sa avem un sistem imunitar echilibrat si energie din plin!

Vitamina B

Tot stand in casa resimtiti amorteli la nivelul picioarelor si mainilor si sunteti mai obositi decat ar fi normal? Este momentul atunci sa va orientati catre o suplimentare a dietei cu vitamina B care ajuta la vitaminizarea si mineralizarea organismului, combate ameteala, oboseala si amortelile, contribuie la reducerea stresului si la imbunatatirea starii generale.  Complexul de vitamine B este un cunoscut roborant (intaritor) si este acum extrem de util, mai ales daca provine din surse naturale de drojdie si polen!

Vitamina C

Ne gandim cu totii cum putem sa ne protejam si stimulam imunitatea pentru a face fata infectiilor respiratorii, iar C Natural este unul dintre raspunsurile corecte! Vitamina C are rolul de a stimula imunitatea, a reduce inflamatia in organism si a reduce stresul si oboseala. C Natural de la Dacia Plant este disponibila in mai multe variante, combinand surse naturale de vitamina C din catina, amalaki sau acerola.

Vitamina D

Da, vitamina D se produce atunci cand ne expunem la soare. Dar ce ne facem cand acest lucru nu este posibil? Cand suntem izolati in case si nu iesim de frica contactarii virusurilor? Din fericire, vitamina D poate fi obtinuta si din dieta, atunci cand este „livrata” organismului in anumite combinatii. Tinand cont ca avem nevoie in aceste zile si de suport mineralier pentru mentinerea sanatatii osoase si de magneziu pentru mentinerea unei stari de spirit bune, atunci produsul Ca si Mg Organic cu Vitamina D este ideal!

Ca si Mg Organic cu Vit D comprimate este obtinut din surse 100% naturale, din alge marine calcaroase aquamin, care reprezinta una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu si calciu, fiind usor de asimilat si utilizat de catre organism.

In plus, vitamina D mai poate fi obtinuta din peste gras, oua si ciuperci.

Mg Organic

Nu trebuie sa uitam ca singuratatea si izolarea au ca efect exacerbarea stresului si a starilor de neliniste. De aceea, recomandam suplimentarea dietei cu magneziu provenit din surse naturale si este recomandat pentru sustinerea sistemului nervos (de la amorteli, furnicaturi pana la insomnie, stres, depresie, anxietate). Nu trebuie uitat faptul ca este ideal si pentru sustinerea sistemului muscular si este perfect pentru perioadele lungi de inactivitate. Mg Organic primeste si ajutorul roinitei si passiflorei si devine astfel aliatul nostru de baza impotriva insomniei si starilor de stres.

Cu nadejde, inainte!

Perioada de izolare se va termina in curand, insa cu siguranta nu vom reveni atat de repede la modul nostru de viata anterior. Petrecerea timpului la domiciliu va deveni o obisnuinta si de aceea ca trebui sa invatam sa traim sanatos acasa. Este momentul sa ne reinventam si sa re-invatam sa mancam sanatos, sa avem rutine bine stabilite, sa dormim bine, sa ne hidratam si sa facem cel putin 30 de minute de miscare zilnic. Sa nu uitam sa adaugam in dieta vitamine si minerale naturale si, cu siguranta, vom reusi sa ramanem sanatosi, energici si linistiti!

Vezi produsele: Vitamine si minerale

Leave a Reply