Despre Vitamina C Natural cu amalaki si catina

Despre Vitamina C Natural cu amalaki si catina

Despre vitamina C stim ca este temelie a sanatatii. Dar cu ce ajuta cu adevarat vitamina C dezvoltarea armonioasa a organismului nostru si care sunt cele mai bune surse de vitamina C, cititi in articolul de mai jos.

Vitamina C, al carui gust acrisor ne vine in minte de fiecare data cand ii rostim numele, este o micronutrient esential pentru oameni. Principala sa functie este cea de antioxidant, ajuta la mentinerea sub control a stresului oxidativ, adica a reactiilor in lant cauzate de producerea radicalilor liberi. Stresul oxidativ poate duce la slabirea structurii celulare si la aparitia inmultirii celulare necontrolate. In plus,  vitamina C contribuie la apararea imuna prin sustinerea diferitelor functii celulare ale sistemului imunitar innascut si a celui adaptiv.

Ajuta pielea sa isi mareasca capacitatea de protectie si ne apara impotriva stresului oxidativ din mediul inconjurator.

Nu vom intra in amanunt in modul de functionare a acestei vitamine solubile, dar amintim doar un fapt esential pentru perioada pe care o parcurgem: are un potential excelent de stimulare a imunitatii, de protectie impotriva infectiilor respiratorii  si de reducere a inflamatiei in organism.

Dar, dupa cum ne place sa spunem, nu toate vitaminele C sunt egale, in ciuda faptului ca impart exact aceeasi structura moleculara.  Cum este posibil? Vitaminele pot proveni din surse naturale sau pot fi produse in laborator pe baza structurii moleculare a vitaminelor naturale.

Cu toate acestea, vitaminele naturale vin „la pachet” cu alti aminoacizi si nutrienti care le ajuta sa fie absorbite optim de catre organism.  De aceea este intotdeauna indicat sa luam vitamina C din portocale, grapefruit, patrunjel, fructe de padure.  Oamenii (la fel ca primatele si mamiferele mari) au pierdut capacitatea de a sintetiza in organism vitamina C si de aceea sunt nevoiti sa o ia din alimentatie.

A de la Amalaki, C de la Catina!

Am cautat cele mai puternice surse  naturale de vitamina C care sa asigure celulelor si tesuturilor o cantitate optima! Si care, administrata in dozele corespunzatoare, sa ne ajute in mod real sa prevenim infectiile respiratorii si sa contracaram raspunsul inflamator in cazul infectiilor contractate.

Si am gasit doua dintre cele mai puternice surse de vitamina C: amalaki si catina

Amalaki, este cunoscuta si ca amla indiana sau agrise indiene. Nu numai ca are un continut mare de vitamina C, dar este considerata una dintre cele mai puternice plante de intinerire din Ayurveda. In mod traditional, a fost prescrisa pentru consolidarea sistemului imunitar si pentru racirea organismului. Referitor la aceasta ultima parte, trebuie spus ca Ayurveda trebuie spus ca unele alimente se considera ca unele alimente au capacitatea de a „incalzi” organismul si altele de a-l „raci”.

Fructele de amalaki sunt mici rotunde, foarte asemanatoare cu agrisele, si sunt printre cele mai puternice antioxidante naturale. Este motivul principal pentru care sunt considerate un suport puternic al imunitatii. In plus, sunt excelente pentru sustinerea energiei si stimularea fertilitatii. Ca un fapt interesant din lumea Ayurveda: amalaki este singurul aliment care are cinci din cele sase gusturi esentiale: acru, dulce, amar, intepator si astringent.  Singurul gust pe care nu il regasim in amalaki este cel sarat. De ce este important acest lucru? Pentru ca in Ayurveda, se spune ca o masa este perfect echilibrata si optima pentru hranirea organismului atunci cand contine toate cele sase gusturi!

A doua regina a balului, catina, este o alta planta minune cu o gama larga de efecte benefice asupra organismului. De la stimularea sistemului digestiv la protectia imunitara, catina are puterea de a optimiza procese ale organismului si de a-i da energia necesara sa corecteze toate micile derapaje, pentru a redeveni puternici, echilibrati si sanatosi.

Desi habitatul natural este situat in China, Mongolia, Nepal si India, in prezent, este plantata in toata Europa.

Catina este un superezervor de substante bioactive care hranesc, repara si ajuta organismul, avand 190 „ingrediente”, de la vitamine (B, C, A, D) la zeci de alte substante (carotenoizi, acizi grasi, flavonoide etc)!

Efectele catinei sunt spectaculoase: imbunatateste circulatia, faciliteaza oxigenarea pielii, indeparteaza excesul de toxine din organism, previne alergiile, elimina inflamatia si inhiba procesul de imbatranire.

C Natural cu amalaki si catina (vitamina c) 60 comprimate masticabile 

C Natural cu amalaki si catina este un nou produs din marea familie a produselor naturale Dacia Plant, create cu grija si cu atentie pentru restabilirea sanatatii naturale a oamenilor.  C Natural este un produs ideal pentru sprijinirea unui sistem imunitar puternic si pentru preventia infectiilor.  Vitamina C este obtinuta exclusiv din surse naturale, se absoarbe eficient si contribuie la un sistem imunitar puternic, capabil sa raspunda optim in cazul infectiilor virale.

 

Vezi produsul: C Natural cu Catina si Amalaki (Vitamina C) 60 comprimate masticabile

Leave a Reply