Despre Vitamina B - beneficii

Despre Vitamina B - beneficii Drojdia de bere reprezinta masa rezultata dupa presarea reziduului ramas la fermentarea berii, ea fiind utilizata in panificatie si la prepararea bauturilor alcoolice. Drojdia contine o ciuperca saprofita unicelulara microscopica denumita Saccharomyces cerevisiae, din compozitia sa facand parte si urmatoarele substante bioactive: proteine, aminoacizi, vitamine din complexul B, si anume B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacinamida), B5 (pantotenatul de calciu), B6 (piridoxina), B7 (colina), B8 (biotina), B9 (acidul folic), B12 (cianocobalamina), B15 (acidul pangamic); saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu), enzime, lipide si glucide. Polenul este considerat un aliment nutritiv datorita continutului ridicat in: proteine, aminoacizi esentiali si neesentiali, glucide, minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod), vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, acid folic, B12), C, E, beta-caroten, lipide (acid oleic, linoleic, palmitic, arahidonic), flavonoide (rutina, quercetina, miricetina), fenoli si enzime, el manifestand proprietatile florilor de la care a provenit. Vitaminele B joaca un rol esential in mentinerea sanatatii. Au un impact direct asupra nivelului de energie, functiei creierului si metabolismului celular. Complexul de vitamine B ajuta la prevenirea infectiilor si ajuta la sustinerea sau promovarea sanatatii celulelor. Cum deosebim vitaminele naturale de cele de sinteza?
  • Vitamina naturala B1 - Tiamina sau vitamina B1 este o vitamina solubila in apa creata de plante si este legata de fosfati.
  • Vitamina sintetica B1 - Mononitratul de tiamina sau clorhidratul de tiamina este obtinut din gudron de carbune, amoniac, acetona si acid clorhidric. Este mult mai putin absorbabil, deoarece nu este legat de fosfati.
  • Vitamina B2 naturala - Riboflavina este absorbita cu usurinta, ramane in fluxul de sange perioade indelungate de timp si este usor folosita de organism in multe enzime importante.
  • Vitamina sintetica B2 - Riboflavina sintetica este fabricata cu acid acetic si azot sau folosind bacterii si fermentatii modificate genetic. S-a dovedit ca este mai putin absorbabila si este indepartata rapid din fluxul de sange si eliminata prin in urina.
  • Vitamina naturala B3 - Niacinamida sau nicotinamida o gasim in alimente si o numim niacina.
  • Vitamina sintetica B3 - Acidul nicotinic este creat folosind gudron de carbune, amoniac, acizi, 3-cianopiridina si formaldehida. Este mai putin absorbabil si are mai multe riscuri de reactii adverse.
  • Vitamina naturala B5 - Pantotenatul este versiunea naturala a acestei vitamine B esentiale.
  • Vitamina sintetica B5 - Acidul pantotenic implica izobutiraldehida si formaldehida pentru a forma o sare de calciu sau sodiu.
  • Vitamina naturala B6 - Ca si B1, piridoxina este legata de fosfat in plante pentru a forma forma biologic activa piridoxal-fosfat. Orice alta forma de B6 trebuie transformata in aceasta combinatie de fosfati inainte ca organismul nostru sa o poata utiliza.
  • Vitamina sintetica B6 - Clorhidratul de piridoxina provine din esterul petrolier, acidul clorhidric si formaldehida. Nu este absorbit sau transformat usor si are efecte secundare care nu se gasesc in mod normal cu surse naturale de alimente ale acestei vitamine.
  • Vitamina naturala B7 - Biotina este implicata in cresterea celulelor, productia de grasimi si metabolism.
  • Vitamina sintetica B7 - B7 sintetica este produsa cu acid fumaric.
  • Vitamina naturala B9 - Aceasta vitamina B exista in alimente ca folat si este foarte importanta in crearea si repararea ADN-ului, deci importanta vitala a acestei vitamine inainte si in timpul sarcinii.
  • Vitamina sintetica B9 - Acidul folic nu exista in alimentele naturale, este cristalin si nu este absorbit cu usurinta
  • Vitamina naturala B12 - Cobalamina B12 este creata doar de microorganisme precum bacteriile care cresc in sol si intestinele noastre, precum si unele micro-alge si poate unele specii de alge marine.
  • Vitamina sintetica B12 - Cobaltul si cianura sunt fermentate pentru a face cianocobalamina.
B Natural de la Dacia Plant ajuta la procesul de vitaminizare si remineralizare al organismului, protejand organismul de ameteli, amorteli la nivelul picioarelor si mainilor, la functionarea normala a sistemului nervos, imbunatatirea memoriei, reducerea stresului si la imbunatatirea starii generale si a rezistentei organismului, reducand starea de oboseala si extenuare. Vezi produsul:  B Natural 60 comprimate
Leave a Reply