Bun de tot - Delicii culese din natura

Bun de tot - Delicii culese din natura Dulce, savuros si gustos! Poate fi sanatos ceva atat de bun? Ei bine, „Bun de tot” nu poate fi decat natural si, evident, sanatos! Cu siguranta ati auzit deja despre dulceturile, gemurile si sucurile „Bun de tot”. Create de Dacia Plant, acestea poarta marca sanatatii si a grijii pentru traiul natural. Poate veti spune: „sunt doar niste sucuri si gemuri din fructe, ca oricare altele”, insa va vom arata de ce produsele „Bun de tot” sunt un pic…mai altfel! Cum nu toti oamenii sunt creati egali, nici gemurile sau sucurile din fructe nu sunt realizate la fel si nu au aceleasi efecte asupra sanatatii noastre.  Chiar si in cazul celor produse in casa, difera cantitatea de fructe sau de zahar folosita, sau adaugarea sau nu de conservant si ale substante chimice. Fiecare dintre retetele gospodinelor tinde catre realizarea unui produs bun la gust si cu un aspect placut. Dar, din pacate, din ce in ce mai des, partea cu „sanatos pentru organism” este lasata pe plan secundar… Lucrurile se repeta si in cazul produselor realizate pe cale industriala. De exemplu, unele gemuri au o cantitate mica de fruct, altele au predominant fructe in compozitie. Unele sunt incarcate de zahar sau HFCS (High Fructose Corn Syrup), altele sunt produse fara adaos de zahar. Unele au conservanti (unul sau mai multi), altele nu au adaugat nici un gram de conservant. Am cercetat oferta de sucuri si gemuri si am decis ca este timpul sa facem o serie de produse 100% naturale, bune de tot la gust si cu un aspect impecabil. Ne-am dat seama ca nu este un lucru deloc usor si am cercetat ingredientele si metodele prin care putem pastra aproape neatinse calitatile fructelor proaspete! Primul pas: doar fructe proaspete Ca sa pastram gustul savuros al fructelor folosim doar fructe proaspete. Alegem mereu doar fructe de cea mai buna calitate, avem grija sa fie coapte bine, dar sa nu ajunga la fermentatie. Asta ne impune un ritm rapid de preparare pentru a „prinde” fructele in cea mai buna forma a lor! Fara zahar Fara zahar? Da, cu suc de struguri. Bunicile noastre faceau dulceturile si siropurile cu zahar, insa acestea, alaturi de prajituri, erau singurele bucate in care zaharul era prezent. Astazi, cand zaharul rafinat este ascuns in aproape orice aliment, de la cereale, mezeluri, dulciuri si semipreparate, este nevoie sa fim atenti la acest „inamic” care, in cantitati mari, poate duce la probleme grave de sanatate cum ar fi diabetul, tulburarile hormonale, anemia, fara sa mai vorbim de obezitate. La fel, numeroase produse sunt realizate cu sirop de porumb, o sursa ieftina si bogata de fructoza, derivata din amidon de porumb, care poate avea efecte negative asupra sanatatii (obezitate, diabet, hipertensiune, probleme ale inimii). Despre cele realizate cu indulcitori artificiali nici macar nu mai deschidem discutia… Pentru a ne pastra promisiunea de 100% natural, noi am ales sa inlocuim zaharul cu suc de struguri, mult mai sanatos si chiar mai gustos! In plus, ca sa mentinem calitatile organoleptice si bogatia de vitamine si substante bioactive din struguri (inclusiv resveratrolul!), obtinem un concentrat din struguri printr-o metoda de evaporare lenta, la temperatura mica. Un proces mai indelungat si mai laborios, dar cu siguranta mai sanatos! Ambalaj de sticla Veti vedea ca toate ambalajele noastre sunt din sticla (da, stim, se pot sparge!), dar avem anumite motive pentru care le vom imbutelia intotdeauna in sticla! Pe scurt, pentru ca sticla este naturala ca si produsele noastre. Este perfect sanatoasa si mentine produsele asa cum ar trebui, proaspete si bune la gust! Am renuntat la ambalajele din plastic pentru ca s-a dovedit ca, in anumite conditii de caldura emana substante toxice, daunatoare pentru organism. Prin acumulare acestea pot duce la tulburari grave de sanatate in organism, chiar si la cancer. Este motivul pentru care sticla, naturala si inerta,  a fost aleasa ca ambalajul perfect pentru produsele noastre naturale „Bun de Tot”! De ce gemurile si dulceturile sunt sanatoase? Data fiind abundenta de dulciuri de pe piata, de ce ne-am orienta spre gemuri si dulceturi? In primul rand pentru ca spre deosebire de cremele dulci de cacao sau de arahide pentru uns pe paine, gemurile nu contribuie la cresterea colesterolului si a continutului de grasimi din organism. Fructele au pectina (iar gemurile noastre au si pectina din coaja de citrice), iar aceasta, fiind o forma de fibre solubile, ajuta la scaderea riscului de cancer de colon, la reducerea constipatiei si la stabilizarea nivelului de glucoza din sange. Gemurile sunt o sursa importanta de energie si fibre. Ne ajuta sa ne stapanim foamea si sa resimtim mai repede senzatia de satietate. Mai mult, atunci cand sunt realizate cu fructe coapte si proaspete si nu sunt fierte excesiv, sunt o sursa nutritiva concentrata (prin adaugarea de pectina, gemurile sanatoase trec doar printr-un proces rapid de pasteurizare). De ce sucurile naturale sunt sanatoase? Cui nu ii place un suc savuros din fructe? Mai mult insa fata de gustul bun, sucurile pot fi o alternativa pentru asimilarea de vitamine,  minerale si alte substante nutritive regasite in fructe. In plus, mai ales pentru cei carora nu le place sa consume fructe, sucurile pot fi o modalitate buna de a se bucura mai usor de substantele nutritive din fructe. Speram ca sunteti, ca si noi, indragostiti de tot ce este bun si natural si vreti sa va mentineti sanatatea cu produse din cele mai bune. Pentru ca, nu-i asa, „Bun de tot” nu poate fi decat natural!
Leave a Reply