Luna internationala a constientizarii cancerului mamar

Luna internationala a constientizarii cancerului mamar Cancerul mamar este o afecțiune în care celulele maligne (canceroase) se dezvoltă anormal la nivelul țesuturilor sânului. Acest tip de cancer are cea mai mare incidență dintre toate tipurile de cancer în rândul femeilor și este în creștere în lumea în curs de dezvoltare, din cauza creșterii speranței de viață, a creșterii gradului de urbanizare și a adoptării unui stil de viață dezordonat.
În România 25 de femei sunt diagnosticate zilnic cu cancer  mamar, iar la nivel mondial în fiecare secundă o femeie moare.
Factorii de risc sunt în primul rând de tip genetic, dar și vârsta, dereglările hormonale, obezitatea, fumatul și în general un stil de viață haotic, contribuie la apariția celulelor cu dezvoltare anormală (canceroase). Cancerul la sân, în cele mai multe cazuri, nu debutează brusc ci treptat, oferind suficiente semne de alarmă, de aceea este foarte important ca după apariția primei menstruații să-ți faci lunar o autoexaminare, fiind atentă la toate semnele și modificările aparute la nivelul sânilor.
Leave a Reply