Stresul, inamicul nr. 1 al sexului tare

Stresul, inamicul nr. 1 al sexului tare Când vorbim despre stres, cel mai des ne vin în minte bărbaţii. Tracasaţi, înneguraţi şi lipsiţi de zâmbet, aşa îi vedem din ce în ce mai des pe bărbaţii din jurul nostru. Este cert însă că, deşi nu se vorbeşte la fel de mult despre efectele stresului asupra bărbaţilor, acestea sunt reale, des întâlnite şi afectează serios sănătatea şi liniştea lor interioară. Nu îl poţi auzi, nu îl poţi vedea şi cu toate acestea stresul are un impact semnificativ asupra sănătății lor. Pe măsură ce se publică mai multe cercetări privind efectele stresului și anxietății, învățăm că stresul poate fi mai grav decât ne-am imaginat vreodată. Acelaşi stres, aceleaşi efecte? Deşi sunt supuse şi ele stresului, femeile pot face de cele mai multe ori faţă mai bine stresului decât partenerii lor. Ele sunt capabile să jongleze pe mai multe planuri în viaţă şi să alterneze perioadele stresante cu momente de relaxare şi astfel reuşesc să facă faţă cu succes factorilor stresanţi. Bărbaţii, pe de altă parte, nu pot face acest lucru decât rareori şi ei răspund la stres total diferit faţă de femei. Îşi interiorizează supărările, nemulţumirile şi insuccesele şi acestea “coc” în interiorul său, devenind un al doilea factor continuu de stres. Într-un studiu efectuat pe un lot de peste 24.000 de adulți canadieni, bărbații care erau supuşi unui volum mare de muncă la serviciu şi aveau control minim sau care experimentau nesiguranţă în legătură cu locul de muncă, aveau o probabilitate mai mare de depresie. Femeile aflate în studiu, deși aveau factori de stres similari, nu au avut un risc similar de depresie majoră. Impactul psihologic şi fizic al stresului Alcătuirea fizică hormonală a bărbaţilor face ca aceştia să aibă anumite reacţii în faţa situaţiilor stresante, aşa numitele reacţii de supravieţuire.  În mecanismul de răspuns al organismului în faţa factorilor de stress, există trei hormoni implicați:
  • Cortizolul
  • Epinefrina
  • Oxitocina
Cortizolul și epinefrina sunt produse în mod esențial în cantități egale la bărbați și femei în timpul evenimentelor stresante. Totuși, oxitocina  (numit și "hormonul dragostei"), este un hormon produs și eliberat în cantități mult mai mici la bărbați decât la femei atunci când sunt supuşi unui episod stresant. Nivelurile mai scăzute de oxitocină îi determină pe bărbați să reacționeze mai repede, aceştia  acţionând imediat în virtutea principiului “luptă sau fugi”. În momentul în care sunt stresati, barbatii tind să:
  • Aibă reflexe mai bune
  • Reacţioneze impulsiv
  • Discute mai aprins
  • Fie mai critici
  • Îşi piardă empatia şi susţinerea pentru cei in jur
  • Se retragă în sine şi să acţioneze singuri
Printre efectele negative directe ale stresului se numără:
  • Bolile de inimă
  • Hipertensiune arterială
  • Un risc crescut de accidente vasculare
  • Diabetul de tip 2
  • Risc crescut de depresie
  • Un sistem imunitar slăbit
  • Predispoziţie spre îngrăşare (burta de bere)
Nu este posibilă modificarea hormonală a reacției unui bărbat la stres, dar este posibil să ca secreţia de hormonii să fie influenţată. Creșterea oxitocinei – cea mai uşoară cale este prin atingere, care ajută la activarea nervului vag al creierului, reponsabil de eliberarea de oxitocină. De multe ori oxitocina poate inhiba reacţia severă în faţa stresului. Creșterea testosteronului – mai mult testosterone, mai puţin cortizol, hormonul de stres! La bărbaţi testosteronul poate fi crescut cu ajutorul sexului, a creşterii stimei de sine şi prin activitate fizică. Inamicul tăcut, aşa cum mai este numit stresul, are un efect continuu şi de cele mai multe ori cumulativ. Nu mai vorbim de situaţii separate, extraordinare, când reacţia la stres a bărbatului este esenţială pentru supravieţuirea lui, ci de inundarea continuă cu hormoni de stres, ceea ce îi afectează direct şi sănătatea fizică. Ajutor din natură Pentru a reduce efectele stresului, bărbaţii ar trebui să adopte un stil de viaţă mai sănătos şi să înveţe să comunice mai des problemele pe care îi frământă şi să elibereze astfel puţin presiunea psihică. Majoritatea sunt însă prea mândri pentru a face acest lucru şi continuă să încerce să facă faţă singuri stresului . Îi înţelegem pe bărbaţi şi le cunoaştem particularităţile organismului lor şi de aceea am creat un produs special pentru ameliorarea efectelor stresului asupra lor.  Produsul se numeşte Alfa Zero Stres şi face parte din brandul Alfa, creat special pentru bărbaţi. Alfa este brandul care le respectă organismul, le dă întotdeauna dreptate şi îi ajută să fie sănătoşi. Alfa Zero Stres comprimate le este alături bărbaţilor ori de câte ori sunt supuşi suprasolicitărilor, şocurilor emoţionale şi tensiunilor psihice. Alfa Zero Stres este bazat pe ginseng, ginseng-siberian, passiflora, sunătoare şi lemn dulce. Ginsengul este recunoscut pentru capacitatea lui de a reduce efectele stresului şi de îmbunătăţi energia fizică şi psihică, passiflora şi sunătoarea ajută la calmarea emoţiilor şi la instalarea stării de linişte, iar lemnul-dulce îmbunătăţeşte activitatea glandelor suprarenale responsabile cu secreţia de cortizol. Stresul este considerat astăzi inamicul numărul 1. Nu îl lăsaţi să vă afecteze viaţa şi sănătatea. Înarmaţi-vă cu puterea inteligentă a pantelor şi combateţi de acum înainte efectele negative ale stresului.
Leave a Reply