De sarbatori, ai grija de ficatul tau!

De sarbatori, ai grija de ficatul tau!

Desi nu recunoastem, intotdeauna avem parte de un exces culinar in timpul sarbatorilor. Oricat de echilibrat am manca de obicei, nu stim cum se face, dar intotdeauna mancam prea mult de sarbatori! Si nu mancam prea multe fructe si legume, ci alimente grele care pun o presiune extrem de mare pe sistemul digestiv si cel hepato-biliar.

Multa lume ne intreaba daca exista vreun mod prin care ne putem pregati pentru excesul alimentar ca sa nu suferim de indigestii, colici biliare, varsaturi sau stari de rau.

Paza buna trece primejdia rea

Principiul preventiei ne poate aduce si in acest caz linistea mult dorita de sarbatori. Tot ce trebuie sa facem este sa pregatim ficatul, sa il antrenam, pentru a face fata unui consum marit de alimente si bauturi alcoolice. Atentie! Cand vorbim de un consum marit, ne referim la o crestere moderata a cantitatii de mancare si bauturi cu care este obisnuit organismul. Nu inseamna ca veti reusi sa mancati si beti in exces si in acelasi timp sa va simtiti bine! De altfel, medicii care sunt de garda in zilele de sarbatori stiu deja ca majoritatea care le calca pragul din cauza excesului alimentar nu recunosc faptul ca au mancat si baut prea mult. Este anecdotica situatia reala in care de Craciun, jumatate din pacientii de la urgente spuneau ca nu au mancat altceva decat 2 sarmalute, un carnacior si au baut un pahar de vin…

De Paste pericolul nu este nicidecum mai mic, carnea de miel si nenumaratele oua fiind considerate alimente foarte grele pentru ficat.

6 sfaturi pentru un ficat sanatos!

1. Eliminati din dieta alimentele grele, grasimile animale, alcoolul, bauturile carbogazoase si cafeaua. Renuntati la tocanite cu rantas, ciorbe grele sau dulciuri cu creme. Cei care postesc în aceasta perioada au deja un avantaj, deoarece au eliminat multe dintre mancarurile care pun ficatul sa lucreze din greu. Axati-va pe supe creme, salate, mancaruri din legume, iar ca bauturi alegeti ceaiul si apa. Ii veti da astfel posibilitatea ficatului sa se concentreze pe detoxifiere si regenerare.

2. Maximizati aportul de antioxidanti. Antioxidantii sunt acei mici luptatori care reduc distrugerile facute de radicalii liberi in corpul nostru. Un antioxidant este o molecula care inhiba oxidarea altor molecule, o reactie chimica care poate produce radicali liberi care pot deteriora celulele. Antioxidantii se regasesc in alimente bogate in vitamina A, C, E, seleniu si zinc sau in plante bogate in antioxidanti cum ar fi de exemplu fructele de padure. O metoda mai simpla, mai ales pentru cei care au probleme in a-si asigura o dieta variata este data de suplimentele naturale. Efecte foarte bune in reducerea radicalilor liberi au Spirulina cu Catina, Armurariul, ceai de Hibiscus, Ganodermax sau Aloe Verde.

3. Introduceti alimente detoxifiante in dieta sau apelati la suplimente de detoxifiere. Efecte detoxifiante puternice asupra ficatului au anghinarea, armurariul, aloe vera, schizandra. Dar si o detoxifiere intestinala ajuta din plin ficatul deoarece intreg organismul va incepe sa functioneze mai bine odata eliminata o mare parte din toxinele din organism. Detoxicolon pulbere si noul produs Detoxicolon comprimate au efecte profunde de detoxifiere prin curatarea mecanica a peretilor intestinali si eliminarea depunerilor aderente de la nivelul colonului (placa de mucoid reprezentand o sursa de intoxicare lenta pentru intregul organism) si prin eliminarea toxinelor si florei de putrefactie din intestin.

4. Fortificati ficatul si ajutati-l sa se regenereze. Desi acest lucru poate fi obtinut prin schimbarea modului de viata si o atentie deosebita acordata dietei, rezultate mai rapide si profunde se obtin cu ajutorul produselor naturale special concepute pentru acest lucru. Dacia Plant a acordat o atentie deosebita suplimentelor dedicate ficatului, deoarece neplacerile ficatului se afla printre cele mai frecvente probleme de sanatate ale omului modern. Specialistii Plantelor Hepatoesential comprimate ajuta la functionarea impecabila a ficatului! Îl protejeaza, regenereaza si detoxifica! Tonic Hepatic comprimate detoxifica ficatul, protejeaza si regenereaza celulele hepatice Specialistii Plantelor Silimarina 14000 comprimate este un ajutor valoros pentru ficat. Silimarina este esentiala pentru protejarea si regenerarea celulelor hepatice si protejarea ficatului si a celorlalte organe împotriva stresului oxidativ. Anghinare tinctura, tinctura fara alcool si ceai sunt recomandate pentru protejarea si regenerarea celulelor hepatice, normalizarea colesterolului, sanatatii colecistului si a ficatului, avand efect laxativ si diuretic.

5. Ajutati ficatul chiar de sarbatori! Ficatul dumneavoastra va avea nevoie de ajutor si in timpul sarbatorilor. Incepeti din timp sa luati Drenor Hepatic, o solutie care ajuta la normalizarea tonusului si peristaltismului vezicii biliare care duce la secretia si eliminarea corecta a bilei. Luati Drenor Hepatic inaintea meselor de sarbatori, timp de 3-4 zile pentru a da o mana de ajutor la eliminarea corecta a bilei.

6. Hidratati-va! Nu exista sfat mai simplu de urmat si cu eficienta mai mare. Organismul dumneavoastra are nevoie constant de apa pentru a functiona corect, pentru a elimina toxinele, a regla temperatura, a dizolva mineralele, a ajuta la un tranzit intestinal bun si cate si mai cate!

Nu in ultimul rand, nu uitati sa faceti miscare. Nu trebuie sa incepeti sa alergati in fiecare zi sau sa mergeti la sala, insa o plimbare de jumatate de ora in fiecare zi va va reda energia si va duce la scaderea grasimii din organism care, ghiciti ce, are un impact colosal asupra modului in care functioneaza ficatul. Va dorim inca de pe acum Paste Fericit si nu uitati sa aveti grija de ficat. Doar asa va veti bucura de Sarbatori frumoase si linistite!

Leave a Reply