Combateti astenia de primavara!

Combateti astenia de primavara!

Daca va simtiti obosit, epuizat si nu aveti forta fizica si mentala pentru a face activitati altadata considerate usoare, cel mai probabil suferiti de astenia de primavara.

In perioada anotimpului rece, din cauza consumului de alimente bazate pe grasimi (in special animale), si a unui consum redus de fructe si legume foarte multi oameni sufera de slabiciune fizica si mentala. Dar de ce cand soarele incepe sa straluceasca si natura sa inverzeasca primavara, foarte multi oameni continua sa se simta slabiti, uneori chiar epuizati si sa devina anxiosi, nervosi, sa aiba dureri de cap si un apetit scazut? De vina sunt chiar schimbarie climatice care ii fac pe cei sensibili sau cei cu un sistem imunitar mai scazut sa treaca prin furcile caudine ale asteniei de primavara.

Termenul de astenie nu reprezinta o boala in sine, ci mai curand o tulburare, deoarece analizele medicale sunt de obicei in regula. Cu toate acestea, lipsa tonusului, anxietatea crescuta, alaturi de forta fizica redusa au un impact major asupra vietii celor atinsi de astenia de primavara. Nu trebuie ignorata in nici un caz deoarece poate duce la afectiuni serioase, cum ar fi depresia.

Din cauza naturii lor subtile, cel mai afectate sunt femeile, peste 75% dintre cazurile de astenie fiind raportate de acestea, din cauza unei vulnerabilitati emotionale mai mari decat a barbatilor. Tot ele sunt cele care au „sanse” mai mari de a fi afectate in perioada asteniei si de tulburari hormonale.

Nu este cunoscuta cauza exacta a asteniei, insa s-a constatat ca este insotita de obicei de o concentratie mai redusa de beta endorfine, un tip de hormoni care in concentratii normale sau ridicate, induc o stare de calm si serenitate.

Cum se resimte astenia de primavara?

In afara slabiciunii generale, astenia aduce un tablou clinic, din pacate, bogat. Avem parte de apatie, insomnie, un sentiment permanent de oboseala, incapacitatea de a ne odihni, nervozitate. In plus, aduce si dureri de cap, palpitatii si probleme de concentrare si memorie. Tranzitia de la un anotimp la altul pune o presiune foarte mare pe organismele sensibile care trebuie sa se obisnuiasca cu schimbarile, mai ales daca organismul este slabit si nu a beneficiat de vitamine si minerale in cantitate suficienta pe timpul iernii.

Ce este de facut?

Practic, trebuie sa redam corpului capacitatea de a face fata unei energii marite. Trebuie sa il readucem la starea la care sa ne permita sa facem exercitii fizice, sa mancam cu pofta si sa ne bucuram de un anotimp minunat.

Cei care sunt obisnuiti cu activitatea fizica si cei care nu au probleme frecvente de sanatate probabil nu vor experimenta neplacerile asteniei de primavara. Din pacate, marea majoritate nu face parte din aceasta categorie, ci este reprezentata de oameni tracasati, cu un stil de viata sedentar si o munca de birou, mereu aflati sub presiune timpului. Nu este de mirare ca ei sunt cei care resimt cel mai puternic astenia de primavara.

Nu este de mirare, de asemenea, ca foarte multi medici nu considera ca este nevoie de vreo medicatie anume, ci de mers zilnic pe jos, o scurta vacanta, un consum ridicat de fructe si legume, odihna si relaxare.

Explicatiile sunt simple. Exercitiile fizice stimuleaza metabolismul si secretia de endorfine si ne fac sa ne simtim psihic mai bine si sa scapam de anxietate. Starea noastra de spirit va fi imbunatatita si datorita aportului de sange oxigenat care stimuleaza productia de serotonina si care se stie ca este esentiala pentru sanatatea mintala.

Apoi, consumul de fructe si legume va revitaliza si remineraliza organismul, il va fortifica, va ajuta la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului.

In plus fata de aceste doua lucruri esentiale pentru combaterea asteniei de primavara, este necesar sa incercam sa dormim 8 ore pe noapte, sa renuntam la consumul de cafea si sa facem lucuri placute: sa ne plimbam, sa citim, sa iesim la teatru sau un concert.

Contra asteniei, pe repede inainte

Nivelul de energie, calmul interior si un organism purificat pot fi obtinute mai repede cu ajutorul suplimentelor naturale, mai ales in cazul celor care pur si simplu nu gasesc timp destul de a-si lua o binemeritata pauza de odihna.

La Dacia Plant puteti gasi si produse pentru stimularea imunitatii si pentru reglarea raspunsului autoimun, pentru sustinerea sistemului muscular si osos si pentru reglare hormonala.

Astenia este o tulburare care afecteaza diferit oamenii si de aceea este indicat sa apelati la suplimentele care va ajuta sa tineti sub control cele mai mari neplaceri din aceasta perioada.

Astenia nu este ceva normal, este o problema care trebuie rezolvata inainte de a se croniciza si a da drum liber unor afectiuni serioase. Plimbati-va, radeti, dormiti, mancati sanatos! Astenia poate fi invinsa!

Leave a Reply