-10%

Ceai de Chimen

Rating:
100% of 100
în stoc
Pret special 6,38 lei Pret standard 7,09 lei
Prezentare generala
Ceaiul de Chimen ne bucura cu numeroasele sale beneficii. Fructele de chimen sunt bogate in fier si contin uleiuri volatile. Astfel, atunci cand aveti probleme cu digestia, va confruntati cu spasmele intestinale, colicile abdominale, un tract intestinal problematic, Ceaiul de Chimen devine solutia perfecta si va ajuta sa scapati de durere si chin. Pe langa proprietatile sale digestive, chimenul sustine si lactatia la femeile care alapteaza, fiind un sprijin de nadejde pentru tinerele mamici. De ce ceaiurile Dacia Plant? Ceaiurile de la Dacia Plant sunt realizate din plante medicinale autohtone. Gustul si proprietatile plantelor se pastreaza nealterate, datorita folosirii unui procedeu de taiere a plantelor, nu de macinare. • Plantele din ceaiuri nu sunt tratate termic sau chimic. • Sunt conforme cu standardele de calitate europene. • Nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.
Forma prezentare: 100g
Cod produs: 111293

Produsul nu contine coloranti si conservanti.

Mod de administrare

Intern:

Pulberea cu administrare sublinguală
- planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă sau se mestecă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Maceratul la rece - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă (o cană), se menţine timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoară. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi.

Infuzia - se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită (o cană), se menţine timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoară. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi.
În cazul administrării îndelungate la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauză.

Contraindicatii

Sarcina, intoleranta la chimen sau la alte plante din Fam. Umbelliferae

Contribuie la

Intern:
Pulberea cu administrează sublinguală – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10 minute, după care se înghite cu apă.
Maceratul la rece – se prepară dintr- o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administreză 2-3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
Infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Extern
-pentru menţinerea condiţiei normale a părului, unghiilor şi pielii se fac spălături cu maceratul sau cu infuzia de plantă.
În cazul administrării îndelungate la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauză.

Ingrediente

chimen (Carum carvi) - fructe.
Inca din cele mai vechi timpuri Ceaiul de Chimen era utilizat pentru: colici intestinale, enterocolite, digestie lenta, meteorism (balonare). Fructele constituie un condiment aromatic, fiind folosite la condimentarea supelor, painii, branzeturilor. Uleiul eteric extras din fructe se foloseste la prepararea bauturilor alcoolice, in parfumerie, la fabricarea sapunurilor si in industria farmaceutica. In scop terapeutic se utilizeaza fructele. Se mai numeste chim, chim de camp, chim salbatic, chimion, lima, negralica, sacarică, tiparus, cimin, chimeon, chimisor etc.
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Ceai de Chimen
Rating-ul dumneavoastra
Am gasit alte produse care v-ar placea!