Cele mai bune 5 tehnici de relaxare si... un secret!

Cele mai bune 5 tehnici de relaxare si... un secret!

Ati uitat cum este sa te simti linistit si relaxat? Atunci este momentul sa (re)invatati sa va relaxati!

 Va prezentam cele mai bune 5 tehnici de relaxare, care dau rezultate excelente si, in final, va spunem si un mic secret!

Practicarea urmatoarelor tehnici cateva minute pe zi va va ajuta sa fiti mai calm imediat si, pe termen lung, va va ajuta sa nu va mai lasati influentati de stres. Ne confruntam cu stresul zi de zi, de la situatii minore (ne enervam in magazin sau in trafic) sau situatii de viata (despartiri, moartea cuiva drag, esecul la un examen important). In toate aceste situatii mecanismul stresului este unul similar: organismul nostru este inundat de hormoni, inima bate mai repede, respiratia se accelereaza si muschii se incordeaza. Pe termen lung, stresul are efecte din cele mai neplacute, de la ingrasare la probleme de sanatate.

Este nevoie sa invatam cateva tehnici de relaxare care sa ne ajute sa intram in starea de relaxare si care, odata ce le vom stapani bine, ne vor fi ajutor zi de zi pentru recapatarea rapida a echilibrului interior.

  1. Respiratia profunda

Tehnica de respiratie profunda ne ajuta sa ne concentram asupra respiratiei si sa ne relaxam intregul organism. Mai poarta numele de respiratie abdominala deoarece tehnica de respiratie implica inspiratia profunda (gura sau nas), prin extinderea abdomenului si apoi a pieptului si expirarea usoara a aerului pe gura. Concentrarea atentiei pe respiratie va ajuta sa va deconectati de toate problemele, gandurile si senzatiile care va distrag atentia.

  • Relaxarea corporala

Se combina tehnica respiratiei profunde cu relaxarea musculara progresiva. Dupa cateva minute de respiratie profunda, va concentrati asupra unei parti a corpului sau a unui grup de muschi la un moment dat si eliberati mental orice tensiune fizica pe care o simtiti acolo. Este o metoda excelenta pentru a constientiza conexiunea minte-corp.

  • Imagini ghidate

Este de ajuns ca pentru aceasta tehnica sa evocati scene, locuri, experiente linistitoare care va ajuta sa va relaxati, sa va concentrati si sa va incarcati cu energie. Este bine sa alegeti imagini cu o incarcatura emotionala pozitiva pentru dumneavoastra si care va ajuta sa va refaceti sau sa consolidati o imagine pozitiva a dumneavoastra.

  • Meditatie mindfulness

Este una dintre cele mai vehiculate si apreciate tehnici de relaxare actuale. Presupune o concentratie asupra respiratiei profunde si o concentrare puternica pe momentul prezent, fara ganduri in trecut sau in viitor. Este una dintre cele mai bune metode pentru cei cu anxietate severa sau depresie.

  • Rugaciunea

Rugaciunea repetitiva este o metoda excelenta pentru a ne rupe din cercul vicios al stresului. Pentru aceasta tehnica, repetati in tacere o scurta rugaciune sau o fraza dintr-o rugaciune in timp ce va concentrati pe respiratie. Aceasta metoda poate fi deosebit de atragatoare daca religia sau spiritualitatea sunt semnificative pentru dumneavoastra.

Si un secret!

Toate aceste tehnici vor beneficia din plin de un ajutor natural care ne va ajuta sa punem mai repede ordine in minte si sa aducem calmul in suflet. Emolcam este un ajutor pretios pentru toti cei afectati de stresul cotidian, deoarece combina efectele anxiolitice, relaxante si antioxidante a celor mai bune plante pentru alungarea stresului. Ajuta astfel organismul sa se linisteasca si mintea noastra sa fie deschisa la experiente noi. Ne vom putea concentra mai eficient pe exercitiile de relaxare si rezultatele vor fi surprinzatoare!

Emocalm este bazat pe valeriana (excelenta pentru amelioraea tensiunii nervoase si a tulburarilor de somn), pe roinita (perfecta pentru ameliorarea stresului si anxietatii si stimularea functiei cognitive), pe lavanda (maiastra in a induce starea de liniste si calm si un ritm cardiac bun) si sunatoare (un stimulent excelent al starii de spirit care ajuta la cresterea nivelului de serotonina in creier).

Nu uitati: recapatarea calmului si linistii interioare trebuie sa devina o prioritate in viata dumneavoastra! Doar asa va veti putea bucura de familie, prieteni si micile bucurii ale vietii!

Leave a Reply