Emocalm, odihna si calm interior

Emocalm, odihna si calm interior

Cand v-ati odihnit cu adevarat bine in ultima perioada? Cand nu v-ati mai trezit stresati de gandurile care alearga nebune in cap? Si cand ati reusit ultima data sa va bucurati de liniste interioara?

O sa zambiti si o sa spuneti probabil: ”Ei, acesta e modul in care traieste omul modern, de relaxat ne relaxam in concediu!”. Ei bine, va spunem ca acesta nu este modul normal de a trai, ci stresul ne-a acaparat atat de mult viata incat percepem ca fiind normale insomniile, problemele de somn si incapacitatea de a readuce usor in sufletele noastre linistea interioara.

Efectele stresului

Stresul prelungit asupra noastra are efecte din cele mai periculoase. Suntem capabili sa facem fata stresului pe termen scurt, dar pe termen lung, starea continua de alerta are repercusiuni directe asupra organismului nostru.

Sistem muscoscheletal - Stresul cronic face ca muschii din corp sa fie intr-o stare de alerta constanta. Atat cefaleea de tip tensiune, cat si cefaleea de migrena sunt asociate cu tensiune musculara cronica in zona umerilor, gatului si capului. Durerile la nivelul spatelui inferior si al extremitatilor superioare au fost, de asemenea, corelate cu stresul, in special stresul de la locul de munca. In plus, milioane de persoane sufera de afectiuni cronice dureroase secundare tulburarilor musculo-scheletice.

Sistem respirator - Stresul si emotiile puternice vin la pachet cu simptome respiratorii, cum ar fi dificultatile de respiratie si respiratia rapida. Pentru persoanele cu boli respiratorii, factorii de stres psihologic pot exacerba grav problemele de respiratie.

Sistem cardiovascular - Stresul cronic poate contribui la probleme pe termen lung pentru inima si vasele de sange. Cresterea constanta si continua a ritmului cardiac, precum si nivelurile ridicate de hormoni ai stresului si ale tensiunii arteriale, pot avea un impact direct asupra corpului crescand riscul de hipertensiune, atac de cord sau accident vascular cerebral.

Stresul acut repetat si stresul cronic persistent pot contribui, de asemenea, la inflamatia sistemului circulator, in special la nivelul arterelor coronare, o alta legatura a stresului cu infarctul. De asemenea, se pare ca modul in care o persoana raspunde la stres poate afecta nivelul colesterolului.

Sistem endocrin - Glucocorticoizii, inclusiv cortizolul, sunt importanti pentru reglarea sistemului imunitar si reducerea inflamatiei. Desi acest lucru este o reactie importanta in situatiile stresante punctuale, stresul cronic poate duce la o comunicare afectata intre sistemul imunitar si axa HPA.

Aceasta comunicare dereglata este legata de dezvoltarea viitoare a numeroase probleme de sanatate fizica si mentala, inclusiv oboseala cronica, tulburari metabolice (de exemplu, diabet, obezitate), depresie si tulburari imune.

Sistem gastrointestinal - Stresul este asociat cu modificari ale bacteriilor intestinale care, la randul lor, pot influenta starea de spirit. Astfel, nervii si bacteriile intestinului pot influenta puternic modul in care ne simtim.

Sistem nervos - Stresul cronic, poate duce la epuizarea pe termen lung a corpului. Deoarece sistemul nervos autonom continua sa declanseze reactii fizice, acesta provoaca uzura corpului. Nu este vorba atat de ceea ce face stresul cronic asupra sistemului nervos, cat de activarea continua a sistemului nervos fata de alte sisteme corporale.

In plus, stresul cronic deregleaza modul in care ne odihnim si poate duce la probleme de somn, la insomnie. Aceasta este definita ca o tulburare de somn frecventa care ne poate face sa adormim greu, sa nu putem dormi intreaga noapte sau sa ne trezim mult prea devreme.

Este momentul sa facem ceva

Oricat de tare v-ati ”obisnuit” cu o stare constanta de stres si cu problemele de somn, trebuie sa stiti ca nu trebuie sa faceti acest lucru si nu trebuie sa suportati efectele stresului si a noptilor nedormite.

Schimbarile zilnice in dieta si activitate fizica va pot ajuta sa depasiti anxietatea si problemele de somn. Problema este ca prea putini dintre noi suntem dispusi sa facem asta, nu-i asa? Este de fapt un cerc vicios: nu avem energie sa facem miscare si sa ne implicam activ in schimbarea dietei, ca urmare problemele legate de stres se adancesc si ne lasa si mai epuizati.

De aceea, Dacia Plant a creat o linie de produse 100% naturale care sa ne ajute sa depasim momentele grele si sa atingem un nivel de odihna si calm interior care ne va da energia sa facem si alte schimbari importante in viata noastra!

Emocalm – chemarea naturii

Emocalm poarta in numele sau scopul pentru care a fost creat, pentru calm si armonia emotiilor. Emocalm este numele unui somn linistit si a unei stari interioare bune si echilibrate.

Linia de produse Emocalm cu valeriana pentru armonizarea starilor psihice, Emocalm cu melatonina, special creat pentru a ne reda somnul odihnitor, Emocalm ceai, perfect pentru o ceasca fierbinte de seara care sa ne ajute sa ne linistim si Emocalm drops, un produs care este alaturi de noi pe parcursul intregii zile si ne ajuta sa ne redobandim calmul.

Emocalm combina cele mai bune plante medicinale si uleiuri esentiale care au efecte calmante, sedative, antidepresive, anxiolitice si de stabilizare psihoemotionala. In plus, intr-unul dintre produse, melatonina adauga praful ei de stele si ne face sa ne bucuram, din nou, de un somn odihnitor.

Lavanda, ronitia, valeriana, sunatoarea, menta sau teiul sunt doar o parte din plantele atent selectionate si combinate in retete unice, marca Dacia Plant. Toate impreuna se completeaza, se potenteaza si ne ajuta sa fim din nou, noi insine.

Produsele Emocalm sunt puternice, naturale si eficiente si nu au efecte adverse. Singurul efect Emocalm este ca ne deschide usa catre calmul interior, relaxare si odihna si ne face sa alungam norii care ne impiedicau sa ne bucuram cu adevarat de viata si odihna.  

Leave a Reply