Imunitatea in primavara

Imunitatea in primavara

Va puteti intreba, de ce trebuie sa vorbim despre imunitate primavara? Atunci cand toata natura infloreste si totul este plin de energie. Totul, mai putin noi!

Primavara ne lovim de o situatie paradoxala: in jurul nostru natura izbucneste in verde presarat cu toate culorile cerului si, totusi, noi ne simtim mai sfarsiti si mai apatici ca oricand. Si, ca un facut, taman acum ne incearca racelile si gripa.

Nu este niciun mister la mijloc. Pur si simplu iesim dintr-o perioada grea, in care organismul a trebuit sa se adapteze constant la schimburile bruste de temperatura, la frig, vant si alimentatie saraca in nutrienti. Este explicabil de ce imunitatea noastra a avut de suferit si acum, cand in sfarsit caldura incepe sa bata la usa, noi nu stam grozav cu sistemul nostru de protectie!

Atentia noastra asupra imunitatii trebuie sa fie dubla acum! Nu numai ca organismul nostru va experimenta un montaigne russe de temperaturi, dar sezonul gripal este inca in plina floare. Fara a mai vorbi despre pandemia de coronavirus....

Metode pentru intarirea imunitatii

Mancarea sanatoasa

Pentru a avea o imunitate optima trebuie sa ii dam organismului o alimentatie echilibrata si nutritiva, sa dormim indeajuns si sa invatam...sa ne relaxam!

Regula de aur spune: pentru ca sistemul imunitar sa functioneze corect, trebuie alimentat corect. Asta inseamna ca este momentul sa renuntam la zahar, alcool si alimente procesate si sa le inlocuim cu fructe, legume, carne de calitate, peste si fructe de mare.

Primavara ne vom putea bucura de ridichi, spanac, sparanghel si vor aparea capsunile si zmeura.

De asemenea, este indicata introducerea in alimentatie a probioticelor. De ce? Ei bine, se estimeaza ca 80% din sistemul imunitar se afla in sistemul digestiv, ceea ce face sa putem pune semnul egalitatii intre un sistem digestiv bun si un sistem puternic de aparare. Probioticele pot fi regasite in iaurturi, kefir, varza murata sau castraveti murati.

Un somn odihnitor

Fara un somn suficient, putem noi sa mancam sanatos cat vrem. Corpul nostru prin intermediul somnului va avea sansa sa isi revina din oboseala zilei si sa se reincarce pentru urmatoarea. Daca nu dormim suficient, sistemul nostru imunitar slabeste si ne lasa vulnerabili in fata schimbarilor de anotimp.

Pentru a fi bine odihnit, este recomandat un somn suficient in functie de varsta, de la 7 la 8 ore in fiecare noapte. Daca nu reusiti sa dormiti atat in timpul noptii, incercati sa dormiti putin si in timpul zilei, atunci cand este posibil (in weekend de exemplu).

Fara stres!

Stim. Usor de zis, greu de facut. Si parca apasarea gandului ca nu reusim sa fim mai odihniti este amplificata si de faptul ca s-a demonstrat ca stresul nu afecteaza numai sanatatea noastra psihica, ci si pe cea fizica!

Un studiu publicat de Asociatia Psihologica Americana a aratat ca studentii aflati sub stres aveau o imunitate redusa si mai putine celule naturale de aparare care lupta impotriva infectiilor virale.

Din fericire, pe masura ce anotimpul se schimba, gasim mai usor modalitati de a ne mentine nivelul de stres scazut: lucram in gradina, iesim la plimbare, mergem pe munte.

Un plus de protectie!

Daca nu veti reusi sa faceti toate aceste lucruri ”ca la carte”, nu e nimic, va ajutam noi sa fiti in forma maxima in primavara aceasta!

Solutia se numeste BiSeptol si este creata special pentru sustinerea imunitatii si ameliorarea simptomelor infectiilor respiratorii care sunt mai frecvente ca oricand in aceasta perioada. BiSeptol comprimate este varful de lance al gamei BiSeptol pentru stimularea imunitatii.

Comprimatele contin un arsenal bioactiv premium, obtinut de din combinarea atenta de catre specialistii Dacia Plant de extracte naturale, uleiuri esentiale, zinc si vitamina D3.

Vedetele retetei originale Dacia Plant sunt Artemisina si Chinina, extrase din frunze de pelin si, respectiv, din scoarta arborelui de chinina.

Ambele sunt substante cu rezultate excelente in stimularea imunitatii si protectia organismului in fata infectiilor virale, fungice si bacteriene.

Chinina are actiune antimalarica de exceptie, fiind principala arma impotriva malariei in intreaga lume. De asemenea, are proprietati care ajuta la scaderea febrei, calmarea durerii si la reglarea ritmului cardiac.

Artemisina a  fost descoperita in cadrul cercetarilor pentru tratarea malariei si a devenit, alaturi de chinina, un varf de lance in tratarea acestei boli. Dar artemisina a inceput apoi sa isi demonstreze capacitatea de a se lupta cu infectiile virale, fungice sau bacteriene si de a ajuta la eliminarea parazitilor. In plus, are actiune antipiretica si antiinflamatoare.

Echinacea este si ea prezenta in comprimatele BiSeptol si, desi poate nu mai este nevoie la cat de cunoscuta este, merita sa ii amintim puterea de a stimula sistemul imunitar de a-l ajuta sa functioneze la parametri optimi.  Compusii activi din echinacea cresc capacitatea de aparare a organismului, prin stimularea activitatii unor celule care asigura protectia nespecifica: fagiocite, fibroblasti; au actiune imunostimulatoare deoarece activeaza macrofagele, monocitele, limfocitele T si celulele dendritice; stimuleaza sinteza de IL-8; activeaza NF -kB - ceea ce determina cresterea sintezei de ARNm si TNFa; stimuleaza fagocitoza; au actiune antiinflamatoare: inhiba 5-lipoxigenaza si ciclooxigenaza, prin poliuronide si alkamide; au actiune antibacteriana si antivirala directa (prin esterii acidului cafeic); au actiune bacteriostatica si fungistatica (prin fractiunile poliacetilenice); inhiba hialuronidaza, mecanism prin care patrunderea agentilor patogeni in organism este mult diminuata si este stimulata vindecarea ranilor.

Zinc este unul dintre mineralele esentiale pentru organism, implicat in peste 200 de procese enzimatice si care ajuta la functionarea corecta a sistemului imunitar prin sustinerea producerii celulelor natural killer, a limfocitelor B. Zincul are, de asemenea, un rol cheie in combaterea infectiilor virale.

Vitamina D3 este asociata in general cu asimilarea calciului si recomandata pentru profilaxia rahitismului dar, in studiile recente s-a pus in lumina si implicarea ei activa intr-o serie de mecanisme biologice vitale pentru organism. S-a demonstrat ca deficitul de vitamina D este corelat cu perturbarea sistemului imunitar, cu afectiuni de natura inflamatorie si infectioasa, cu boli autoimune, afectiuni neurologice, gastrointestinale, cardiovasculare, obezitate, cancer si depresie.

Nu uitati deci in primavara aceasta sa va inarmati cu BiSeptol comprimate pentru a avea parte de zile senine si pline de energie si sanatate!

Iar daca infectiile respiratorii va incearca, ameliorati rapid simptomele cu celelalte produse din gama BiSeptol: spray-ul BiSeptol cu propolis, albastru de metilen si argint coloidal va ajuta sa scapati de durerile de gat si sa mentineti sanatatea aparatului respirator,  siropul BiSeptol calmeaza tusea si amelioreaza inflamatia gatului; dropsurile BiSeptol va redau rapid puterea de a respira liberi, iar apa de gura BiSeptol asigura sanatatea bucala.

Multa sanatate!

Leave a Reply