Cum tratam natural durerile articulare ?

Cum tratam natural durerile articulare ? Mai ales in perioada rece, numerosi oameni se plang de dureri articulare. Fie ca ii dor „oasele”, „salele” sau incheieturile, acestia acuza dureri de intensitati si durate diferite, in functie de varsta, grad de efort si, nu in cele din urma, afectiunea de care sufera. Inainte de a vedea de unde apar durerile articulare si cum le putem trata in mod natural, este bine sa intelegem cate ceva despre anatomia aparatului muscoloscheletal. Scheletul osos Scheletul indeplineste sase functii majore: sprijin, miscare, protectie, productia de celule sanguine, depozitarea mineralelor si reglare endocrina. La baza scheletului se afla oasele care, desi se caracterizeaza prin matricea dura, nu sunt niste parti „moarte” ale organismului. Aceasta matrice este formata din proteine si minerale. In ciuda aspectului sau lipsit de viata, osul este un tesut celular extrem de complex si dinamic. Osul contine doua tipuri distincte de celule, osteoclaste si familia osteoblastelor. Osul indeplineste doua functii metabolice majore:
  1. Ofera un rezervor de minerale esentiale, in principal calciu, fosfor (sub forma de fosfat) si magneziu. Aceste minerale pot fi eliberate din matricea osoasa prin procesul de resorbtie osoasa (vezi mai jos) si sunt, de asemenea, incorporate constant in matricea osoasa in timpul procesului de mineralizare osoasa.
  2. A doua functie metabolica oferita de os este sprijinul hemopoiezei. Aceasta este o functie metabolica, mai degraba decat o simpla functie structurala: micro-mediul osos ofera suport pentru factorii de crestere pentru precursorii hemopoietici care, in circumstante normale, nu se afla in niciun alt tesut din corpul uman adult.
Osul se poate imbolnavi, la fel ca alte parti ale organismului, iar principalele manifestari clinice ale bolii osoase sunt: durere, fracturile, deformarea si tulburarile de homeostaza minerala (de obicei hipercalcemie). Una dintre bolile la care sunt expuse mai ales femeile este osteoporoza, pierderea de tesut osos cauzata de varsta si de menopauza. Pentru un remediu eficient, care imbuna minerale organice si plante cu efecte estrogenice, puteti apela la Osteonat Articulatiile O a doua componenta importanta a aparatului osteo-articular sunt articulatiile. Evolutia a oferit oamenilor o articulatie superba a membrelor care sustine o capacitate aproape unica de a se deplasa in pozitie verticala si are un amestec rafinat de transfer eficient de forta, suprafete de frecare scazute si capacitate de absorbtie a socurilor. Desi sunt mecanisme complexe si extrem de performante, articulatiile sunt supuse si ele imbolnavirilor si accidentarilor. O articulatie este locul in care se reunesc doua sau mai multe oase, precum genunchiul, soldul, cotul sau umarul. Articulatiile pot fi deteriorate de multe tipuri de leziuni sau boli, inclusiv
  • Artrita - inflamatia unei articulatii. Provoaca durere, rigiditate si umflare. In timp, articulatia poate fi grav deteriorata.
  • Bursita - inflamatia unui sac plin de lichide care amortizeaza articulatia
  • Dislocari - leziuni care forteaza capetele oaselor in afara pozitiei
Despre artrita Tratamentul problemelor articulare depinde de cauza. Daca avem de-a face cu o vatamare sportiva, tratamentul incepe adesea prin odihna, gheata, compresie si ridicarea membruli, pentru a alina durerea, a reduce umflarea si a ajuta la vindecare. Dar cel mai des responsabila pentru durerile articulare este artrita, inflamatia articulatiilor. Poate afecta o articulatie sau mai multe articulatii. Exista mai mult de 100 de tipuri diferite de artrita, dar doua dintre cele mai frecvente sunt artroza si artrita reumatoida. Simptomele artritei se dezvolta de obicei in timp si este cel mai frecvent observata la adultii cu varsta peste 65 de ani. Asta nu inseamna ca nu se poate dezvolta si la copii, adolescenti si adulti tineri. Durerea articulara, rigiditatea si umflarea sunt cele mai frecvente simptome ale artritei. Capacitatea de miscarea poate scadea. Artrita este provocata de reducerea cantitatii de cartilaj dintre articulatii. Cartilajul este un tesut conjunctiv ferm, dar flexibil in articulatii. Protejeaza articulatiile prin absorbtia presiunii si socurilor din timpul deplasarii.  Uzura normala provoaca artroza, una dintre cele mai frecvente forme de artrita. O infectie sau vatamarea articulatiilor poate agrava aceasta descompunere naturala a tesutului cartilaginos. Artrita reumatoida este o afectiune autoimuna si apare atunci cand sistemul imunitar al corpului ataca tesuturile proprii. Aceste atacuri afecteaza sinoviul, un tesut moale in articulatiile dvs. care produce un fluid care hraneste cartilajul si unge articulatiile. Cum tratam durerile articulare in mod natural? Simptomele de artrita pot impiedica desfasurarea in bune conditii a activitatilor zilnice. Durerea si inflamatia sunt de obicei de lunga. Pentru a obtine alinare, din ce in ce mai multe persoane cu artrita se indreapta catre remedii naturale, fara efecte adverse. Numeroase plante au efecte analgezice si antiinflamatoare si sunt folosite cu succes pentru tinerea sub control a simptomelor artritei. Printre plantele cu efectele antiinflamatoare si analgezice cele mai puternice se numara Boswellia si Harpagophytum, dar efecte foarte bine au si ghimbirul, eucaliptul, ceaiul verde, turmericul sau salcia. Pentru a obtine cele mai bune efecte, este indicat sa apelati la produse naturale de la producatori consacrati, in care aveti incredere. Este important sa beneficiati de produse cu o cantitate optima de substanta activa care sa isi faca cu adevarat treaba. Dacia Plant are in portofoliu cateva produse excelente pentru ameliorarea simptomelor artritei pe care le puteti gasi aici. https://www.daciaplant.ro/osteo-articular Aveti grija de articulatiile dumneavoastra prin odihna activa, haine calduroase si alimentatie bogata in nutrienti. Multa sanatate!
Leave a Reply