Despre Vitamina C - beneficii

Despre Vitamina C - beneficii Vitamina C sau acidul ascorbic a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert, care a reusit sa extraga vitamina C din ardei, pentru aceasta descoperire el fiind distins cu Premiul Nobel. Ea face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile, din acest motiv, putand fi eliminata in cantitati mari din organism, in cazul solicitarilor fizice excesiv
  • Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar prin imbunatatirea activitatii unor celule albe din sange si creste rezistenta organismului.
  • Ea ajuta la activarea a numeroase sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara, fiind unul din principalii agenti reducatori din organism (datorita caracterului puternic antioxidant).
  • Vitamina C este responsabila pentru sute de procese din corpul nostru. Este folosita de organism pentru a crea proteine, baza tesuturilor si organelor, accelereaza regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si a oaselor, precum si la sinteza hormonilor corticosuprarenalieni.
  • Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B12, stimuleaza maturarea eritrocitelor.
Vitamina C din surse naturale (acerola si lamaie) este retinuta un timp mai lung in organism decat vitamina C sintetica si are o biodisponibilitate mai mare in sange si ficat. Este absorbita mai incet de catre organism si este disponibila astfel mai mult timp. Cum deosebim vitaminele naturale de cele de sinteza?
  • Vitamina C naturala - Aceasta vitamina este disponibila in citrice, ardei rosii, fructe de padure si multe alte fructe si legume. In natura este combinata cu flavonoide si fitonutrienti care ajuta la absorbtia si utilizarea acesteia.
  • Vitamina sintetica C - Acidul ascorbic este o vitamina izolata din zaharul de porumb modificat genetic, care este hidrogenat si prelucrat cu acetona. Nu include flavonoidele si fitonutrientii care o fac sa functioneze optim.
Incearca C Natural comprimate masticabile  100% din surse naturale.
Leave a Reply