Preveniti infectiile urinare de vara!

Preveniti infectiile urinare de vara! Razele soarelui ne mangaie fierbinti si racoarea costumului ud de baie face pielea sa se infioare. Din pacate, aceasta nu este intotdeauna imaginea relaxarii complete, ci si una dintre explicatiile exploziei de infectii urinare din timpul verii. Lunile de vara din iunie pot creste riscul de infectii urinare atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor si copiilor. Cu toate acestea, femeile au un risc de patru ori mai mare de a dezvolta o astfel de infectie. Motivul  principal? Anatomia diferita care permite intrarea mai rapida a bacteriilor in sistemul urinar. Mult timp medicii s-au intrebat care este motivul pentru care vara infectiile urinare sunt mai frecvente decat in timpul iernii. In afara temperaturilor inalte care sustin proliferarea bacteriilor au mai fost identificati cativa factori sezonieri. Printre principalii factori se numara calatoriile si inotul. In momentul in care calatorim suntem expusi unor conditii propice de inmultire a bacteriilor. Orele lungi de stat in masina sau avion si caldura sunt o combinatie aproape perfecta pentru inmultirea bacteriilor. Un alt factor deja cunoscut (sau intuit fara indoiala de majoritatea dintre noi!) este purtare costumului de baie ud. Din nou, un mediu umed, care, in combinatie cu temperaturile ridicate, devine leagan pentru inmultirea bacteriilor. S-a identificat faptul ca infectiile urinare din timpul verii afecteaza mai ales femeile mai tinere, sub varsta de 44 de ani. Spre diferenta, pentru femeile mai in varsta, frecventa infectiilor a fost aproximativ aceeasi pe toata perioada anului.  Explicatia poate fi data de o atentie mai scazuta acordata hidratarii (creste riscul de IU) de catre femeile tinere si de activitatea sexuala mai intensa a acestora. Pe masura ce temperaturile si umiditatea cresc, este mai usor ca germenii sa se inmulteasca. Este, de asemenea, mai usor sa pierdem fluide, iar persoanele care nu se hidrateaza corect au un risc mai crescut de infectii urinare. Sfaturi pentru evitarea infectiilor urinare In timpul verii incidenta infectiilor urinare creste. Chiar si femeile care nu au suferit infectii urinare vreodata pot avea acum o astfel de infectie. Iar cele care sufera de infectii urinare recurente trebuie sa aiba grija  de 2 ori mai tare de factorii care pot declansa astfel de infectii: deshidratarea, caldura, umiditatea, activitatea sexuala. Iata  5 sfaturi utile pentru evitarea unei astfel de infectii:
  • Urinati dupa sex. Acest lucru poate reduce riscul de IU prin eliminarea bacteriilor care au intrat in tractul urinar in timpul actului sexual.
  • Consumati multe lichide pentru a va mentine bine hidratate.
  • Mergeti la toaleta oricand simtiti nevoie si nu va grabiti sa terminati. Daca nu eliminati total urina din vezica cresteti riscul de IU.
  • Stergeti-va din fata in spate pentru ca bacteriile din anus sa nu ajunga in uretra
  • Atentie la mijloacele contraceptive. Unele metode mecanice, cum ar fi spumele si diafragmele pot creste riscul de infectii urinare.
Semnele unei infectii urinare Este foarte important sa cunoasteti unul dintre semnele specifice ale unei infectii urinare:
  • Durere sau arsuri la urinare
  • Urinare frecventa
  • O durere in proximitatea bazinului
  • Presiune in zona inferioara a abdomenului
  • Urina tulbure, cu sange sau puternic mirositoare
  • Febra sau frisoane
Remedii naturale Estimarile spun 25-42% din infectiile urinare se rezolva de la sine. Pentru a accelera  vindecarea acestora dar si a celor mai complicate, puteti apela la anumite remedii naturale, dintre care cel mai cunoscut este merisorul. Merisorul, sub forma de pulbere, comprimate sau suc concentrat sucul de afine este unul dintre cele cunoscute tratamente naturale pentru infectiile urinare si este, in general, un bun antimicrobian si antiseptic. Conform cercetarilor, merisorul are capacitatea de a impiedica atasarea bacteriilor E coli de tractul urinar si de a ajuta la curatarea acestuia. Merisorul contine antioxidanti, inclusiv polifenoli, cu puternice proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Vara de-abia incepe si sezonul estival se anunta cu temperaturi mari si clipe minunate la malul marii sau la piscina. Ca fiecare zi sa fie linistita, nu uitati sa va luati masuri de precautie impotriva infectiilor urinare si sa va protejati impotriva acestora cu ajutorul pretios al merisorului!
Leave a Reply