Tusea se linisteste cu plante

Tusea se linisteste cu plante In cazul unei infectii sau iritatii la nivelul gatului, tusea este raspunsul de aparare al organismului care ajuta la indepartarea substantelor straine sau in exces. Cauzele tusei pot fi o infectie sau un iritant, cum ar fi fumul de tigara. Este cel mai des cauzata de raceala si gripa dar si de sinuzita, fum, bronsita, pneumonie, embolism pulmonar, etc. Principalele tipuri de tuse sunt tusea uscata si cea umeda (productiva). Tusea uscata apare de obicei la debutul unei boli virale sau bacteriene si este catalogata de majoritatea pacientilor ca fiind extrem de neplacuta, iritanta si obositoare. Tusea productiva, pe de alta parte, produce mucus si apare de obicei ca o consecinta fireasca a unei tuse uscate (neinfectioase) si ajuta la curatarea tractului respirator prin expectorare. Indiferent in ce stadiu al unei raceli sunteti sau indiferent de tipul si cauza tusei, plantele medicinale va pot ajuta cu adevarat. Este cunoscut faptul ca majoritatea oamenilor apeleaza la siropul de muguri de brad, inca de la primele „zgarieturi” pe gat. Este adevarat ca mugurii de brad ajuta la ameliorarea tusei, insa este momentul sa descoperim cat de mare este universul plantelor cu efecte antitusive, expectorante, emoliente si calmante.

Un nume inspirat

In drumul spre descoperirea de solutii eficiente si naturale, Dacia Plant a creat brandul Calmotusin, o solutie de calmare a tusei in trei versiuni diferite: ceai, comprimate si sirop. Fiecare dintre acestea are o compozitie diferita, pentru a se preta la modul de administrare. Ceaiul contine de exemplu pin sau anason care isi elibereaza uleiurile volatile in momentul contactului cu apa fierbinte. Siropul, pe de alta parte, contine mai multe uleiuri esentiale pregatite pentru a ajuta la usurarea respiratiei. Toate solutiile sunt excelente in combaterea atat a tusei umede, cat si a tusei uscate si pot fi combinate intre ele, fara pericolul „supradozarii”.

Plante miraculoase

 

Ciubotica cucului

Nu ai spune ca planta aceasta delicata, cu flori galbioare, are atata putere in ea. Fiecare parte a ciuboticii cucului, in special radacina, contine saponine triterpene si fenol glicozide (primverina, primulaverina), iar frunzele sunt bogate in L-acid ascorbic. Substantele acestea o fac ideala ca expectorant si antitusiv. Ajuta la ameliorarea tusei iritante, uscate, iar daca vorbim de tusea umeda, ajuta la stoparea si expectorarea flegmei.

Lemn-dulce

Inca din cele mai vechi timpuri, lemnul-dulce a fost folosit cu un condiment si ca solutie de tratare a tusei. Radacina de lemn-dulce contine compusi activi, inclusiv glicirizina, acid gliciretinic, flavonoide, izoflavonoide si chalconi. Glicirizina si acidul gliciretinic sunt considerate principalele componente active si sunt inhibitori puternici ai metabolizarii cortizolului datorita structurilor lor asemanatoare steroizilor. Este ideala pentru tuse, raceli si astm.

Ghimbir

Regasit astazi peste tot, de la rafturile supermarket-urilor la ceainariile sau terasele sofisticate din centrul orasului, ghimbirul este fara indoiala o mica vedeta. Este foarte bine ca este astazi folosit pe scara larga deoarece are efecte puternice asupra sanatatii umane. Printre multe sale beneficii se numara si puterea sa de a calma durerile de gat si tusea, in special cea asociata racelilor obisnuite. Componentele  medicinale ale ghimbirului sunt uleiurile esentiale, antioxidantii si oleorezina. Oleorezina este cunoscuta pentru abilitatile antitusive, adica de ameliorare si linistire a tusei, iar Ce ar mai fi de spus despre propolis? Efectele sale puternice antimicrobiene, antivirale si antiinflamatoare va sunt cu siguranta cunoscute. Acestea sunt date de catre cele peste 200 de substante din componenta sa:  uleiuri esentiale, flavonoide, tanini, antibiotice, minerale (fier, mangan, zinc, cupru, cobalt, calciu, siliciu, magneziu). Ele au activitate antiinflamatoare si antioxidanta, dar si de calmare si de regenerare, ceea ce il face ideal in durerile de gat.

Patlagina

Patlagina calmeaza tusea deoarece contine cantitati mari de mucilagii. Mucilagiile formeaza un lichid vascos de racire, linistitor care acopera membranele mucoase si ajuta la calmarea inflamatiei. Mucilagiile din patlagina au si proprietati de sustinere a imunitatii, astfel incat nu numai ca ajuta la linistirea durerilor de gat si calmarea tusei, dar stimuleaza si raspunsul imun.

Uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale continute in Calmotusin sunt eficiente in tratarea infectiilor tractului respirator superior si pentru calmarea tusei. Uleiurile esentiale au multi constituenti activi diferiti (terpeni, cetone si alcooli) care le confera proprietati antiseptice, antimicrobiene si antispastice, ceea ce le face excelente pentru afectiunile respiratorii, inclusiv pentru calmarea tusei. Descoperiti si dumneavoastra efectele benefice ale plantelor medicinale in combaterea tusei si incercati toate solutiile Calmotusin pentru a o alege pe cea care va reprezinta cel mai bine!
Leave a Reply