Hipertensiunea in timpul verii

Hipertensiunea in timpul verii Aflati care sunt metodele de protectie a inimii in timpul verii, mai ales daca aveti o boala cronica, cum ar fi hipertensiunea arteriala. Inainte de orice, trebuie sa incepem prin a va spune vestile bune! Desi conceptia generala este ca in timpul verii hipertensivii au de suferit mai mult, numeroase studii au aratat ca tensiunea arteriala, in general, tinde sa fie mai mica in timpul verii decat iarna. Motivul cresterii tensiunii arteriale iarna este ca frigul ingusteaza vasele de sange si sangele are nevoie de o presiune mai mare pentru a circula prin venele si arterele ingustate. Studiile au aratat ca tensiunea arteriala tinde sa scada in timpul verii si sa creasca in momentul in care corpul incepe sa se acomodeze la frigul iernii. Problemele hipertensivilor Unele dintre problemele intalnite de cei cu hipertensiunea arteriala in timpul verii sunt cauzate de….scaderea tensiunii! Multi dintre cei care sufera de hipertensiune arteriala (dar nu toti!) experimenteaza scaderi ale tensiunii arteriale cauzate de caldura ambientala care isi pune direct amprenta pe temperatura corpului.  Primul efect direct al cresterii temperaturii corpului este deshidratarea. Deshidratarea poate aparea ca urmare a efectelor caldurii excesive cand temperatura corpului creste si mecanismele de reglare a temperaturii produc transpiratie excesiva prin care se pierd lichide si electroliti. Toate persoanele sufera de pe urma deshidratarii ca urmare a expunerii excesive la soare si la caldura intensa, insa in cazul bolnavilor cronici problemele pot aparea mai repede si pot fi mult mai grave. In cazul hipertensivilor mai apare un factor care poate contribui la deshidratare si instalarea problemelor asociate acesteia: medicatia hipertensiva are efect de eliminare a apei sau de dilatare a vaselor de sange pentru scaderea presiunii arteriale (vasodilatatoarele). Ori in timpul verii pierderea de lichide, precum si vasodilatatia sunt accelerate de temperaturile crescute! De aceea, este imperios necesar ca toti hipertensivii sa verifice cu medicul curant dozele medicamentelor si sa adapteze tratamentul pe perioada verii. Puteti evita astfel probleme serioase aparute ca urmare a pierderii de lichide sau a scaderii bruste a tensiunii arteriale (lesinurile, frecvente in timpul verii la persoanele in varsta). Atentie! Nu toti cei care sufera de hipertensiune experimenteaza scaderi ale tensiunii arteriale in timpul verii! 8 sfaturi pentru mentinerea unei tensiuni arteriale in limite normale Se stie faptul ca tensiunea arteriala crescuta mareste semnificativ riscul de boala coronariana, accident vascular cerebral si afectiuni renale.  Iata ce puteti face pentru a o mentine sub control, mai ales in timpul verii:
  1. Faceti miscare regulat!
Incercati sa faceti o activitate intensa moderata in fiecare zi si sa va miscati activ pana la cel putin 150 de minute pe saptamana, in perioade de minim 10 minute.
  1. Mentineti o greutate optima
Pentru unii oameni, scaderea in greutate este tot ceea ce trebuie sa faca pentru a-si reduce tensiunea arteriala la un nivel normal.
  1. Mancati sanatos
Mancati multe fructe si legume, peste si branzeturi, nu va concentrati dieta doar pe alimente din carne.
  1. Nu adaugati sare
Nu gatiti cu sare si nu adaugati sare la alimente. Evitati alimentele procesate, care contin o cantitate mare de sare.
  1. Nu beti mult alcool
Daca beti alcool, respectati limitele recomandate de 3-4 unitati pe zi pentru barbati si 2-3 unitati pentru femei.
  1. Hidratati-va!
Mai ales in timpul verii cand pierderea de lichide este accelerata de caldura de afara, hidratarea este esentiala pentru mentinerea echilibrului fluidelor si al electrolitilor.
  1. Luati-va regulat medicamentele
Nu intrerupeti medicatia in timpul verii si nu o scadeti! Singurul care poate face acest lucru este medicul dumneavoastra curant.
  1. Nu stati in caldura
Evitati sa iesiti la plimbare sau sa stati la soare intre 10 si 18 in timpul verii! Canicula poate provoca  extenuare termica, insolatie,  soc hipertermic sau accident vascular cerebral. Plantele care va pot ajuta sa va normalizati tensiunea arteriala Busuioc, scortisoara, cardamon, semintele de in, usturoiul, ghimbir, paducelul, semintele de telina, lavanda sau ghearele pisicii sunt cateva plante cunoscute pentru efectele lor de scadere a tensiunii arteriale! In timpul verii este indicat sa folositi remedii naturale, blande cu organismul, care va vor ajuta sa tineti tensiunea arteriala sub control. Plantele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a actiona la nivelul intregului organism si de a reusi sa isi armonizeze actiunile benefice, echilibrand intregul organism.
Leave a Reply