Evitati problemele de sanatate ale rinichilor

Evitati problemele de sanatate ale rinichilor Silentiosi si discreti, rinichii functioneaza o viata intreaga, indeplinind una dintre cele mai extraordinare functii ale organismului, aceea de filtrare a sangelui, ajutand la detoxifierea si eliminarea reziduurilor nocive din organism. In cazul majoritatii oamenilor, rinichii functioneaza impecabil intreaga viata si nu dau semne cand le este greu.  Ca in povestea „Sarea in bucate”, ne dam seama de valoarea si importanta lor doar atunci cand apar problemele de sanatate. Dat fiind rolul lor unic in mentinerea echilibrului fluidelor in organism si de eliminare a toxinelor, orice problema a rinichilor naste probleme grave: retentie de apa, acumulare de toxine, diureza dificila, probleme legate de echilibrul mineralelor, probleme legate de tensiunea arteriala si multe altele. Un bob, doua boabe, zeci de roluri Rinichii sunt doua organe sub forma unor boabe de fasole si fac parte din sistemul renal al organismului. Principala lor functie este de a elimina deseurile din organism sub forma de urina. Ajuta la filtrarea sangelui inainte de a-l trimite inapoi la inima. Rolurile pe care le indeplinesc rinichii sunt de a mentine echilibrul general al fluidelor, de a regla si filtra mineralele din sange,  de a filtra deseurile care raman in organism in urma consumului de alimente, de medicamente si a altor substante toxice si de a crea hormoni care ajuta la producerea celulelor rosii din sange, cu directe implicatii asupra sanatatii oaselor si a tensiunii arteriale. Anatomia rinichilor este complexa si intricata, fiind adevarate uzine de filtrare a sangelui si de producere si eliminare a urinei. Atentie la sanatatea rinichilor! Functiile vitale pe care le indeplinesc si faptul ca se afla in prima linie de lupta c u toxinele din organism, fac ca rinichii sa fie supusi unui stres continuu care, in anumite cazuri, poate duce la o serie de afectiuni specifice. Boala renala cronica, insuficienta renala, pietrele la rinichi, nefrita, infectiile, acidoza, uremia, hidronefroza sunt cateva dintre problemele cu care putem avem de a face daca nu avem grija de sanatatea rinichilor. Pentru a va mentine rinichii sanatosi si a evita problemele de sanatate ale acestora (majoritatea grave si complicate), este de ajuns sa le acordati putina atentie.
  1. Atentie la tensiunea arteriala. O tensiune arteriala marita poate pune presiune asupra rinichilor si este una dintre cauzele directe ale problemelor renale.
  2. Verificati-va glicemia. La fel ca si hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat este una dintre cauzele cunoscute ale bolilor rinichilor.
  3. Evitati automedicatia. Luati intotdeauna medicamentele la indicatia medicului si in dozajele prescrise de acesta. Reziduurile din medicamente ajung in rinichi si ii pot pune la un efort prea mare sau in imposibilitatea de a le filtra.
  4. Sport si hrana sanatoasa. Alimentatia si miscarea sunt esentiale pentru sanatatea organismului si pentru mentinerea unei tensiuni arteriale normale.
  5. Hidratati-va. Este extrem de important sa beti destula apa zilnic pentru a va mentine sanatatea. Verificarea cantitatii suficiente de apa se face prin verificarea urinei: daca este galben deschis beti destul, daca este inchisa la culoare mai aveti nevoie de o cantitate suplimentara.
  6. Nu exagerati cu sarea. Un consum ridicat de sare pune presiune direct pe rinichi si poate creste tensiunea arteriala. Verificati intotdeauna etichetele pentru a vedea cantitatea de sare inclusa in alimente.
  7. Renuntai la consumul exagerat de alcool si la fumat.
  Ajutor din natura Multe plante medicinale pot imbunatati functia renala. Cele mai multe ajuta la prevenirea infectiilor obisnuite ale rinichilor si ale tractului urinar sau actionand ca un diuretic pentru a elimina excesul de lichide si pietre la rinichi. Este important sa utilizati plantele medicinale ca metoda de preventie a problemelor rinichilor. In cazul in care suferiti deja de o boala renala, luati suplimentele naturale doar sub supravegherea unui medic. Exista plante medicinale care au un nivel crescut de potasiu sau de fosfor care este contraindicat in cazul bolilor de rinichi sau care pot irita rinichii printr-o stimulare suplimentara. Merisor Este probabil cel mai cunoscut remediu natural pentru tratarea si prevenirea problemelor renale. Ajuta la ameliorarea si prevenirea infectiilor urinare ale tractului urinar si rinichilor. Impiedica bacteriile de Escherichia coli sau E. coli, care cauzeaza infectiile, sa se ataseze de peretii tractului urinar. Coada-calului Coada-calului este cunoscuta pentru efectele sale de prevenire a pietrelor la rinichi, dar si pentru efectele de stimulare a diurezei si prevenire a infectiilor urinare. Splinuta Splinuta este utilizat ca diuretic pentru a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi si pentru ameliorarea inflamatiei tractului urinar. Brusture Capacitatile sale excelente de stimulare a diurezei recomanda brusturele ca una dintre cele mai cunoscute de detoxifiere. Brusturele imbunatateste functia renala si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi. Strugurele ursului Frunzele de strugurele ursului sunt folosite pentru a trata infectiile tractului urinar si a vezicii urinare datorita proprietatilor sale antibacteriene naturale.  Atentie! Strugurele ursului poate fi toxica si se recomanda administrarea sa strict cu ajutorul unui specialist sau ca ingredient in produse complexe destinate sanatatii rinichilor. Sanatatea rinichilor este esentiala pentru functionarea corecta a aparatului urinar si pentru starea noastra generala de sanatate.  Ajutati-i sa isi indeplineasca functiile printr-un regim de viata adecvat si cu sprijin din bogatia naturii!
Leave a Reply