Ce poti face cand apar alergiile?

Ce poti face cand apar alergiile? Ei, este numai o alergie! Multi dintre cei care nu au dat piept niciodata cu o alergie au senzatia ca este o problema minora si ca cei care sufera de alergii exagereaza gravitatea simptomelor. Nu este nimic mai fals! alergiile de sezon pot fi debilitante si pot tine in casa persoanele afectate. De exemplu, daca cineva are o alergie severa la polen, vor fi zile in care ii va fi aproape imposibil sa iasa in natura din cauza simptomelor severe: umflarea ochilor, nas si ochi care curg, inflamarea mucoaselor, stranuturi violente. alte tipuri de alergii pot fi la fel de neplacute sau pot pune chiar viata in pericol! alergiile nu sunt o problema minora de sanatate, ci una care trebuie tratata cu seriozitate. Cum descoperim alergiile? in cele mai multe cazuri, alergia este pusa in evidenta usor, atunci cand suntem supusi unui anumit alergen si organismul are reactiile specifice unei alergii: congestie nazala, ochi rosii, urticarie etc. altele sunt puse in evidenta foarte greu, dupa ani de investigatii si diagnostice gresite. tipurile de alergii cu care ne confruntam sunt in general alergii la: alimente, polen praf, venin, animale de companie, la medicamente, la mucegai, la latex, la gandaci, la substante iritante.  
  • alergia la polen, iarba etc
  Poate cea mai frecventa alergie de sezon este cea la polen, atunci cand intreaga natura infloreste si aerul este incarcat de polen. alergia la polen se incadreaza in asa numita febra a fanului, o tulburare alergica caracterizata printr-un raspuns imun exagerat la polen si alte substante. De asemenea, mai este cunoscuta sub numele de rinita alergica. Exista doua tipuri de rinite alergice: sezoniere, care apar numai in timpul polenizarii si perene, care au loc pe tot parcursul anului. iarba si buruienile va pot provoca reactia alergica in timpul verii, iar in toamna, buruienile si sporii ciupercilor va pot face probleme.  simptomele rinitei alergice sunt nas si ochi care curg, stranutul, congestia nazala si oboseala. Remedii: antihistaminice, anticongestionante; cele mai bune remedii naturale pentru alergia de sezon sunt coacazul negru, mierea, vitamina C, usturoiul, mancarurile picante, trei-frati-patati.  
  • alergiile la animale de casa
  in ceea ce priveste alergiile la animalele de casa, nu parul sau blana acestora provoaca alergia, dupa cum gresit se crede, ci fulgii de piele moarta, saliva si urina. Deci, indiferent cat de lung sau scurt este parul, orice caine sau pisica poate provoca o reactie alergica. Este o idee buna sa mergeti la alergolog si sa va testati alergia la animalul de casa. Vi se va face fie un test de piele, fie un test de sange care va detecta igE specific pentru alergen (imunoglobulina E). Unii oameni care presupun ca au alergie la caine sau pisica au de fapt alergie la polen sau la mucegai pe care animalele le aduc de afara. simptomele alergiei la animale sunt tuse suieratoare, ochi rosii, senzatie de mancarime, nas infundat, stranut. Remedii: antihistaminice, anticongestionante; mentinerea unei bune igiene a animalului si a casei; remediile naturale eficiente sunt petasites, urzica, probioticele, quercetina din legume, coacaz-negru.  
  • alergiile la alimente
  Pentru unii oameni, o reactie alergica la un anumit aliment poate fi inconfortabila, dar nu severa. Pentru alte persoane, o reactie alergica la alimente le poate pune viata in pericol. simptomele alergiilor alimentare se dezvolta de obicei in interval de cateva minute pana la doua ore dupa ce fost consumate alimentele alergenice. Cele mai frecvente semne si simptome ale alergiilor alimentare includ:  mancarime in gura, urticarie, mancarime sau eczema, umflarea buzelor, a fetei, a limbii si a gatului sau a altor parti ale corpului, congestie nazala sau probleme de respiratie, dureri abdominale, diaree, greata sau varsaturi, ameteli, usurinta sau lesin. De multe ori alergiile alimentare sunt greu de pus in evidenta, de aceea este necesar sa tineti un jurnal strict cu alimentele si cantitatile consumate pentru a putea pune la dispozitia medicului alergolog un set de date cat mai complet. Remedii: evitarea alimentelor cu probleme, desensibilizarea prin expunerea treptata la cantitati mici din alimentul respectiv, o dieta bazata pe principii antiinflamatoare, evitarea produselor lactate, probiotice, MsM, Vitamina B5. anafilaxia, cea mai severa reactie adversa Cele mai grave reactii alergice pot provoca anafilaxie. aceasta reactie se produce la cateva minute dupa expunere si, daca este lasata netratata, poate duce la pierderea constientei, tulburari respiratorii si stop cardiac. semnele de anafilaxie includ: reactii cutanate, cum ar fi urticarie, mancarime sau piele palida, probleme cu respiratia, ameteli sau lesin, inflamarea fetei, greata, puls slab si rapid. socul anafilactic este o urgenta si trebuie tratat imediat. Chemati salvarea si daca simptomele par sa se amelioreze, unele simptome revin in forta dupa o perioada de timp. tratarea naturala a alergiilor astazi exista o multime de solutii medicamentoase care ajuta la ameliorarea rapida a simptomelor alergiilor, in special solutii antihistaminice care opresc sau incetinesc productia de histamine a organismului (substantele care duc la inflamarea mucoaselor in incercarea de a evacua alergenul din organism) si antiinflamatoare.  Multe dintre acestea au efecte adverse si multi oameni prefera solutiile naturale. Daca doriti sa tineti alergiile sub control in mod natural trebuie sa stiti cateva lucruri:
  • O alergie este diagnosticata corect doar de catre medicul alergolog
  • tinerea unui jurnal de simptome este esentiala pentru stabilirea unui diagnostic corect, mai ales in ceea ce priveste alergiile alimentare.
  • apelati la solutii naturale de la producatori cunoscuti si efectuati o cura intreaga, preferabil de dinaintea aparitiei simptomelor (in ceea ce priveste alergiile de sezon)
  • schimbati-va alimentatia. Mancati cat mai sanatos si incercati sa stimulati o flora bacteriana buna.
  • Mergeti la un medic cu specializarea in fitoterapie care va sti sa va prescrie cele mai bune solutii, in cantitatile optime pentru tipul dumneavoastra de alergie si severitatea acesteia.
Leave a Reply