Anghinarea, leurda si ridichea neagra

Anghinarea, leurda si ridichea neagra Ce va vom povesti mai departe nu este o fictiune, este o poveste despre cum trei prietene si-au unit puterile si au creat o supersolutie pentru armonie corporala si o sanatate de fier.   Anghinarea, veche de cand lumea, inteleapta si puternica, este prima dintre eroinele noastre. Si ca sa va dati seama cu cine avem de a face, trebuie sa trecem in revista cateva dintre puterile care zac in frunzele-i carnoase si suculente. La ce este buna anghinarea?   Anghinarea este o planta tare ciudata,  pe care unii o considera leguma, iar altii doar o varietate de ciulin. Oricum ar fi, toti se pun insa de acord cand vine vorba de efectele ei nemaipomenite pentru sanatate. De la detoxifiere la ameliorarea problemelor intestinale si la intarirea sistemului imunitar, reducerea colesterolului si diabetului, anghinarea este mereu la datorie, mereu are pregatite cele mai bune vitamine, minerale si substante bioactive. Frunzele, radacina si fructul contin vitamina C, fibre, inulina, polifenoli,  acid cafeolinic, acid clorogenic, apigenin, potasiu, magneziu, calciu, sodiu, zinc, cupru, mangan, cianarina si multe altele. Cianarina, un compus natural gasit in anghinare, stimuleaza productia bilei, ceea ce ajuta la digestia grasimilor si absorbtia vitaminelor.  Anghinarea ajuta la sanatatea digestiva si alina pacientii care sufera de indigestie, balonare, greata si arsuri la stomac (denumite colectiv dispepsie) si sindromul intestinului iritabil. Dar anghinarea este maiastra si la echilibrarea florei intestinale, gratie inulinei.  Prin mecanisme complexe, aceasta ajuta la dezvoltarea bacteriilor sanatoase si la inhibarea cresterii celor daunatoare. Mai mult, anghinarea stimuleaza peristaltismul sanatos si inhiba spasmele musculare din intestin, ceea ce are ca efect direct reducerea durerilor abdominale si a diareei. Anghinarea are proprietati antioxidante deosebite, gratie acidului clorogenic, cianarinei si luteolinei, care ajuta organismul sa protejeze celulele impotriva stresului oxidativ. In plus, ajuta la detoxifierea ficatului, prin cresterea productiei de bila, care contribuie direct la eliminarea toxinelor periculoase din ficat. Tot aceasta productie de bila ajuta si la scaderea colesterolului, deoarece principala metoda a organismului de a elimina colesterolul este prin transformarea colesterolului in acizi biliari. Efectele sunt si mai puternice gratie luteolinei care inhiba formarea colesterolului. Nu putem sa nu mentionam si puterea anghinarei de a reduce nivelul de glucoza din sange, efect datorat inhibarii a-glucozidazei, o enzima care descompune amidonul in glucoza. Si, nu in cele din urma, anghinarea poate ajuta la pierderea in greutate, mai ales cand este combinata cu ridichea neagra. Studiile au aratat ca instituie senzatia de satietate mai rapid si la un control foarte bun al apetitului. Leurda, fragila dar puternica In trioul fantastic, leurda vine nu numai cu forte care ajuta la slabire, ci cu toate puterile care o fac o planta medicinala de exceptie. O abundenta de mai multe tipuri de antioxidanti ajuta la protejarea celulelor de deteriorarea produsa de radicalii liberi; scade tensiunea arteriala si colesterolul rau dar si nivelul de zahar din sange; este folosita pentru a trata astmul, bronsita si emfizemul si este de mare ajutor in diaree, colici, indigestie si gaze intestinale. Sucul de leurda este folosit de sute de ani pentru „topirea grasimilor” atat de pe corp, cat si de pe peretii vaselor de sange, mentinand astfel o sanatate buna a inimii si o greutate corporala corecta. Ridichea neagra, revenirea cenusaresei A treia eroina, ridichea neagra, nu este nici prea frumoasa, nici extrem de apetisanta. In schimb are niste puteri care fac sa paleasca multe alte plante medicinale. De la detoxifierea corpului, la redarea frumusetii pielii, ridichea neagra poarta cu ea secrete de soi. Poate sa redea frumusetea pielii prin eliminarea toxinelor din organism, si prin inundarea organismului cu minerale si vitamine: vitaminele B, C, zinc, fosfor, etc. Are o capacitate antioxidanta extraordinara si ajuta la reglarea fluxului de bila si la sanatatea ficatului. Cu siguranta insa cand spunem ridiche neagra ne gandim la sucul dulce si bun facut de bunica atunci cand tuseam fara oprire, ne durea gatul si eram raciti cobza. Cum necum, sucul acesta ne lua raceala cu mana! Una dintre cele mai bune utilizari medicinale ale ridichii este ca participa activ la circulatia si metabolismul grasimilor din organism, ajutand ficatul sa fie functional si activ si sa absoarba colesterolul inainte de a se depune in tesuturile adipoase si peretii arteriali. Ridichea neagra este extrem de bogata in antioxidanti, ceea ce ii da puteri antiinflamatorii de exceptie. Antioxidantii tin sub control formarea radicalilor liberi in celule si tesuturi si  diviziunea celulara haotica. Ridichea neagra mai este deseori folosita si pentru controlul si reglarea functiei tiroidiene, deoarece este bogata in rafanin, fiind cu succes utilizata ca remediu preventiv impotriva hipotiroidismului / hipotiroidismului. * Fiecare dintre cele trei eroine are puteri fantastice pentru sanatatea noastra, insa cand isi unesc fortele sunt de neoprit in mentinerea concentratiei colesterolului si a trigliceridelor din sange in limite normale,  impiedicarea depunerii de grasimi pe peretii vaselor de sange si pentru controlul greutatii corporale! Le poți consuma în stare naturală, dar când nu le poți procura în stare proaspătă te poți bucura de beneficiile lor, cu ajutorul comprimatelor: Anghinare, Leurda si Ridiche neagra, Dacia Plant
Leave a Reply