Picioare frumoase si bine definite

Picioare frumoase si bine definite Lungi, subţiri, puternice şi bine definite. Aşa ne dorim fiecare dintre noi picioarele. Nu putem din păcate să influenţăm lungimea picioarelor, dar cu siguranţă supleţea şi definirea lor ne este la îndemână! Pe lângă rolul estetic, secundar, picioarele reprezintă centrul nostru de suport, echilibru şi de propulsare a întregului corp. De la muşchii mari ai posteriorului şi ai picioarelor, la muşchii fini ai labei piciorului, întreg ansamblul muscular „duce greul” coordonării întregului organism şi ajută la stabilizarea permanentă a echilibrului, chiar şi atunci când suntem în repaos.

În fibra musculară

Pentru cei care vor să înţeleagă pe deplin rolul fiecărui muşchi şi vor să discute cu preparatorul fizic de la egal la egal, vom trece în revistă rolul fiecărui muşchi al piciorului. Majoritatea mușchilor din picior sunt muşchi puternici, lungi, care prin contractura lor pun în mişcare oasele mari ale piciorului şi creează mişcarea corpului. Ei sunt ajutaţi de muşchii mai mici pentru a stabiliza articulaţiille, a le roti şi a echilibra corpul. Cele mai mari mase musculare din picior sunt prezente în coapsă și gambă. [video width="848" height="480" mp4="https://www.daciaplant.ro/articole/wp-content/uploads/2017/08/VID-20170823-WA0000.mp4"][/video]

Muşchi anteriori

Mușchiul cvadriceps femural este situat pe partea anterioară a coapsei şi îndeplineşte funcțiile de extensie a genunchiului și de flexie a coapsei. Muşchiul tensor al fasciei lata ajută la fixarea articulaţei genunchiului în extensie, ajută la flexia gambei pe coapsă, la abducţia şi flexia coapsei. Muşchiul croitor (Sartorius) este cel mai lung muşchi al corpului şi ajută la rotirea piciorului şi încrucişarea picioarelor, controlează mişcările în timpul mersului şi statului pe loc, ajută la echilibrul corpului.

Muşchi mediali

Grupa de muşchi mediali are ca principal scop flexia, abducţia şi rotaţia laterală a coapsei. Această grupă de muşchi este formată din muşchiul pectineu, muşchiul adductor lung, adductor mare, adductor scurt şi muşchiul gracilis. Muşchii posteriori ai coapsei sunt trei mușchi în partea din spate a coapselor care influenţează mișcarea șoldului și a genunchiului. Aceştia sunt biceps femoris (flexează genunchiul), semimembranos (extinde coapsa, flexează genunchiul, ajută la rotirea tibiei), semitendinos (extinde coapsa, flexează genunchiul) Mușchii gambei sunt esenţiali pentru mișcarea gleznei, a piciorului și a picioarelor. Gastrocnemius flexeaza şi extinde piciorul, glezna şi genunchiul, soleus este important pentru mers și statul în picioare, plantaris ajută la definirea labei piciorului (este absent la cca 10% dintre oameni, iar atunci rolul său este preluat de muşchiul gastrocnemius). Una dintre cele mai importante piese din punct de vedere al mobilității este tendonul lui Ahile. Acest tendon important în partea din spate a gambelor și gleznei leagă mușchii plantari, gastrocnemius și soleus la osul călcâiului. Stochează energia elastică necesară pentru alergare, sărituri și alte activități fizice.

Şi acum? Ce facem?

Dată fiind complexitatea aparatului muscular ar picioarelor, este extrem de important sfatul unui specialist pentru exersarea acestora cu rezultate bune pentru definirea unor picioare frumoase. El va şti să vă îndrume, în funcţie de nivelul dumneavoastră activitate fizică şi de anatomia dumneavoastră, ce trebuie să faceţi ca să aveţi picioare frumoase! Exerciţii uşoare!
Leave a Reply