Dacia Plant
Dacia Plant - Produse 100% Romanesti

Produs 100% romanesc

Ceai de Obligeana

în stoc
4,36 lei
-
+
Prezentare generala
Ceaiul de obligeana este recomandat pentru imbunatatirea digestiei, normalizarea secretiei gastrice, biliare, intestinale si pentru reducerea spasmelor ce pot aparea la nivelul tubului digestiv si al cailor biliare.

De ce ceaiurile Dacia Plant?
Ceaiurile de la Dacia Plant sunt realizate din plante medicinale autohtone. Gustul si proprietatile plantelor se pastreaza nealterate, datorita folosirii unui procedeu de taiere a plantelor, nu de macinare.

• Plantele din ceaiuri nu sunt tratate termic sau chimic.
• Sunt conforme cu standardele de calitate europene.
• Nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.

Forma prezentare: 50g

Produsul nu contine coloranti si conservanti.

Contribuie la

Intern: - reducerea spasmelor care pot aparea la nivelul tractului gastrointestinal; - normalizarea secretiilor gastrice, biliare si intestinale; - cresterea poftei de mancare; - imbunatatirea digestiei; - functionarea normala a sistemului nervos; - imbunatatirea memoriei. Extern: - reducerea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo - articular. ACTIUNI: Intern: antispastic, tonic-amar, stimulent al secretiilor gastro-intestinale, coleretic, eupeptic, sedativ, tonic nervos, imbunatateste memoria, usor hipnotic, antiepileptic. Extern: revulsiv slab

Ingrediente

obligeana (Acorus calamus) - radacini.

Mod de administrare

Intern:
Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia 1/4-1/2 lingurita rasa de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Infuzia – se prepara dintr-o lingurita cu pulbere adaugata la 250 ml apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Decoctul – se prepara din 2 lingurite cu planta adaugate la 250 ml de apa clocotita, se fierbe timp de 15 minute, dupa care se lasa la racit, se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2 cani cu decoct pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

Extern:
-pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular se aplica local sub forma de cataplasme, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda astfel incat sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv, care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.

Contraindicatii

Sarcina, alaptare, copii mici, intoleranta la obligeana.
Obligeana se intrebuinteaza in bolile de rinichi si ficat, in reumatism si pentru imbunatatirea memoriei. In anorexie de natura nervoasa, gastrite hipoacide, ulcer gastric hipoacid, colite si enterocolite spastice, colici gastro-intestinale, dischinezie biliara, digestie lenta, nevroze anxioase si depresive, insomnii, epilepsie, distonii neuro-vegetative.
Mai multe informatii
Afectiuni Digestiv
Scrieti propria recenzie
Recenzati:Ceai de Obligeana
Rating-ul dumneavoastra