Vitaminele – elemente esentiale pentru sanatate!

Vitaminele – elemente esentiale pentru sanatate!

Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim, avem nevoie de vitamine. Din pacate, organismul uman nu este capabil sa produca aceste elemente si, de aceea, suntem nevoiti sa le luam din dieta.

Se numesc micronutrienti deoarece sunt necesare in cantitati mici, iar denumirea lor originala, aceea de „amine vitale” ne indica faptul ca organismul uman ori nu le poate sintetiza ori le sintetizeaza in cantitati insuficiente. Este si motivul pentru care trebuie sa avem o dieta bogata, echilibrata, care sa ne asigure un aport bun de vitamine.

Deficitul de vitamine poate aparea in cazul unei alimentatii deficitare din punct de vedere nutritional, unui sindrom de malabsorbtie sau in cazuri in care apare o nevoie crescuta de vitamine, cum ar fi cazul femeilor insarcinate, copiilor sau adolescentilor. Deficitul de vitamine are diferite simptome, in functie de tipul de vitamine care lipseste din organism, uneori putandu-se ajunge la boli cauzate de lipsa vitaminelor (pelagra, scorbut, beriberi).

Revenind, iata de ce este atat de important sa avem o alimentatie bazata pe multe legume si fructe, lactate, carne slaba si cereale integrale. Se stie ca vitaminele se regasesc in special in fructe si legume, dar si ca prelucrarea termica a acestora duce la diminuarea drastica a concentratiei vitaminelor care sunt termosensibile si hidrosolubile.

Ce este de facut?

Trebuie sa recunoastem ca majoritatea oamenilor moderni au o alimentatie deficitara din punct de vedere nutritional. Pe scurt, mananca mult si prost. Mananca multe alimente semipreparate cu un aport caloric mare si sarace in nutrienti, iar legumele si fructele se regasesc ocazional in dieta.

Este nevoie de o revenire la principiile unei alimentatii sanatoase daca dorim sa ne bucuram de beneficiile vitaminelor si a altor substante nutritive: sa mancam alimente din toate grupele de alimente, sa bem apa suficienta, sa evitam semipreparatele si bauturile carbogazoase.

Usor de zis, greu de facut! Schimbarea obiceiurilor alimentare este considerata a fi foarte grea si este legata in general de modificarea stilului de viata care implica mai multa miscare, un consum mai mic de alcool, renuntarea la fumat.

Iata ca este un cerc vicios din care oamenii incearca sa iasa introducand in dieta actuala suplimente de vitamine. De prinos sa va spunem ca, daca  aceasta suplimentare nu este corelata cu anumite schimbari ale stilului de viata, rezultatele vor fi minore. In plus, este necesara alegerea unor suplimente de calitate, capabile sa ofere beneficii maxime.  Iar aceste suplimente premium sunt cele naturale care, spre diferenta de cele produse in laborator, izolate, vin cu un complex de minerale si alte substante nutritive care le fac sa fie asimilate corect de catre organism si sa il ajute cu adevarat sa functioneze mai bine.

Dacia Plant este dedicata crezului sanatatii naturale si de aceea furnizarea de produse cu vitamine naturale sunt o parte importanta a modului in care indeplineste acest deziderat.

C Natural – vitamina C este esentiala pentru cresterea, dezvoltarea si repararea tuturor tesuturilor corpului. Este implicata in mai multe functii ale corpului, inclusiv antrenarea colagenului, absorbtia fierului, sistemul imunitar, vindecarea ranilor si mentinerea sanatatii cartilajelor, oaselor si dintilor. Vitamina C din C Natural provine din acerola si lamaie.

Ca si Mg Organic cu Vit. D - Vitamina D este numita uneori „vitamina solara”, deoarece este produsa in piele ca raspuns la lumina soarelui. Este o vitamina solubila in grasimi si are mai multe functii importante. Poate cea mai importanta este reglarea absorbtiei calciului si a fosforului si sustinerea functiei normale a sistemului imunitar. O cantitate semnificativa de vitamina D este importanta pentru cresterea normala si dezvoltarea oaselor si a dintilor, precum si pentru imbunatatirea rezistentei la anumite boli.

Calciul si magneziul sunt importante pentru mentinerea sanatatii oaselor si a osteoporozei. Fara magneziu, un aport ridicat de calciu poate creste riscul de calcifiere arteriala si boli cardiovasculare, precum si pietre la rinichi. Absorbtia ambelor este potentata de prezenta vitaminei D.

Produsul Dacia Plant este obtinut prin asocierea unor saruri de calciu si magneziu, usor absorbabile, provenite din surse naturale (alge marine calcaroase) cu vitamina D3 si fructe de padure bogate in vitamina C.

De la suplimente, la delicii sanatoase!

Vitaminele nu sunt obtinute la Dacia Plant numai din suplimente naturale ci si din fructe proaspete transformate in delicii culinare! Gemurile, dulceturile si sucurile Dacia Plant sunt realizate dupa o metoda prin care se pastreaza un procent inalt de vitamine. Nu sunt incalzite la temperaturi inalte si nu sunt inclusi amelioratori, conservanti,, coloranti sau indulcitori artificiali.

Puteti include in alimentatia intregii familii produse delicioase si sanatoase, care vor aduce nu numai bucuria gustului bun al fructelor, ci si vitamine si minerale care sa va tina sanatosi!

Descoperiti universul gustului Bun de Tot:  Zmeura dulceata fara zahar, Afine dulceata fara zahar, Afine suc fara zahar, Aronia suc fara zahar, Caise nectar fara zahar, Coacaze Negre nectar fara zahar, Fructe de Padure dulceata fara zahar, Macese pasta fara zahar, Mure dulceata fara zahar, Piersici nectar fara zahar, Zmeura suc fara zahar, Coacaze Negre dulceata fara zahar!

Multa sanatate!

Lasa un comentariu. Multumim!
Top

Livrare Gratuita Pentru Comenzi Peste 150 lei

Metode de Plata Cu cardul sau ramburs

Suport Online Luni-vineri :09:00 - 13:00

Magazinul online daciaplant.ro este dedicat exclusiv comenzilor catre persoane fizice

Dacia Plant SRL titular al proiectului “Construire hale, birouri, extindere si recompartimentare corpuri de cladire existente”, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare “continuarea procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare ” pentru proiectul “Construire hale, birouri, extindere si recompartimentare corpuri de cladire existente” propus a fi amplasat in Bod. str. Harmanului, fn, jud. Brasov. Proiectul deciziei de incadrare si si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Brasov, str. Politehnicii, nr. 3, in zilele de luni-joi, intre orele 8:00-16:30 si vineri intre orele 8-14, precum si la urmatoarea adresa de internet: www.apmbv.anpm.ro. Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la data publicarii prezentului anunt.