Coacazul negru – arma naturala impotriva alergiilor

Coacazul negru – arma naturala impotriva alergiilor

Incidenta alergiilor creste exponential la debutul sezonului estival, facand neplacuta viata foarte multor oameni. In loc sa se bucure de natura si de plimbarile in aer liber, acestia sunt nevoiti sa evite contactul cu alergenii (polen, plante, soare) .

Insa tot natura ne ofera un medicament natural de o valoare inestimabila: coacazul negru! Micul arbust incarcat de fructele ca pacura are efecte deosebit de puternice in ameliorarea simptomelor alergiilor prin diminuarea raspunsului imun al organismului si ameliorarea inflamatiei.

Alergia, reactia „nervoasa” a sistemului imunitar

O alergie este definita ca o reactie a sistemului nostru imunitar la anumite substante numite alergeni. Acestia determina producerea de anticorpi in exces atunci cand intra in organism.

Alergenul este dotat cu o putere antigenica, care este capabila sa provoace producerea de anticorpi de catre sistemul imunitar, atunci cand intra in organism si, astfel, provoaca reactia alergica. Unul dintre cei mai virulenti alergeni este polenul, iar inceputul sezonului  estival este momentul in care alergiile cunosc un varf de manifestare.

Din pacate, in plus fata de alergenii naturali (polen, praf, acarieni) poluarea are si ea un efect puternic, mai ales in randul copiilor. Cu atat mai important este sa cunoastem eficienta remediilor antialergice naturale, care nu au efecte adverse si care indeplinesc si alte roluri, cum ar fi cel de sustinere a sistemului imunitar si de ameliorare a inflamatiilor.

Alergenii pot intra in organismul nostru prin aer (polen, praf), prin alimente, prin contactul cu pielea sau prin injectare. Cele mai frecvente alergii sunt provocate de veninul insectelor, acarienii de praf mucegaiuri si drojdii, anumite alimente, unele medicamente si de temutul polen.

Acesta din urma este cel responsabil de febra fanului, una dintre cele mai frecvente alergii care are ca efecte inflamarea mucoasei nazale, iritarea ochilor si a cailor respiratorii superioare, simptomele rezultate fiind stranutul, productia de flegma, conjunctivita, curgerea ochilor si, in cazurile severe, astm.

Vedeta verii: coacazul negru

Mugurii proaspeti de coacaz negru sunt cei responsabili de actiunea puternica antihistaminica si antiinflamatoare, asemanatoare cu cea a medicamentele de sinteza bazate pe cortizon. Iar un alt punct forte al produselor bazate pe coacaz negru este ca nu au efecte secundare nedorite (des intalnite in cazul cortizonului de sinteza) si nici nu contribuie la supradozare atunci cand sunt folosite pe o perioada mai indelungata.

Efectele puternice ale coacazului de stimulare a glandelor suprarenale in producerea cortizonului endogen care ajuta organismul sa reactioneze la inflamatie, sunt datorate uleiurilor esentiale, flavonoidelor si glicozidelor din compozitie.

Ribes nigrum cauzeaza o reactie foarte importanta, prin cresterea productiei de steroizi suprarenali. Acesti hormoni sunt secretati in mod normal de catre glandele noastre pentru a contracara orice stres sau leziune, pentru a stimula conversia proteinelor in energie, pentru a elimina inflamatia si pentru a inhiba temporar actiunea sistemului imunitar in timpul unei reactii alergice.

Astfel, coacazul negru are proprietati puternice antiinflamatorii si antihistaminice, care au efect atat asupra pielii, cat si a tractului respirator. Este excelent pentru ameliorarea rinitelor alergice si cronice, astm, bronsita, laringita, faringita, dermatita si conjunctivita. De asemenea, are actiune imunostimulatoare, lupta impotriva oboselii si creste rezistenta la frig, prevenind astfel imbolnavirile din sezonul rece.

Cum se foloseste

Coacazul negru este regasit in produse naturale sub forma de comprimate, tincturi sau gemoderivate. Este important sa stim ca, datorita faptului ca este o solutie naturala, are o actiune mai blanda decat medicamentele, deci are nevoie de o perioada mai lunga ca efectele sa fie maxime, recomandandu-se inceperea tratamentului antihistaminic cu cca o luna inaintea debutului sezonier al episoadelor alergice. De asemenea, este absolut necesar ca pe toata perioada episoadelor alergice sa luati constant produsele din coacaz negru, chiar daca simptomele dispar.

Cortizon Natural comprimate si gemoderivatul de Coacaz Negru sunt cele doua solutii Dacia Plant care va ajuta sa stapaniti cu succes alergiile! Incercati solutiile naturale Dacia Plant pentru a va putea bucura din nou de natura!

Lasa un comentariu. Multumim!
Top

Livrare Gratuita Pentru Comenzi Peste 130 lei

Metode de Plata Cu cardul sau ramburs

Suport Online Luni-vineri :10:00 - 15:00

Dacia Plant SRL titular al proiectului “Construire hale, birouri, extindere si recompartimentare corpuri de cladire existente”, anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare “continuarea procedurii privind emiterea aprobarii de dezvoltare ” pentru proiectul “Construire hale, birouri, extindere si recompartimentare corpuri de cladire existente” propus a fi amplasat in Bod. str. Harmanului, fn, jud. Brasov. Proiectul deciziei de incadrare si si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Brasov, str. Politehnicii, nr. 3, in zilele de luni-joi, intre orele 8:00-16:30 si vineri intre orele 8-14, precum si la urmatoarea adresa de internet: www.apmbv.anpm.ro. Publicul interesat poate inainta comentarii/observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la data publicarii prezentului anunt.