Tensiunea oscilanta poate fi fatala

Tensiunea oscilanta poate fi fatala

Problemele legate de tensiunea arteriala nu trebuie ignorate si nici trecute la capitolul afectiuni minore. Hipertensiunea si tensiunea oscilanta pot fi cauza unui panel de boli cardiovasculare.

Tensiunea arteriala anormala nu are intotdeauna simptome evidente si, de aceea, este indicat ca dupa o anumita varsta sa verificati regulat la medic tensiunea arteriala.

In general, tensiunea trebuie sa fie stabila, insa este normal ca in decursul zilei aceasta sa varieze usor, in functie de momentul zilei sau de conditii. In momentul in care se inregistreaza diferente mari, este nevoie de monitorizare permanenta, anumite schimbari ale modului de viata si, uneori, medicamentatie.

Va intrebati in primul rand ce rau poate sa faca tensiunea arteriala oscilanta. Fluctuatiile tensiunii arteriale pot semnala un risc crescut de aparitie a bolilor de inima si de moarte precoce, spun cercetatorii. Un studiu vast a pus in evidenta faptul ca oscilatiile cu mai mult de 14mm Hg ale tensiunii arteriale sistolice intre masuratorile regulate efectuate in cabinetul medical au fost legate de o crestere a riscului de insuficienta cardiaca cu 25%.  (Numarul care reprezinta tensiunea arteriala sistolica este primul (cel mare) din citirea tensiunii arteriale).

Ce provoaca tensiunea oscilanta?

Printre cele mai des intalnite tipuri de tensiune arteriala oscilanta se afla asa numita hipertensiune alba. Este o crestere a tensiunii arteriale cauzata de vizita la cabinetul medicului, din cauza nelinistii pacientului de a avea un rezultat nesatisfacator al masuratorii. Este greu de determinat daca un pacient sufera de acest tip de falsa tensiune oscilanta si de aceea se recomanda si masuratorile efectuate intr-un mediu mai putin „infricosator”. Toti pacientii trebuie insa urmariti si verificati si pentru alte probleme, de exemplu un nivel ridicat al zaharului in sange.

Medicamentele sunt alta cauza comuna a tensiunii oscilante, mai ales daca fac parte dintr-una din urmatoarele categorii: diuretice, beta-blocante si alte medicamente pentru inima, antidepresive triciclice, medicamente pentru hipertensiune (doza poate fi prea mare), medicamente pentru boala Parkinson, medicamente pentru disfunctii erectile.

Un alt factor, ce nu trebuie ignorat, este stresul. Emotiile puternice, in special stresul si anxietatea, pot provoca aparitia tensiunii arteriale. Hipertensiunea este raspunsul natural al organismului la un eveniment stresant si de obicei revine la normal odata ce evenimentul stresant a trecut. Dar daca persoana traieste intr-un stres (aproape) continuu, hipertensiunea poate avea efecte daunatoare asupra starii generale de sanatate.

Alte cauze directe ale tensiunii oscilante pot fi temperatura ridicata sau drogurile.

Factori de risc

Pe langa anumite cauze ale tensiunii arteriale anormale, exista si o serie de factori de risc pentru aparitia acesteia. Acestea fiind spuse, exista factori de risc clar sau factori care cresc riscul unei persoane de a dezvolta hipertensiune ca: varsta (probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arteriala creste odata cu varsta), istoricul familial, obezitate, dieta bogata in sodiu, sedentarismul, excesul de alcool, diabetul, colesterolul ridicat.

Ce este de facut?

Poate cea mai importanta miscare pe care o putem face este sa ne schimbam modul de viata care a dus la aparitia tensiunii oscilante sau a hipertensiunii. Asta inseamna ca trebuie sa renuntam la fumat (afecteaza grav arterele); sa mancam mai multe fructe, legume, cereale integrale si proteine ​​slabe (adio ceafa de porc si „scarite”), sa reducem drastic zaharul si alimentele procesate, la fel ca si sarea si consumul de alcool si cafea. La fel de importanta ca si schimbarile de dieta este si miscarea zilnica. Societatile de cardiologie recomanda ca in fiecare zi sa facem miscare 30 de minute, de cel putin 5 ori pe saptamana.

In continuarea sfaturilor de schimbare a modului de viata, pe un loc important se afla incercarea de a reduce stresul. Mai usor de zis decat de facut! Cu toate acestea trebuie sa apelam la tehnici de meditatie, exercitii de respiratie profunda, care ne vor ajuta sa eliminam cresterile bruste de tensiune.

Remedii naturale

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va monitorizati atent tensiunea in cabinetul unui medic, deoarece aparatura medicala pe care o are la dispozitie este mult mai buna si reda fidel valorile corecte ale tensiunii arteriale. Spre diferenta de aceasta, aparatele din comert au de multe ori erori de raportare.

Monitorizarea tensiunii cu ajutorul unui medic este esentiala pentru o stare buna de sanatate!

Pe langa schimbarea modului de viata putem apela si la solutii naturale bazate pe plante cu efecte de nota 10 in reducerea tensiunii arteriale: paducelul, talpa gastei, soc, traista ciobanului, usturoi, vasc sau valeriana.

Studiile efectuate au pus in lumina efecte reale ale plantelor in reducerea tensiunii arteriale. Dar pentru a fi eficiente, este nevoie de o conduita preventiva si de disciplina in administrarea acestora. Produsele din plante actioneaza in timp si induc schimbari in organism daca sunt luate responsabil si regulat.

Unul dintre produsele cu efecte excelente de normalizare a tensiunii arteriale este Herbotensin, o combinatie de plante medicinale si de extracte naturale care actioneaza precis in vederea reducerii tensiunii arteriale. Eficienta produsului este data de calitatea plantelor si extractelor folosite si de dozarea precisa a cantitatii de substante active din compozitie.

Luat regulat, Herbotensin va ajuta sa tineti sub control in mod natural oscilatiile tensiunii arteriale. Multa sanatate!

Leave a Reply