dacia plant
Vitaminizant

Vazute recent

Vitaminizant

Vitaminizant

Comprimate

18.89 RON

Vitaminizant

Pret:

18.89 RON


Acest produs nu se poate comanda momentan!

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau

Email

In stoc:

NU

Despre produs

arrow
 • GAMA  ÎNGERAŞUL
  VITAMINIZANT

  - comprimate masticabile -

  VITAMINIZANT este un produs natural cu un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, obţinut din 12 fructe de pădure şi extract de morcov, fiind recomandat copiilor în perioada de creştere.

  DESPRE VITAMINE ŞI SĂRURI MINERALE:
  Vitaminele şi sărurile minerale sunt substanţe indispensabile organismului uman, ele intervenind în procesul de creştere şi dezvoltare al copilului. Majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate în organism, ele provenind din aportul alimentar. Alimentaţia modernă, bogată în dulciuri, alimente de tip fast food sau sucuri îndulcite artificial, precum şi  prelucrarea termică a alimentelor, conduc la o carenţă de vitamine şi minerale. De asemenea, în perioadele de iarnă alimentaţia este săracă în vitamine, motiv pentru care, pentru corectarea acestei deficienţe, este necesară administrarea suplimentară de produse naturale cu proprietăţi vitaminizante şi remineralizante. 
  Carenţa de vitamine se poate manifesta sub 2 forme: hipovitaminoză (lipsa parţială a vitaminelor) şi avitaminoză (lipsa totală a uneia sau mai multor vitamine), ea conducând la apariţia diferitelor afecţiuni sau disfuncţii. Astfel, carenţa de vitamina A determină scăderea vederii, deficitul vitaminei B1 conduce la scăderea randamentului intelectual precum şi la instalarea stării de oboseală, carenţa vitaminei B2 determină reducerea biosintezei proteinelor precum şi apariţia tulburărilor de creştere şi dezvoltare; vitamina B6 are un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos şi imunitar, fiind, de asemenea, indispensabilă în procesul de formare a globulelor roşii; vitamina B9 (acidul folic) îndeplineşte un rol important în metabolismul proteinelor şi în formarea hematiilor, carenţa ei conducând la apariţia anemiilor; deficitul de vitamină C conduce la scăderea imunităţii organismului şi la apariţia infecţiilor; vitamina D favorizează absorbţia intestinală a calciului şi fixarea lui în oase, carenţa ei conducând la apariţia rahitismului; lipsa de vitamină P produce mărirea fragilităţii capilare şi apariţia petelor la nivelul pielii, iar vitamina PP (niacina) este implicată în metabolismul glucidelor, lipidelor şi al proteinelor, deficitul ei determinând apariţia pelagrei.
  Carenţa de săruri minerale conduce la perturbări în procesul de creştere şi dezvoltare al scheletului şi al dinţilor. Carenţa de calciu determină apariţia rahitismului, lipsa de magneziu conduce la tulburări cardiace şi spasmofilie, deficitul de fier determină apariţia anemiei, iar carenţa de fosfor produce afecţiuni osoase. 


  Contribuie la

  - procesul de vitaminizare şi remineralizare al organismului
  - susţinerea organismului în perioada de creştere
  - creşterea poftei de mâncare
  - susţinerea organismului în cazul unui aport alimentar deficitar
  - îmbunătăţirea stării generale şi rezistenţei organismului
  - reducerea stărilor de slăbiciune şi oboseală
  - refacerea organismului după boală
  - normalizarea acuităţii vizuale în condiţii de iluminare redusă
  - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.


  Contraindicatii

  Diabet zaharat, alergie la oricare dintre componentele produsului.

 • Copii sub 5 ani: 1-2 comprimate pe zi; pentru evitarea pericolului de înecare, comprimatele se sfărâmă, iar apoi se dizolvă în 15 ml de apă sau ceai (o lingură). Se administrează cu 30 minute înaintea mesei.
  Copii între 5 şi 9 ani: se suge câte 1 comprimat de 4 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.
  Copii între 10 şi 14 ani: se sug câte 1-2 comprimate de 4 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei.

 • Ingrediente/comprimat: zahăr compresibil; acerola (Malpighia punicifolia)- extract apos din fructe cu 50% vitamină C (200mg); extract hidroalcoolic uscat 5:1 din  fructe amestecate[cătină(Hippophae rhamnoides) (20%); corn (Cornus mas) (15%); merișor (Vaccinium vitis-idaea) (15%); soc (Sambucus nigra) (15%); afin (Vaccinium myrtillus) (10%);coacăz-negru (Ribes nigrum) (5%); porumbar (Prunus spinosa) (5%); scoruş-de-munte (Sorbus aucuparia) (5%); boz (Sambucus ebulus) (2,5%); măceș (Rosa canina) (2,5%); păducel (Crataegus monogyna) (2,5%); zmeur (Rubus idaeus) (2,5%)] (300mg); morcov (Daucus carota) - extract hidroalcoolic cu 1% beta-caroten din rizomi (50mg); celuloză microcristalină; dioxid de siliciu coloidal; stearat de magneziu.

Prezentare

arrow
Forma de prezentare

Spune-ne parerea ta

arrow
Ella (02/03/2015)
Buna ziua! Cit timp este valabil produsul dupa desigilare?
O.N. (29/04/2014)
Copilul meu nu prea mananca, este slab si foarte energic. I-am luat de la un plafar comprimate cu vitamine de la Dacia Plant si dupa o saptamana , pot sa va spun ca mananca tot ce ii pun farfurie.

Nota:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi


banner

Articole

arrow
Medicul ne sfătuiește

În ultima perioadă, odată cu apariția anotimpului rece, cele mai multe consultații din cabinetul medical au fost la copii, acestea reprezentând aproximativ 80% din totalul consultațiilor.

În această situație, am fost pusă în situația de a recomanda foarte multe remedii și tratamente pentru diferite probleme specifi ce copiilor. Cu mare bucurie am luat la cunoștință de existența unei game de remedii dedicate în mod special copiilor: Gama Îngerașul de la Dacia Plant, remedii 100% naturale.

Doresc să vă împărtășesc din această experiență minunată: cele mai multe recomandări din această gamă au fost Siropul Minerale, Ca, Mg și Vitamina D3. Experiența cu acest sirop este una cu atât mai fericită, cu cât părinții au venit să-mi relateze că au administrat copiilor acest sirop și sunt foarte încântați de el. Pot să afirm cu toată responsabilitatea că acest sirop este unul dintre cele mai bune la ora actuală de pe piață, având un raport optim Ca/Mg și o sursă organică de calciu (algele roșii marine), fapt care face ca acest compus organic (calciu) să poată fi absorbit de către organism în cantități optime.

De asemenea, Siropul Imunostimulent al acestei game este printre preferatele mele și îl recomand la majoritatea copiilor în cure de 3 luni, până în primăvară, iar Siropul de tuse este și el preferat de părinți și mai ales de copii, având un gust foarte plăcut.

Toate siropurile din Gama Îngerașul sunt foarte bine tolerate de către copii, ele fiind realizate după o rețetă atent elaborată pentru a obține siropuri gustoase și eficiente. În această perioadă în care abundă tot felul de alimente și preparate terapeutice cu un conținut bogat în substanțe chimice, nedorite într-un organism tânăr ca al copilașilor noștri, Gama Îngerașul este binevenită, cu atât mai mult cu cât aceste siropuri nu conțin nici un fel de adaosuri chimice, zahăr, coloranți sau conservanți.

Dr. Alexandru Elena Mihaela Medic de familie Str. Vasile Alecsandri nr. 23, Brașov Telefon : 0368 459 290

Plantele apara sanatatea copiilor

Din ce în ce mai multe familii tinere încep să ia în considerare alternativele naturale de tratare a copiilor. Dorind să le ofere ce este mai bun și mai sigur, încearcă să introducă în modul de îngrijire al copilului produsele bazate pe plante medicinale. Din păcate, mulți părinți nu știu ce produse naturiste să aleagă, cum și când să le administreze. De aceea, am stat de vorbă cu doamna Daniela Vasile, doctor în științe medicale, medic primar medicină generală având competențe în fitoterapie, meloterapie și Ayurveda, care ne aduce câteva clarificări importante în fitoterapia pentru copii.

Dacia Plant: Putem începe încă de la naștere să tratăm cu produse naturiste?
D-na Daniela Vasile: La vârsta de nou născut se folosesc de obicei ceaiurile și poțiunile antispastice, carminative, calmante: fenicul, chimen, anason care au ca rol principal combaterea colicilor și a agitației. Mai pot fi folosite băile cu plante, care sunt de fapt infuzii ușoare: mușețel, tărâțe de grâu ambele calmante și antiinflamatoare pentru piele. Pe măsură ce sugarul crește putem să îi introducem și alte remedii, de obicei tot sub formă de infuzii ușoare: menta pentru colici și diaree, tei sau roiniță pentru agitație și tulburări de somn. Cât despre sugarii mai mari de 6 luni, acestora li se poate da infuzie de flori de soc și echinaceea (câte o floare mică la 500 ml apă) în caz de răceală.

D.P: Vorbim de produse naturiste doar în contextul tratării afecțiunilor copiilor? Sau trebuie să devină parte a îngrijirii continue?
D.V.: Produsele naturale TREBUIE să devină parte din viața și alimentația copilului. Un lucru îmbucurător este acela că acum se găsesc multe produse naturale de bună calitate în magazinele specializate: siropuri, comprimate masticabile, poțiuni alături de produse apicole, germeni și mlădițe etc.

D.P.: Foarte mulți părinți se întreabă când pot trata copilul cu produse naturiste și când este cazul să apeleze la medicina alopată? D.V.: Se tratează cu produse naturiste formele incipiente de boală, cu alte cuvinte formele ușoare până la formele medii. Totuși fac aici o precizare: dacă copilul este răcit, de exemplu, îi administrăm o infuzie din plante care să îl ajute să transpire, să îi elimine febra și tusea dar dacă simptomele nu se remit sau se agravează trebuie consultat medical. De multe ori tratamentul poate continua tot cu remedii fitoterapice dar pot fi și situații de îmbolnăvire mai gravă în care sau fie necesară asociere și a unor medicamente alopate. Trecerea la medicamentația alopată trebuie făcută în urma unui consult medical și numai la sugestia medicului. El este cel care inițiază tratamentul alopat.

D.P.: Răcelile și gripele sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni. Antibioticele sunt prescrise cu largheţe de medici care vor să fie acoperiţi contra eventualelor complicaţii. Ce sfaturi ne puteți da?
D.V.: S-a vorbit mult de antibioterapia folosită abuziv însă trebuie să știți că nu numai medicii prescriu mult antibiotice, ci și foarte mulți părinți inițiază singuri un tratament antibiotic sau îl cer! Aici trebuie reamintit că antibioticul distruge doar bacteriile, nu și VIRUȘII! În plus, antibioticul distruge și bacteriile prietenoase (flora saprofită din intestin, din vagin etc.) ceea ce predispune la apariția de infecții cu ciuperci. De asemenea, în toate cazurile de infecții virale și/sau microbiene este scăzută și imunitatea organismului, de aceea este important să folosim remediile fitoterapice imunostimulente.

D.P.: Cele mai frecvente afecțiuni ale copiilor și cum le putem trata?
D.V.: Acesta este un subiect vast! Copiii cel mai des suferă de intercurențe virale, care așa cum am spus mai sus este bine să fie prevenite cu ajutorul plantelor care cresc imunitatea, iar simptomele acestor viroze (tusea, febra, durerea, astenia) pot fi eliminate de asemenea cu ajutorul plantelor. În plus, ca regulă generală, copiii au nevoi crescute de vitamine și minerale.

D.P.: Care sunt caracteristicile unui produs naturist destinat copiilor?
D.V.: Acesta trebuie să fie eficient dar și gustos ceea ce pentru adulți nu este neapărat necesar, pentru că adultul poate înțelege necesitatea unui tratament chiar și amar, dar copilul nu prea înțelege aceasta.

D.P.:
Exista precauții/contraindicații pentru produsele naturiste? Limitări pe grupe de vârstă?
D.V.: Există unele restricții deoarece nu toate plantele pot fi administrate copiilor și bineînțeles dozele trebuie ajustate în funcție de vârstă și de greutate. În general la vârste peste 14 ani dozele sunt asemănătoare cu cele ale adulților, între 14 și 7 ani dozele sunt aproximativ jumătate din doza adulților și între 7 și 3 ani dozele sunt aproximativ un sfert din doza adulților. Sub vârsta de 3 ani recomandările sunt mai specifice în funcție de planta folosită.

D.P.: Care sunt formele de administrare cele mai eficiente pentru copii, în cazul produselor naturiste?
D.V.: Bineînțeles siropurile, pentru că sunt plăcute la gust, apoi comprimatele masticabile, infuziile, băile cu plante și numai în ultimă instanță tincturile, pentru că sunt extracte în alcool și nu este de dorit să administrăm alcool copiilor.

D.P: Vă mulțumim!