dacia plant
Tinctura de valeriana

Vazute recent

Tinctura de valeriana

Tinctura de valeriana

Tincturi simple

8.06 RON

Tinctura de valeriana

Pret:

8.06 RON


Cantitate:

In stoc:

DA

Despre produs

arrow
 • TINCTURĂ DE VALERIANĂ
  (Valeriana officinalis)
  Soluţie hidroalcoolică

   

  TINCTURA DE VALERIANĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din rădăcina plantei Valeriana officinalis.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE  VALERIANĂ:
  Valeriana face parte din familia Valerianaceae, fiind o plantă cunoscută şi utilizată încă din antichitate. Grecii şi romanii o foloseau ca sedativ şi anxiolitic, iar Hypocrate utiliza planta ca remediu împotriva insomniei. Denumirea ştiinţifică a plantei Valeriana provine din verbul latin ,,valere'' care înseamnă ,,a fi sănătos''. În medicina populară românească valeriana era considerată plantă magică deoarece alungă demonii, ielele şi toate spiritele rele, motiv pentru care se utiliza în stări de rătăcire a minţii, posesie demoniacă sau halucinaţii. În medicina ayurvedică valeriana se întrebuinţa pentru tratarea  isteriei şi a nevrozelor. Se mai numeşte odolean, năvalnic, iarba-mâţului, iarba-pisicii etc.


  Contribuie la

  funcţionarea normală a sistemului nervos, prin:
  - reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric
  - armonizarea stării psiho-emoţionale
  - eliminarea tensiunilor psihice care împiedică instalarea somnului
  - îmbunătăţirea calităţii şi duratei somnului
  - protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la eliminarea disconfortului ce poate
  apare la nivelul:
        - aparatului cardiovascular
        - tractului gastro-intestinal.


  Precautii

  Utilizarea excesivă a tincturii de valeriană poate produce scăderea capacităţii de concentrare şi lentoare mentală.
  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică. Sarcină, alăptare, alergie la valeriană, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 • INTERN:
  Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
  Copii 7-14 ani: câte 5-20 picături de tinctură diluate în 100 ml de apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

 • Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., valeriană (Valeriana officinalis), rădăcini, 27%.
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Prezentare

arrow
Forma de prezentare 50ml

Spune-ne parerea ta

arrow
specialistul Dacia Plant (02/02/2015)
Am o problema cu insomnia si anxietatea, am incercat sa iau 3 lingurite diluate in 100ml apa si nu avea efect ,.........................Poate fi un semn al toxinelor acumulate in organism. Recomandam o cura de detoxifiere cu DETOXICOLON pulbere si DETOXIFIANT comprimate.
C.M (23/01/2015)
Am o problema cu insomnia si anxietatea, am incercat sa iau 3 lingurite diluate in 100ml apa si nu avea efect , apoi am inceput sa iau cate o lingurita in 100 ml de apa si asa are efect dar dupa cateva zile de la administrare am o durere de cap, credeti ca este un efect al tincturii de valeriana?
specialistul Dacia Plant (24/11/2014)
Nu recomandam administrarea tincturilor ca atare (nediluate) din cauza continutului in alcool etilic. In cazul in care in urma adaugarii unei lingurite la 100ml de apa nu ati simtit aparitia unui efect terapeutic, va recomand fie sa mariti doza (adaugati 3 lingurite de tinctura la 50-100 ml de apa), fie administrati EXTRACT NATURAL DE VALERIANA FARA ALCOOL (cate 50 de picaturi de extract luate ca atare).
alex (14/11/2014)
eu am pus initial tinctura in apa..dar nu am simtit nimic..si acumea o beau fara apa
specialistul Dacia Plant (06/10/2014)
VALERIANA este o planta cu actiune sedativa, anxiolitica si antidepresiva. Ea nu se recomanda pentru combaterea alcoolismului, ci doar pentru starile de depresie, anxietate, neliniste sau frica, stari care pot determina o persoana sa consume alcool etilic.
P.S (04/10/2014)
Sotului meu i s-a prescris tinctura contra alcoolui.Oare este buna si pt asa ceva?
specialistul Dacia Plant (13/06/2014)
Pentru insomnie va recomand fie tinctura de VALERIANA (adaugati 3 lingurite de tinctura la 100ml de apa -1/2 de pahar- si administrati seara, cu 30 minute inainte de culcare) fie produsul SOMNOFORT cpr. (2cpr. seara, administrate cu 30 minute inainte de culcare).
andrea (08/06/2014)
o sa incerc si eu...dela o vreme nu pot dormi de multe ori pina dimineata....grijile ... asta e.....
A.R. (22/04/2014)
Desi am luat multe produse naturiste pentru insomnie, nici-unul nu si-a facut efectul. Singura care ma adoarme este solutia de valeriana. Va multumesc. Imi sunteti de mare ajutor.
S.R. (18/04/2014)
Sufar de mult timp de insomnie. Nu vreau sa iau medicamente de sinteza deoarece acestea dau dependenta si au multe reactii adverse. De cand iau tinctura de valeriana adorm repede si ma trezesc odihnit. In fiecare seara imi pun 3 lingurite de tinctura la o jumatate de pahar cu apa si dorm neintors.

Nota:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi