dacia plant
Tinctura de rozmarin

Vazute recent

Tinctura de rozmarin

Tinctura de rozmarin

Tincturi simple

8.06 RON

Tinctura de rozmarin

Pret:

8.06 RON


Cantitate:

In stoc:

DA

Despre produs

arrow
 • TINCTURĂ DE ROZMARIN
  (Rosmarinus officinalis)
  Soluţie hidroalcoolică

   

  TINCTURA DE ROZMARIN este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele plantei Rosmarinus officinalis.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE ROZMARIN:
  Rozmarinul face parte din familia Lamiaceae, fiind un subarbust peren, plăcut mirositor, de origine mediteraneeană. Denumirea ştiinţifică Rosmarinus este considerată a fi derivată din latina veche, unde se numea ,,roua mării'' datorită culorii albastru pal a florilor şi datorită faptului că rozmarinul creşte de multe ori în apropierea mării. În antichitate rozmarinul era utilizat pentru îmbunătăţirea memoriei, fiind un simbol al amintirilor şi al prieteniei. Grecii antici ardeau rozmarinul pentru a alunga spiritele rele şi bolile. Într-o tradiţie similară, crenguţele de rozmarin erau aşezate sub pernă pentru a alunga coşmarurile. În medicina tradiţională planta se utiliza în tulburări de circulaţie şi memorie şi pentru îmbunătăţirea digestiei. Se mai numeşte mirtin, rojmalin, rusmarin etc.


  Contribuie la

  INTERN:
  - normalizarea circulaţiei periferice şi cerebrale
  - funcţionarea în condiţii optime a memoriei şi capacităţii de concentrare
  - reducerea surmenajului psihic şi intelectual
  - reducerea stărilor de ameţeală
  - funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:
        - favorizarea digestiei
        - stimularea producerii şi eliminării de bilă
        - reducerea spasmelor care pot apărea la nivelul tractului intestinal
  - menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge
  - menţinerea tensiunii arteriale în limite normale
  - eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.

  EXTERN:
  Contribuie la eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.


  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului Ón alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.
  Alergie la rozmarin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 • INTERN:
  Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

  EXTERN:
  Se aplică sub formă de comprese cu tinctură, care se menţin la locul afectat 1- 3 ore. Înaintea administrării produsului se recomandă aplicarea locală a unei creme cu extract de plante, argilă sau răşină.

 • Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 50% vol., rozmarin (Rosmarinus officinalis), frunze, 27%.
  Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Prezentare

arrow
Forma de prezentare 50ml

Spune-ne parerea ta

arrow
P.M. (24/04/2014)
Saptamana trecuta sotia mea a avut o indigestie. Noroc ca am gasit in camara 2 sticlute de extract de rozmarin. I-am dat 2 lingurite de tinctura si imediat si-a revenit.

Nota:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi


banner

Articole

arrow
Protectie naturala impotriva radicalilor liberi

 Un rol important în instaurarea și evoluția multor boli este jucat de temuții radicali liberi. Efectele lor devastatoare pot fi însă neutralizate cu puțin ajutor din natură.

Longevitatea medie a omului modern este de aproximativ 70 de ani, iar cazurile celor care reușesc să depășească vârsta de 100 de ani sunt mediatizate ca miracole. Din cei 70 de ani, de obicei ultimii 20 sunt petrecuți într-o suferință crescândă, proporțional cu cantitatea de medicamente ingerate, cu vizitele la medic și cu internările în spitale.

A fi bătrân, neputincios și nefolositor la 70 de ani este un fapt considerat normal astăzi de către oamenii. Se consideră normal ca femeile să ajungă la menopauză la 50 de ani, iar bărbații să devină gradat impotenți la aceeași vârstă.

Oamenii de știință, încă rupți de metodele spirituale, caută cu înfrigurare secretul tinereții veșnice și stoparea sau cel puțin frânarea procesului îmbătrânirii.

În anul 1956, medicul Denham Harman de la Universitatea din Nebraska, SUA, a prezentat pentru prima dată o teorie îndrăzneață: îmbătrânirea și anumite boli grave sunt datorate unui inamic minuscul, de dimensiunea unei molecule, agresiv și instabil, denumit "radical liber". Îmbătrânirea este, prin urmare, nu un proces cronologic cauzat de trecerea timpului, ci mai curând un proces biologic determinat de viteza cu care radicalii liberi apar în organism, distrugând celulele, atacând țesuturile și afectând funcțiile vitale.

Radicalii liberi sunt molecule foarte reactive, ce au un electron impar (liber sau nepolarizat) pe orbita externă, condiție de dezechilibru care modifică aceste molecule fragmentate în agenți foarte instabili și periculoși din punct de vedere biochimic. Rezolvarea acestei dileme majore a îmbătrânirii din biologie a fost recompensată cu premiul Nobel. Laureații Elizabeth Blackburn, Carol Greider și Jack Szostak au cercetat modul în care cromozomii pot fi copiați complet în timpul diviziunii celulare și cum pot fi aceștia protejați în calea degradării. Telomeraza, enzimă descoperită de cei trei laureați Nobel pentru medicină, protejează cromozomii care îmbătrânesc, astfel încât tinerețea veșnică ar putea deveni dintr-un ideal, un fapt real.

Doctorul Harman de la Universitatea Nebraska descrie activitatea radicalilor liberi ca pe un fel de ?iradiere internă", care atacă și distruge fără cruțare celulele și țesuturile sănătoase, provocând diverse simptome atribuite în mod ignorant îmbatrânirii: zbârcirea pielii, pete pigmentare, cataractă, artrită, îngroșarea arterelor, bolile de inimă, glaucomul, boala Alzheimer, boala Parkinson, pierderea memoriei, apoplexie, senilitate, și mai ales cancer, ca stare degenerativă la nivel celular.

De unde vin pericolele?

Astăzi există prea multe surse noi, artificiale, de radicali liberi, pe care mecanismele naturale de apărare ale organismului nu le mai pot stăpâni. Sursele externe de radicali liberi includ radiația nucleară, razele X și microundele (de la banalele radiografii la tomograf, telefonia mobilă, mașini de gătit cu microunde etc.), metalele toxice, ca aluminiul și cadmiul din apa potabilă, smogul, aditivii alimentari chimici, fumul de țigară, gazele de eșapament, uleiurile vegetale hidrogenate omniprezente (margarina de consum). Aceste grăsimi artificiale se oxidează în clipa în care intră în contact eu aerul și continuă acest proces în interiorul organismului, producând un lanț de reacții de mutilare la nivel molecular, care distruge celulele și funcțiile vitale cu o viteză superioară capacității de apărare a organismului.

Toate uleiurile vegetale hidrogenate sunt adevărate bombe cu radicali liberi care explodează în momentul în care le consumați. Acestea includ margarina, sosurile îmbuteliate pentru salate, uleiurile de gătit, cremele fără lapte.

Îmbogățirea dietei cu cât mai multe legume, fructe, cereale, cât mai proaspete, nemodificate genetic, neprelucrate termic, eliminarea din alimentație a articolelor care conțin aditivi alimentari, care sunt ambalate în folii sau recipiente de aluminiu, folosirea cât mai redusă a telefonului mobil și a calculatorului, consumarea cu prudență a alimentelor din restaurante este un prim pas pe care îl putem face pentru a nu îmbătrâni. Diverse plante (sau părți ale plantelor), cât și unele preparate pe bază de substanțe nutritive, atunci când sunt luate în doze suficiente și în combinații corecte, neutralizează radicalii liberi înainte ca aceștia să producă ravagii de nereparat. Aceste plante și preparate se numesc "antioxidanți" sau "curățători de radicali liberi".

Ajutor de la natură
Iată aici o lista cu preparate naturale anitoxidante, în ordinea descrescătoare a puterii lor de a curăța radicalii liberi:

 1. Cuișoare (muguri de flori sub formă de pulbere);
 2. sumac (pulbere);
 3. scorțișoară măcinată;
 4. sorg (tarâțe);
 5. oregano (frunze uscate);
 6. rozmarin (frunze uscate);
 7. turmeric (rădăcină uscată, măcinată pulbere);
 8. cimbru de cultură (uscat);
 9. vanilie (baton uscat);
 10. piper sichuan (Xanthoxylum peperitum);
 11. acai (Euterpe oleracea) fructe fără sâmburi;
 12. sorg negru (tarâțe);
 13. sumac (făină integrală);
 14. cacao (pudră uscată neîndulcită);
 15. chimen (semințe);
 16. fructe de macqui (AristoteIia chilensis);
 17. patrunjel (frunze uscate);
 18. sorg roșu (tarâțe);
 19. nucșoară măcinată;
 20. busuioc (frunze uscate);
 21. ciocolată de menaj neîndulcită, cu un conținut de cacao de peste 85%;
 22. pulbere de turmeric (semințe măcinate);
 23. pulbere de chimen;
 24. semințe măcinate de coriandru;
 25. rădăcină uscată de ghimbir;
 26. pulbere de scorțișoară;
 27. pulbere de muguri de flori uscate de cuișoare;
 28. pulbere de frunze uscate de dafin;
 29. salvie (frunze proaspete);
 30. muștar alb (semințe pulbere);
 31. cimbru de cultură (proaspăt);
 32. măghiran (frunze proaspete);
 33. fructe de goji deshidratate;
 34. orez (tarâțe);
 35. ardei iute (pulbere);
 36. nuci pecan;
 37. ardei gras proaspăt;
 38. tarhon (frunze proaspete);
 39. ghimbir (rădăcină proaspătă);
 40. fructe de soc proaspete.

Bătrânețea și boala, două componente majore ale suferinței omului modern, alături de singurătate și lipsa credinței în Dumnezeu, pot fi gradat eliminate printr-o corectă informare și un nou mod de viață, superior și spiritualizat.