dacia plant
Tinctura de leurda

Vazute recent

Tinctura de leurda

Tinctura de leurda

Tincturi simple

8.06 RON

Tinctura de leurda

Pret:

8.06 RON


Cantitate:

In stoc:

DA

Despre produs

arrow
 • TINCTURĂ DE LEURDĂ
  (Allium ursinum)
  Soluţie hidroalcoolică

             
  TINCTURA DE LEURDĂ este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din frunzele proaspete ale plantei Allium ursinum.
  Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
  În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

  DESPRE LEURDĂ:
  Leurda face parte din familia Liliaceae, fiind o plantă cu frunze ovat-lanceolate şi miros de usturoi. Florile de culoare albă,  în formă de stea sunt grupate într-o inflorescenţă umbeliformă. Apare la începutul primăverii în zonele de deal şi de munte, în luminişurile pădurilor de fag, pin sau stejar. Se mai numeşte usturoiul-ursului deoarece, când ies din hibernare, urşii se hrănesc cu această plantă. Dioscoride, unul dintre cei mai vestiţi medici ai antichităţii o considera ca fiind una dintre cele mai valoroase detoxifiante de primăvară şi o recomanda pentru purificarea şi fluidificarea sângelui.


  Contribuie la

  - fluidificarea sângelui
  - menţinerea tendinţei de coagulare în limite normale
  - eliminarea disconfortului care apare la nivelul:
        - sistemului venos al membrelor inferioare
        - venelor hemoroidale
  - protejarea vaselor capilare sanguine
  - menţinerea concentraţiei normale a colesterolului în sânge
  - eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp
  - detoxifierea organismului
  - menţinerea tensiunii arteriale în limite normale
  - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.


  Precautii

  Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului Ón alcool, poate creşte aciditatea gastrică) şi la cele aflate sub tratament cu anticoagulante.

  Contraindicatii

  Din cauza conţinutului de alcool, nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.
  Hemoragii, sarcină, alăptare (mamele care alăptează nu vor consuma tinctură de leurdă, deoarece aceasta transmite un gust neplăcut laptelui), alergie la leurdă, tratamente care nu permit consumul de alcool.

 • INTERN:
  Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

 • Ingrediente: apă purificată, alcool etilic 40% vol., leurdă (Allium ursinum), frunze, 50%).
  Raport plantă/alcool etilic – 1:2
  Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Prezentare

arrow
Forma de prezentare 50ml

Spune-ne parerea ta

arrow
gaby (07/05/2014)
aveam si eu tinctura de leurda in casa si dupa ce am citit pe aici am dat si eu pe genunchi , am gonartroza , evident ca nu ma asteptam la nimic interesant , durerea in general nu poate fi pacalita , am incercat deoarece cind ploua ma doare mai tare , chiar si noaptea si foarte curios din pdv meu , chiar mi-a disparut durerea cam pe vreo 10 ore si apoi am mai facut din nou frectii :) ma simt mai bine si pot dormi in sfirsit bine noaptea
G.T. (01/04/2014)
In urma tratamentului cu tinctura de leurda si tonic venos recomandat de specialistul Dacia Plant, s-a rezolvat problema varicelor de la nivelul picioarelor dupa 3 luni.

Nota:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi


banner

Articole

arrow
Primăvara și necesitatea purificării

 Oamenii au fost dintotdeauna sensibili la energiile primăverii. Când totul începe să prindă viață, după o lungă perioadă în care am asistat la decăderea și aparenta moarte a naturii, sufletul nostru reacționează spontan la reapariția vieții. Ne simțim aproape îndrăgostiți. Seva proaspătă care pulsează în plante, copaci și în florile care timid încep să înmugurească se reflectă în noi: ne simțim mai bucuroși, mai bine dispuși, mai vii, mai sănătoși, mai alerți și plini de energie.

În asemenea momente putem avea intuiția faptului că viața noastră pământească este o misterioasă călătorie, care începe cu nașterea și se încheie cu moartea. Nimeni nu vrea să îmbătrânească și să moară. Și atunci ne putem întreba: ce este de făcut? Menținându-ne într-un continuu început, avem șansa să facem fiecare pas într-un mod diferit, mai bun, mai armonios, să trăim tinerețea fără bătrânețe.
Această reînnoită forță a vieții se reflectă și în puterea aproape magică de vindecare a plantelor de leac, care ne ajută să ne recăpătăm echilibrul, nu doar fizic, ci și emoțional și chiar mental. Fiecare plantă are un rol al ei bine definit, și ne oferă, dacă suntem deschiși să primim, o lecție de viață împreună cu soluția înțeleaptă la diferitele noastre probleme.
Nu este o întâmplare că oamenii, din cele mai vechi timpuri au celebrat primăvara ca pe o nouă viață, o nouă șansă, o reamintire a puterii magice de regenerare.
Primăvara a fost (și în unele culturi încă mai este) asociată cu reîntinerirea, cu anumite cure naturiste de purificare, detoxifiere și reîmprospătare a organismului uman. Nu este de mirare acest fapt, fiindcă primăvara ne arată că tot ce a fost bătrân și vechi a dispărut și a făcut loc unui nou început, unei reiterări a puterii vieții, unei noi tinereți.

Acum că primăvara de bate la ușă, am dori să povestim cititorilor noștri cum se face „curățenia de primăvară? în corpurile noastre.
Curele de detoxifiere sunt necesare datorită acumulării în corp a unor produși numiți în tradiția naturistă occidentală „toxine? și în Ayurveda „ama?.
Aceste substanțe nedorite apar în principal dintr-un regim de viață greșit cu alimentație bazată în principal pe alimente aditivate, cu puțini factori vii. Sau pot apărea și dintr-o alimentație necorespunzătoare propriului nostru tip ayurvedic constituțional. în Ayurveda se precizează că dacă nu avem un „foc digestiv bun?- adică o capacitate de digestie eficientă, alimentele nu se vor digera și nu se vor asimila corect, apar în această situație unele simptome: îngrășare nearmonioasă, celulită, senzație de îngreunare, oboseală, dureri de cap etc, o altă cauză ar fi sedentarismul, consumul de cafea și tutun, etc. Simptomele acumulării de reziduri (toxine sau ama) sunt de regulă stări de oboseală fără justificare, apatie, chiar dacă ne odihnim și ne hrănim suficient, somn greu și neodihnitor. Poate apare și durerea de cap neexplicată, senzația de greutate în întregul corp. Scaunul are miros puternic neplăcut; chiar de putrefacție. Transpirația și respirația (halena) au de asemenea un miros greu și pătrunzător. Pe limbă apar depuneri groase, albe sau gălbui, dimineața. În același timp crește la noi treptat apetitul pentru dulciuri și alimente grele, dar nu reușim să digeram suficient. Starea psihomentală în asemenea situații este de asemenea „grea? ,tensionată, anxioasă, depresivă, iritabilă.

Curele de detoxifiere sunt recomandate la schimbare anotimpurilor în general, dar trecerea de la iarnă la primăvară este cumva mai „radicală? ,mai greu de surmontat, trebuie să eliminăm efectele nedorite ale alimentației grele de peste iarnă. Acum apar simptome tipice încadrate în diagnosticul generic de „Astenie de Primăvară?.

Dacia Plant vă oferă o serie de produse care vă pot ajuta în această „curățenie de primăvară? a organismului:
- Biozheolyth: elimină metalele grele și toxinele din organism;
- C Natural: întărește sistemul imunitar și vascular;
- B natural:forță proteinelor vegetale și a vitaminelor B
- Detoxifiant: eficient în eliminarea toxinelor din corp;
- Drojdie: un adevărat „cocktail? de aminoacizi, vitamine și minerale;
- Ganoderma și GanoderMAX: detoxifiante, imunostimulente, antioxidante, regeneratoare a celulelor, întărește organismul;
- GanoZeolyth: elimină metalele grele și toxinele din organism și regenerează organismul.
- Spirulină, spirulină cu ganoderma, spirulină cu cătină: proteină vegetală și săruri minerale de calitate înaltă
- Tinctură de leurdă
- Tinctură de păpădie

Acestea sunt doar câteva produsele naturiste, însă puteți folosi de asemenea tincturi, ceaiuri și plante de leac, care au și ele de asemenea un efect de curățire și regenerare a organismului, de care avem mare nevoie, mai ales primăvara.