dacia plant
Ceai de lavanda

Vazute recent

Ceai de lavanda

Ceai de lavanda

Ceaiuri simple

3.82 RON

Ceai de lavanda

Pret:

3.82 RON


Cantitate:

In stoc:

DA

Despre produs

arrow
 • LAVANDA
  (Lavandula officinalis)


  Lavanda (sau levănţica) face parte din familia Lamiaceae, fiind un semiarbust peren, ce creşte în tufe dese, cu aspect globulos, având frunze mici, liniar-lanceolate şi flori de culoare albastru-violet. Numele ştiinţific al plantei ''Lavandula'' derivă din latinescul ''lavare'' care înseamnă ''a spăla''. În Grecia Antică, Persia şi Roma era utilizată ca parfum de baie şi antiseptic. În medicina budistă şi tibetană se foloseşte pentru tratarea psihozelor şi a nebuniei, iar în Europa şi America se întrebuinţează pentru combaterea anxietăţii şi a insomniei. Originară din zona mediteraneeană, sud-estul Indiei şi Africa tropicală, levănţica creşte astăzi spontan sau se cultivă pe suprafeţe întinse, pentru a fi valorificată în industria cosmetică.


  Contribuie la

  INTERN:
  - reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric;
  - armonizarea stării psiho-emoţionale;
  - protejarea organismului împotriva stresului, contribuind la funcţionarea normală a sistemului nervos, cardio-vascular şi digestiv;
  - eliminarea tensiunilor psihice care împiedică instalarea somnului;
  - combaterea spasmelor care apar la nivelul tractului gastrointestinal;
  - menţinerea tensiunii arteriale în limite normale;
  - detoxifierea organismului;
  - menţinerea sănătăţii arborelui bronşic.

  EXTERN:
  Contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, mucoaselor (bucală, ano-rectală, vaginală) şi părului.


  Contraindicatii

  sarcină, alăptare, copii mici, alergie la lavandă.

 • INTERN:
  - pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
  - macerat la rece - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.
  - infuzie - se prepară din 2 linguriţe cu plantă adăugate la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese.

  EXTERN:
  - pentru menţinerea sănătăţii pielii se fac spălături locale sau se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă
  - pentru menţinerea sănătăţii mucoasei bucale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru menţinerea sănătăţii mucoasei ano-rectale se fac spălături locale sau băi de şezut cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru menţinerea sănătăţii mucoasei vaginale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă
  - pentru menţinerea sănătăţii părului se clăteşte părul după baie cu maceratul sau cu infuzia de plantă.

 • Lavandă (Lavandula angustifolia) - flori.

Prezentare

arrow
Forma de prezentare 50g

Spune-ne parerea ta

arrow
T.C. (23/05/2014)
Fiul meu urma sa dea examenul la scoala de soferi si era foarte agitat si nelinistit. I-am dat sa bea ceai de lavanda si s-a calmat instantaneu, astfel incat a reusit sa ia examenul fara probleme.

Nota:

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi


banner

Articole

arrow
Agricultura ecologica

Motivele care vin în sprijinul agriculturii ecologice sunt nenumărate: produse de calitate, organice sau o agricultură în relație directă cu legile naturii sunt numai dintre câteva dintre cele care ne vin pe moment în minte.
Din fericire, din ce în ce mai mulți fermieri, mai ales tineri, se îndreaptă astăzi către agricultura ecologică. Dar ce înseamnă acest lucru și ce eforturi presupune această trecere? Haideți să aflăm din rândurile acestui articol.


De ce agricultura ecologică?
Societatea modernă este confruntată cu necesitatea asigurării produselor alimentare pentru o populaţie în continuă creştere, preponderent urbană. Acesta este punctul în care practica agricolă a făcut saltul de la o agricultură tradiţională, de subzistenţă, la o agricultură intensivă, cu un pronunţat caracter industrial, ajungând la performanţa unei supraproducţii de produse agricole. În acest stadiu de dezvoltare a agriculturii devine de interes general armonizarea necesităţilor imediate cu legile naturii de lungă durată, prin realizarea unui sistem agricol integrat în mediul ambiant, apropiat deci de organizarea şi funcţionarea biosferei şi care să furnizeze totodată produse nutritive foarte diversificate din punct de vedere calitativ, care să asigure consumatorilor o alimentaţie echilibrată şi nepoluată.

În cadrul acestui concept nou de agricultură ecologică (alternativă, durabilă) s-au cristalizat pe parcursul celor peste 80 de ani mai multe curente, dintre care cele mai cunoscute la noi sunt: agricultura biodinamică; agricultura organică; agricultura ecologică, agricultura Vegană etc.

Deși diverse, în esenţă toate au un singur scop: gospodărirea pământului şi creşterea animalelor ca o alternativă ecologică la producţia agricolă convenţională, aplicând următoarele pârghii:

 • eliminarea produselor (îngrăşăminte chimice, pesticide, produse chimice diverse) şi a unor metode (forţarea plantelor şi animalelor, creştere industrială, etc.) contrare obiectivelor pe care şi le propune;
 • respectarea echilibrului biologic;
 • realizarea unei armonii între agricultor şi celelalte vieţuitoare cu care el colaborează (microorganisme, plante şi animale, inclusiv cele sălbatice din mediul ambiant), aplicarea unor tehnologii prietenoase şi renunţarea la dorinţa de a domina mediul.

Intenţia de trecere de la agricultura intensivă la cea alternativă, a unei gospodării sau ferme agricole trebuie declarată unui organism de certificare autorizat şi agreat în România, prilej cu care se va încheia un contract de colaborare. Este nevoie apoi de parcurgerea unui interval de timp ce variază de la caz la caz în funcţie de speciile de plante cultivate, dar nu mai mult de durata unei rotaţii, numit interval de conversie , în care are loc refacerea faunei utile din sol (râme în special), refacerea treptată a ciclurilor naturale a elementelor de care au nevoie plantele. Se începe cu renunţarea completă a erbicidelor. Produsele agricole obţinute în această perioadă, care se comercializează, vor purta pe marca menţiunea de "în schimbare/tranziţie" sau “în conversie?.

Simplul fapt că terenul nu a fost cultivat fiind abandonat 15- 20 ani, NU reprezintă garanţia că producţia obţinută pe această suprafaţă este o producţie ecologică, ci se impune existenţa unui contract de colaborare cu o firmă autorizată de control care să introducă exploataţia respectivă într-un program riguros de certificare ecologică.

Respectarea principiilor sistemului alternativ de gospodărire depinde de spiritul de disciplină al fiecărui agricultor aderent, de capacitatea de subordonare a activităţii agricole filozofiei şi metodicii proprii fiecărui sistem. Rentabilitatea preţurilor produselor rezultate din agricultura alternativă este condiţionată tocmai de spiritul de disciplină severă impusă fiecărui lucrător. Nerespectarea acestor principii duce la îndepărtarea produsului din magazine, iar pentru producător, consecinţe dintre cele mai neplăcute.

Dr. ing. Dana Maria BOBIŢ
Responsabil Departament CULTURI din cadrul S.C. DACIA PLANT S.R.L